,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 21 °C

Sakarya'da 25 hafize icazet aldı

Sakarya'da 25 hafize icazet aldı
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, icazet merasiminde yaptığı konuşmada "Kur'an'a göre yaşayan insan adaletten şaşamaz, iyi insan olur, iyilikten uzak kalamaz. Neslimiz, gençlerimiz, çocuklarımız Kur'an'ın aydınlığından istifade etsin." dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Sakarya'nın Akyazı ilçesinde Pazarköy Şehit Ömer Atmaca Kız Kur'an Kursu'nda hafızlığını tamamlamış öğrenciler için düzenlenen "Hafızlık İcazet Merasimi"ne katıldı. Merasimde 25 hafıza icazet verildi.

Akyazı Recep Tayyip Erdoğan Spor Kompleksi'nde düzenlenen programda konuşan Başkan Erbaş, Peygamber Efendimizin (Sallallahu Aleyhi Vesellem); "Sizin en hayırlınız Kur'an'ı öğrenenleriniz ve öğretenlerinizdir." hadis-i şerifini anımsatarak, şunları söyledi:

"Hafızlık yapmak hakikaten çetin bir iş, sabır ve tahammül gerektiren bir iş. Onlar sabrettiler, gayret ettiler, tahammül ettiler ve hafızlıklarını bitirdiler. Hafızlık yapmak kadar yaptırmak da çok çetin bir iştir ve hocalarımızdan Allah razı olsun. Gece, gündüz demediler, talebeleriyle yakından ilgilendiler, en zor zamanlarında yanında oldular ve hafızlıklarını tamamlamaları konusunda üzerlerine düşen vazifeyi yaptılar, ne mutlu onlara. Hafızlarımızın ailelerini de kutluyorum. Evlatlarının en zor zamanlarında hep yanında oldular, desteklediler. Çocuklarınız hafız olsunlar diye niyet etmeseydiniz hafız olamazlardı."

Erbaş, Allah'a kulluğun en önemli ifadesinin Kur'an ve sünnet yolunda yürümek olduğunu ifade ederek, "Peygamber Efendimiz (Sallallahu Aleyhi Vesellem) Veda Hutbesi'nde 'Size iki şey emanet ediyorum. Bu iki şeye sarıldığınız sürece yolunuzu sapıtmazsınız. Bunlar Allah'ın Kitabı Kur'an-ı Kerim ve Resulünün sünnetidir." buyurmaktadır. Müslümanlar olarak bizde dedik ki; 'Ya Resulallah emanetin başımızın üzerindedir. Sen bize Kur'an'ı emanet ettin, biz onu sadece okumakla, tanımakla kalmıyoruz; öğreniyoruz, ezberliyoruz, hıfz ediyoruz ve yaşıyoruz." dedi.

"İslam dünyasında Kur'an'a göre amel edilirse o zaman beşerin derdine derman olur"

"Kur'an'ı öğrenmek, ezberlemek, okumaktan amaç hayatımızda tatbik etmektir." diyen Erbaş, "Kur'an bizim her şeyimiz. 'Beşerin derdine derman olur ancak Kur'an. Onsuz artık canavardan da beterdir insan.' Diyor ya Mehmet Akif Ersoy. Kur'an gönlümüze girerse Rabbimize karşı daha iyi kul yapar. Beldemizde, şehrimizde, ülkemizde ve bütün İslam dünyasında Kur'an'a göre amel edilirse o zaman beşerin derdine derman olur." diye konuştu.

"Kur'an'a inanan insan zalim olamaz"

Erbaş, Kur'an'a inanan insanların özelliğinden bahsederek, "Kur'an'a inanan insan zalim olamaz. Kur'an'a göre yaşayan insan adaletten şaşamaz, iyi insan olur, iyilikten uzak kalamaz. Kur'an'ı başımıza taç yapalım, hayatımızı Kur'an'a göre tanzim edelim. Neslimiz, gençlerimiz, çocuklarımız Kur'an'ın aydınlığından istifade etsin. Çünkü Kur'an insanları karanlıklardan aydınlığa çıkarmak için indirilmiştir." açıklamalarında bulundu.

Programa, Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Dr. Hafiz Osman Şahin ile Sakarya İl Müftüsü Mehmet Aşık da katıldı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55