,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 26 °C

Sakarya'da STK'lardan Gazze çağrısı: Halkın başlattığı boykota devletin kurumları da dahil olsun

Sakarya'da STK'lardan Gazze çağrısı: Halkın başlattığı boykota devletin kurumları da dahil olsun
Sakarya Milli İrade Sivil Toplum Kuruluşları basın açıklamasında, Gazze'deki soykırıma dikkat çekilerek, halkın başlattığı ve devam ettirdiği boykota devletin tüm kurumları da dâhil olmalı, ticari her türlü faaliyetler sonlandırılması vurgulandı.

Sakarya'da faaliyet gösteren 70'ten fazla STK'nın oluşturduğu Sakarya Milli İrade Sivil Toplum Kuruluşları adına her cumartesi günü farklı bir derneğin üstlendiği basın açıklamaları devam ediyor.

Adapazarı Kültür Merkezi Önünde gerçekleştirilen basın açıklamasını Sakarya Milli İrade STK'ları adına Sakarya Gençlik Eğitim ve Kültür Derneğinden Mithat Aykaç okudu.

Siyonist işgal rejimini, 127 gündür Gazze’de yüzyılın en büyük zulmü ve katliamı gerçekleştirmeye devam ettiğini belirten Aykaç, bu süreçte özellikle ABD’de ve Avrupa’nın birçok ülkesinde vicdan sahibi insanların işgal vahşetine karşı yaptıkları toplantı ve gösteriler yasaklanmaya, gazetecilerin susturulmaya, katliamı gündeme getiren ünlü isimlerin baskılanmaya, sosyal medyanın kısıtlanmaya çalışıldığını ifade etti.

Soykırım uygulayan siyonistlere ve onların işbirlikçilerine karşı somut adımlar atılmasının kaçınılmaz olduğunu vurgulayan Aykaç, "Bu büyük katliam karşısında Filistinli kardeşlerimiz için acımasız ve vicdansız emperyalist ülkelerden ve onların kurumlarından merhamet dilenmek milletin ve ümmetin izzetini zedelemektedir. Bu haysiyetsiz gidişatı değiştirecek tek şey vicdan sahibi halkların ve Türkiye'nin tarihi ve insani sorumluluğunu kuşanarak sonuca yönelik somut eylemlerin acilen hayata geçirilmesidir. Bütün bölgeyi tehdit eden işgalci İsrail’in ve destekçilerinin uyguladıkları bu soykırıma karşı suskun veya pasif kalmayı tarih asla affetmeyecektir." dedi.

Aykaç, sivil toplum kuruluşları olarak hükümetimizden ve kamuoyundan beklentilerini şöyle sıraladı:

1. Gazze direnişinin Türkiye’nin Milli Güvenliği açısından da önemi dikkate alınarak bedeli ne olursa olsun, insani yardımların bölgeye ulaşmasının önündeki tüm engellerin kaldırılması için derhal harekete geçilmeli ve inisiyatif alarak uluslararası kurumlar da hareke geçirilmelidir.

2. Acil ateşkesin sağlanması ve israilin Gazze’yi tamamen terk etmesi için siyasi ve diplomatik bütün kanallar kullanılmalıdır.

3. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, Güney Afrika Cumhuriyeti’nin İsrail aleyhine Lahey Uluslararası Adalet Divanı’nda açmış olduğu Soykırım davasına ve bundan sonra açılacak bütün davalara bir an önce müdahil olmalıdır

4. Filistin Halkına karşı gerçekleştirilen Soykırım suçunun sorumluluğunu Netenyahu hükümetine yıkma kolaycılığına kaçmayıp, Siyonist İsrail’in tüm unsurlarıyla bir terör ve işgal rejimi olduğu gerçeği tüm platformlarda dillendirilmelidir.

5. Irkçılık anlayışa sahip israil rejimi ile yapılmış siyasi, askeri, ekonomik ve ticari bütün anlaşmalar fesh edilmelidir. Adana İncirlik'te ve Malatya Kürecik'te yer alan Amerikan üsleri derhal kapatılmalı, başta İskenderun limanı olmak üzere tüm limanlarımızdan İsrail’e yapılan tüm ticari faaliyetler sonlandırılmalıdır.

6. İsrail ordusunda askerlik yapan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları hakkında Türk Vatandaşlığı Kanunu’nun 29. Maddesi gereğince işlem yapılmalı ve vatandaşlıktan çıkartılmalıdır.

7. Siyonizm’in en büyük can damarı olan ekonomik gücünü baltalayacak boykot bir silah olarak kullanılmaya devam ettirilmeli, boykot bir yaşam biçimine dönüştürülmelidir. Halkın başlattığı ve devam ettirdiği boykota devletin tüm kurumları da dâhil olmalı, ticari her türlü faaliyetler sonlandırılmalıdır." (İLKHA)



  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55