,
  • BIST 10082.77
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C
  • Antalya 23 °C

Sakaryalı STK'lardan Gazze için birlik olma çağrısı

Sakaryalı STK'lardan Gazze için birlik olma çağrısı
​​​​​​​Sakarya Sivil Toplum Kuruluşları adına basın açıklaması düzenleyen Sakarya İlme Hizmet ve Kuran Kursu Derneği, Filistin'in kurtuluşu için ümmetin bir olması gerektiğini vurguladı.

Aksa Tufanı başladığından bu yana işgal rejiminin Gazze'ye yönelik saldırılarını telin etmek, Filistin halkının yanında olduğunu ilan etmek için Sakarya Sivil Toplum Kuruluşları tarafından her hafta basın açıklaması düzenleniyor.

Her cumartesi günü farklı bir derneğin üstlendiği basın açıklamaları dizisini bu hafta Sakarya İlme Hizmet ve Kuran Kursu Derneği gerçekleştirdi.

Sakarya AKM önünde gerçekleşen basın açıklamasını dernek adına Atilla Yakar okudu.

Müslümanların Ramazan ayının rahat bir şekilde geçirdiklerini ancak Filistin'de, Gazze'de bulunan Müslümanların ise bombardıman altında Ramazanı karşıladıklarını hatırlatan Yakar, "Terörist İsrail 6 aydır katliamlarına devam ediyor. Müslümanların hiçbir kutsalına saygı göstermeyen siyonistler Ramazanda da çocuk, kadın, yaşlı demeden katletmeyi sürdürüyor. Siyonist Faşistler tarafından Gazze işgalinin 175'inci günüde işlediği soykırım suç kayıtlarını ümmet adına utanarak sizlere duyurmak istiyoruz." dedi.

"Filistinliler rakamlardan ibaret değildir"

Yakar, "İşgal ordusu, 2 bin 888 farklı katliam yaptı. 39 bin 623 kişi şehit oldu. 14 bin 350 çocuk şehit oldu. 28 çocuk açlık sonucu şehit oldu. 9 bin 460 kadın şehit oldu. 364 sağlık personeli şehit oldu. 48 Sivil Savunma görevlisi şehit oldu. 136 gazeteci şehit oldu. 7 bin kişi kayıp. 75 bin 92 kişi enfekte oldu. Hedef alınanların yüzde 73'nü çocuk ve kadın oluşturdu. 17 bin çocuk ebeveynleri ya da ebeveynlerinden biri olmadan yaşıyor. 11 bin yaralının tedavi için seyahat etmesi gerekiyor. 10 bin kanser hastası ölümle karşı karşıya. 700 bin kişi yerinden edilmenin bir sonucu olarak bulaşıcı hastalıklara yakalandı. 8 bin kişi yerinden edilme nedeniyle viral hepatit enfeksiyonu oldu. 60 bin hamile kadın sağlık hizmetlerine erişim eksikliği nedeniyle risk altında. 350 bin kronik hasta, ilaçlarının verilmemesi nedeniyle risk altında. 274 sağlık personeli tutuklandı.2 milyon Gazzeli yerinden edildi. 168 hükümet merkezi işgal tarafından tahrip edildi. 100 okul ve üniversite işgal tarafından tamamen tahrip edildi. 305 okul ve üniversite işgal tarafından kısmen tahrip edildi.227 cami işgal tarafından tamamen yıkıldı. 294 cami işgal tarafından kısmen tahrip edildi. 3 kilise işgal tarafından hedef alındı ve tahrip edildi. 70 bin konut birimi işgal tarafından tamamen tahrip edildi. 290 bin konut işgal tarafından kısmen tahrip edildi ve oturulamaz hale getirildi. 70 bin ton patlayıcı işgal tarafından Gazze'ye atıldı. 32 hastane işgal tarafından hizmet dışı bırakıldı. 53 sağlık merkezi işgal tarafından hizmet dışı bırakıldı. 159 sağlık kuruluşu işgal tarafından hedef alındı. 126 ambulans işgal ordusu tarafından hedef alındı. 200 arkeolojik ve tarihi miras alanı işgal tarafından tahrip edildi. Bu rakamların hiçbiri sadece rakam değildir ve Filistinliler rakamlardan ibaret değildir. Bugüne kadarki acı bilanço İzzetin timsali direnen Gazze'nin onuru bizlerin ahiretteki zor sualidir." diye konuştu.

