,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 22 °C

Şahin: Adli ve idari mercilerin en etkili tedbirleri alması kaçınılmaz olmuştur

Şahin: Adli ve idari mercilerin en etkili tedbirleri alması kaçınılmaz olmuştur
Ülkeyi kargaşaya sürüklemek olan bir kaos ittifakıyla karşı karşıya olduklarına dikkat çeken HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Şahin, adli ve idari kurumlara gerekli tedbirleri alma çağrısında bulundu.

Mersin'de HÜDA PAR seçim standına yönelik yapılan silahlı saldırının ardından bugün de benzer bir saldırının Trabzon'da yapılması kamuoyunda tepkiyle karşılandı.

Muhalefet parti liderlerinin ısrarla HÜDA PAR aleyhine kullandığı şiddet dili ve hedef gösterme çabaları, seçim çalışması yapan parti üyelerine saldırı şeklinde karşılık buluyor.

HÜDA PAR Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Şahin, yaptığı açıklamayla Trabzon'da parti standına yönelik devam eden linç girişimlerine sert tepki göstererek, adli ve idari kurumlara gerekli tedbirleri alma çağrısında bulundu.

Dünden itibaren Trabzon'da seçim standlarına yönelik yapılan linç girişimlerine değinen Şahin, yaşanan bu linç girişimlerinin spontane bir olay olmadığının altını çizdi.

Cumhurbaşkanlığı seçiminde taraflarını belli ettikleri andan itibaren partileri aleyhine belli odaklar tarafından sistematik bir tecrit, tehdit, yıldırma politikası yürütüldüğünü ifade eden Şahin, "Devam eden kara propaganda ve karalama neticesinde ülkenin farklı şehirlerinde üyelerimize yönelik saldırılar başlamış. Ve bu saldırılar direkt üyelerimizin canlarına kastedecek boyuta ulaşmıştır. CHP Genel Başkanı ve yetkililerinin, İyi Parti ve yetkilerinin, Mansur Yavaş ve Ümit Özdağ'ın partimizi isim vererek hedef göstermesi, kendilerine bağlı çetevari yapılar tarafından talimat olarak alınmıştır." şeklinde konuştu.

Yapılan bu linç girişimi sonrası Trabzon halkının kendilerine sahip çıktığını belirten Şahin, "Trabzonlu kardeşlerimizin birliğimize, kardeşliğimize, ülkemizin huzuruna ve barışına ne kadar düşkün olduğunu biliyoruz. Bu propagandalara prim vermediğini çok yakından biliyoruz. Özellikle dün yapılan saldırıdan sonra HÜDA PAR'a nasıl sahip çıktığını bizzat müşahede ettik. Trabzonlu kardeşlerimizi bu kadirşinaslık duruşundan dolayı tebrik ediyorum." ifadelerine kullandı.

"Ortak amaçları ülkeyi kargaşayı sürüklemek olan bir kaos ittifakıyla karşı karşıyayız" diyen Şahin, şöyle devam etti:

"Bir taraftan HDP'nin silahları gölgesinde seçim çalışması yapan üyelerimiz, diğer tarafta CHP, İyi Parti, Zafer Partisi tarafından organize edilen holiganların linç girişimine maruz kalmaktadır. Yapılan saldırılar göstermektedir ki ismi CHP olsun, İyi Parti olsun Zafer Partisi olsun veya HDP olsun… ortak amaçları ülkeyi kargaşaya sürüklemek olan bir kaos ittifakıyla karşı karşıyayız. Öncelikle kaos ittifakına şunu söylüyoruz: Seçimi kaybetme korkusuyla yaptığınız itibarsızlaştırma ve düşmanlaştırma operasyonları sonucunda meydana gelen bu saldırılar, sizin kirli ve çirkin yüzünüzde bir kara leke olarak yapışmıştır. Kazanmayı hayal ettiğiniz hiçbir seçim milletimizin barış ve huzurundan daha önemli değildir. Bu ülkenin evlatlarını kirli emellerinize alet etmekten ve karanlık tezgahlarınızdan artık vazgeçin diyoruz."

Adli ve idari mercilerin devam eden bu saldırılara karşı en etkili tedbirleri almasının kaçınılmaz olduğunu belirten Şahin, "Siyasi parti liderlerine, Sivil Toplum Kuruluşlarına ve millete seslenmek istiyorum: Bugün bu saldırı ve linç girişimi HÜDA PAR'ın şahsında bizzat siyaset kurumuna yapılmıştır. Evet çok bariz bir şekilde siyasi faaliyetler engellenmeye çalışılmakta ve açık bir şekilde suç işlenmektedir. Hem bizzat bu fiili gerçekleştirenler hem azmettirenler bu suçun failleridirler. Özellikle adli ve idari mercilerin devam eden bu saldırılara karşı en etkili tedbirleri alması kaçınılmaz olmuştur. Biz HÜDA PAR olarak seçimin başından beri şunu söyledik, 'Savaşa değil seçime gidiyoruz.' Seçimden sonra da şimdi olduğu gibi akraba olarak, komşu olarak, mesai arkadaşı olarak birbirimizin yüzüne bakmaya devam edeceğiz. Sakın kimse karanlık mahfillerde planlanan oyunlara kanarak akrabasına, komşusuna, mesai arkadaşına düşmanlık yapmasın. Bu ülkenin insanı sevgi ile içinde birada durmuştur. Yine sevgi ile birlik ve beraberliğine devam edecektir." diye konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55