,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 18 °C
  • Antalya 18 °C

Sanayi esnafı, fahiş kira artışlarına tepki için kepenk kapattı

Sanayi esnafı, fahiş kira artışlarına tepki için kepenk kapattı
Batman'da fahiş kira artışlarına tepki veren sanayi esnafı, yetkililere seslerini duyurmak ve sorunlarına çözüm bulunması için kepenk kapatıp basın açıklamasında bulundu.

 

Batman merkez 3'üncü Küçük Sanayi Sitesi esnafı, mülk sahipleri tarafından bu yıl iş yerlerinin kiralarına yüzde 150 oranında zam yapıldığını ifade etti. Yapılan zammın kabul edilemez olduğunu belirten sanayi esnafı, duruma sert tepki gösterip kepenk kapatarak basın açıklamasında bulundu.

İş yerinin kepenlerini kapatıp basın açıklamasında bir araya gelen sanayi esnafı, 313 iş yerinin yüzde 80'inin kiracı olduğunu belirterek, yetkililere ve iş yeri sahiplerine seslendi.

Sanayi esnafı adına basına açıklamada bulunan Mehmet Erten, esnafın fahiş kira artışlarına karşı dayanacak gücünün kalmadığını ve iş yerini kapatıp işçi olarak çalışamaya başlayan arkadaşlarının olduğunu söyledi.

Fahiş kira artışlarına karşı başta yetkililere ve iş yerine sahiplerine seslenen esnaf, sorunlarına acil bir çözüm beklediklerini vurgulayarak sorunlarına çözüm bulunmasını istedi.

"Bizim derdimiz yapılan fahiş kira zamlarıdır"

Mehmet Erten

Sanayici esnafının fahiş kira artışlarına karşı dayanacak gücünün kalmadığını belirten Erten, "3'üncü ve yanımızda bulunan diğer sanayi ile beraber yaklaşık 313 iş yeri var. Bunun yüzde 70-80'ni kiracıdır. Bizim derdimiz yapılan fahiş kira zamlarıdır. Enflasyon yüksek ve kira artışına karşı değiliz ama bizim de mağdur edilmememiz lazım. Yüzde 150 zam hiçbir yerde görülmemiştir. Dediğimiz zamların makul bir şekilde olmasıdır. Hepimizin sözleşmesi ve kontratları var olmayanlar da var." ifadelerini kullandı.

"Her yıl yüzde 150 artış istemiyoruz"

Yüksek kira artışlarından dolayı çoğu kişinin mağdur olduğunu ve bazı esnafın kepenk kapatıp farklı iş yapmaya başladığını belirten Erten, konuşmasına şöyle devam etti:

"Hatta iş yerini kapatmak zorunda kalıp tekrar işçilik yapmaya başlayanlar esnaf var. Yıllarını bu işe verenlerin emeklerine yazık oluyor. Dükkân sahiplerinden ricamız ellerini taşın altına koymaları esnafa yardımcı olsunlar. Bizlere de yazık oluyor. Bizler de evlerimize ekmek götürmek istiyoruz. Bu yüzden kira artışlarının düzene konulmasını istiyoruz. Her yıl yüzde 150 artış istemiyoruz. Şu anki belirsizliklerden dolayı ne yapacağımızı bilemiyoruz. Devletin belirlediği artışa göre kira zamlarının yapılmasını istiyoruz. Devlet ne kadar derse biz kabulüz. Bizler de ona göre işlerimizi yaparız. Kira artışlarına bir düzenleme gelmezse burada birçok esnaf iş yerini kapatacak ve işsizlik daha da artacaktır. Yetkililerimizden tek isteğimiz bu sorunumuza bir çözüm bulmalarıdır."

"Dükkân sahiplerinden bunu beklemiyorduk"

Mehmet Ali Uraz

Fahiş kira artışlarına artık bir çözüm bulunması gerektiğini ifade eden bir diğer sanayi esnafı Mehmet Ali Uraz, "Uzun yıllardır bu işi yapıyorum ama 12 yıldır bu sanayideyim. Şu anki sorunumuz iş yeri kiralarımız fahiş bir şekilde artırıldı. Dükkân sahiplerinden bunu beklemiyorduk. Sanayimiz bakanlık tarafından cüzi miktarlarda yapılmıştı. İş yeri kiramızı bir yılda 3 bin liradan 7 bin liraya ve 20 gün geçmeden tekrar zam yapıp 8 bin 500'e çıkardılar. Sanayici esnafı olarak çok mağdur durumdayız. Bu şekilde iş yapamaz ve ayakta kalamayız. Yetkililerden talebimiz fahiş kiralara karşı bizlere sahip çıkmalarıdır." şeklinde konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55