"10 milyonluk terörist siyonist örgüt bilinçleri dumura uğratılmış Müslümanları esir almış"

Tarihin hiçbir döneminde tüm dünyanın gözü önünde böylesi bir vahşetin yaşanmadığını belirten Yakar, "Peki, terörist israil bu kadar vahşeti yapma cesaretini nereden alıyor? Hepimiz biliyoruz ki İslam dünyasının suskunluğundan alıyor. Terörist israili bu vahşeti umarsızca yapmaya sevk eden ikinci neden ise ABD başta olmak üzere israilin terörist kardeşleridir. Kötülüğü bu kadar varlığında sembolleştirmiş, var olmak için düşmanlıktan beslenen siyonizm bölge barışının önündeki en büyük engel ve dünya barışına büyük bir tehdittir. Bu siyonist düşünce tüm insanlığın vicdanında en tehlikeli terör örgütü olarak kabul edilmeli nesillerimizi bu bilinçle donatmalıyız. 10 milyonluk terörist siyonist örgüt, bilinçleri dumura uğratılmış Müslümanları esir almış. Müslüman halkların başındaki bir kısım uşaklar tarafından israil şımartılmıştır. İçimizdeki bazı beyinsizler üç kuruşluk dünya menfaati için hala terörist israile mal satmaya devam etmektedirler. Hala içimizde israil ve destekçilerinin mallarını alanlar var. 'Üç kuruşluk yiyecek, içecekle, deterjanla mı israil yıkılacak?' diyen gafiller var. İsrail belki sadece birkaç ürün boykotu ile yıkılmaz ama ne yiyip içtiğimize dikkat etmezsek bizlerin izzeti yıkılıyor, yıkılacak farkında mıyız? Hisseden, duyarlılık gösteren, insan kalabilen kişiler olarak yapılması gereken çok işimiz, sorumluluklarımız var. Tarih her şeyi kaydetmektedir. Gelecek nesillerin bu vahşeti anarken bizi ve ülkemizi yazacağı yeri biz belirleyeceğiz. İsrail terörüne karşı çıkan başta Güney Afrika olmak üzere Venezüella, İspanya, İrlanda gibi ülkeleri ve batılı halkları da tarih unutmayacaktır." şeklinde konuştu.

"İslam dünyasındaki bu acziyet artık kabul edilemez"

Ümmetin birliğinin elzem olduğunu vurgulayan Yakar, "Kudüs davası birleştirici bir ruha sahiptir ve fitne haramdır. Kudüs davası çerçevesinde ve Gazze'deki soykırıma karşı duyarlı Müslümanlar millet ve mezhep farkı gözetmeksizin bir araya gelmek zorundadır. On binlerce canın katledilmesine, Gazze baştanbaşa yok edilmesine rağmen İslam dünyasında hala susan yöneticiler var. Bu katliamlar karşısında artık sözünde bir anlamı kalmadı. Bu vakitten sonra İslam dünyasındaki bu acziyet artık kabul edilemez. Yöneticilerden bir şeyler isterken de kendimizi masum görmeyelim. ABD ve Siyonistlerin yerleşimci olarak isimlendirdikleri işgalci terör çetelerinin uluslararası alanda terör örgütü statüsüne alınması ve yaptıkları terör faaliyetlerine karşı uluslararası mücadele için girişimlerde bulunulmalıdır. Bizlere düşen en önemli görev mallarımızla kardeşlerimize destek olmaktır." dedi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55