,
  • BIST 10082.77
  • Altın 2438.449
  • Dolar 32.401
  • Euro 34.754
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 18 °C

Sandık başına giden Batmanlılar beklentilerini sıraladı

Sandık başına giden Batmanlılar beklentilerini sıraladı
Batman merkez, ilçe, köy ve beldelerde toplamda 411 bin 3 seçmen, bin 424 sandıkta oy kullanacak.

 

Batmanlılar, 2024 Mahalli İdareler Seçimlerinde seçim belediye başkanlığı, belediye meclis üyeliği, il genel meclisi üyeliği ve muhtarlık için sabahın erken saatlerinden itibaren sandık başına giderek oyunu kullanmaya başladı.

Türkiye genelinde olduğu gibi Batman'da da seçim heyecanı yaşanıyor.

Sabah saat 07.00'den itibaren Batmanlılar, belediye başkanını seçmek için sandık başına giderek oyunu kullandı. Kentte Ramazan ayı dolayısıyla halkın sabah saatlerinde seçimlere çok fazla rağbet göstermediği görüldü.

Vatandaşların güvenli bir şekilde oy kullanmaları için okul önlerinde polisler tarafından güvenlik önlemleri alındı.

Sandıkların kurulmasıyla birlikte yapılan kimlik kontrollerinin ardından verilen tercih pusulalarıyla kabine giren seçmenler, kullandıkları oylarını şeffaf sandığa attı.

Oylarını kullanan seçmenler, İLKHA muhabirine konuşarak seçimlerin Batman için hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.

YYeni seçilecek belediye başkanından beklentilerinin olduğunu ifade eden vatandaşlar, tek taleplerinin hizmet olduğunu vurguladı.

Abdülaziz Çelik

"Şehrimize hizmet istiyoruz"

Yerel yöneticilerini seçmek için oyunu kullandığını belirten Abdülaziz Çelik, "Tek isteğimiz insanların daha iyi hizmet alması ve şehrimizin daha güzel olmasıdır. Buna vesile olmak istiyoruz. Kazanacak olan yeni belediye başkanından bayağı isteklerimiz var. Özellikle anadil konusunda biraz daha çaba göstermelerini, şehrin bazı metruk kesimleri var onların yıkılıp imara açmasını ve kentsel dönüşüm yapmalarını isteriz. Bu hem Batman'ın hem de bizim için iyi olacaktır. Bir de uyuşturucu belasından bu insanlarımızı kurtarmalarını istiyoruz. Temiz bir Batman olmasını istiyoruz ki insanlarımız da ihya olsunlar." dedi.

Osman Seyrek

"Sandıktan çıkan iradeye herkesin saygı göstermesi gerekiyor"

Vatandaşlık görevini yerine getirdiğini belirten Osman Seyrek, "Vatandaşlık gereği hem belediye meclis üyeliği hem il genel meclis üyeliği hem muhtarlık hem de belediye başkanlığı için oyumuzu kullandık. Seçimlerin hem Batman için hem ülkemiz hem de hepimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Sandıktan çıkan iradeye herkesin saygı göstermesi gerekiyor. Vatandaşlar bugün son kararını verecek ve sandıktan çıkan isimler bu kentin yönetimine talip olacaklar. Dilek ve temennimiz seçilen insanların memleketine ve insanlarına faydalı projeler üretmesidir. Tek temennimiz güzel bir hizmet ve insanların huzur içerinde kalmasıdır." diye konuştu.

Ramazan Soylu

"Batman'ın faydalanacağı işler istiyoruz"

Tek taleplerinin hizmet olduğunu dile getiren Ramazan Soylu, "Gelip oyumuzu kullandık. Hayırlısı kimse Allah ona nasip etmesini diliyoruz. Seçilecek yeni belediye başkanından tek kişilik bir isteğimiz yok. Batman geneli herkesin faydalanacağı güzel işler yapmasını isteriz." ifadelerini kullandı.

Şükrü Menekşe

"Seçimin hayırlara vesile olmasını diliyorum"

Duygularını ifade eden bir diğer vatandaş Şükrü Menekşe ise şunları söyledi:

"Sabah gelip oyumu kullandım. Ramazan ayındayız ve seçimin hayırlara vesile olmasını, kazasız ve belasız bitmesini istiyoruz. Yeni seçilecek olan belediyede başkanından da hizmet yapmasını istiyoruz." (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55