,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 20 °C

Sahabe etkinliğinde Filistinli mücahitlerin destansı direnişine vurgu yapıldı

Sahabe etkinliğinde Filistinli mücahitlerin destansı direnişine vurgu yapıldı
Peygamber Sevdalıları Vakfınca Batman'da düzenlenen "Kasım ayı sahabe ayı" etkinliğinde yapılan konuşmalarda, Filistinli mücahitlerin siyonist işgalcilere karşı sergilediği destansı direnişine vurgu yapıldı.

 

Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman Koordinatörlüğü tarafından "Yolumuzu aydınlatan yıldızlar" temasıyla "Kasım ayı sahabe ayı" etkinlikleri kapsamında "Hazreti Zübeyir Bin Avvam (Radiyallahu Anhu) ile Hazreti Rukiyye Binti Muhammed (Radiyallahu Anha)" konulu bir program düzenlendi.

19 Mayıs Kapalı Spor Salonunda sahabelerin örnek hayatlarının anlatıldığı etkinlikte yapılan konuşmalarda Gazze'de yaşanan drama dikkat çekildi.

Yoğun katılımın olduğu programa; HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile oda başkanları, alimler ve vatandaşlar katıldı.

Sunuculuğunu Mustafa Gültekin'in yaptığı program, Molla Hafzullah Kavak'ın okuduğu Kur'an'ı Kerim tilavetiyle başladı.

Etkinlikte Kürdçe bir konuşma yapan İTTİHADUL ULEMA üyesi Mehmet Ali Altun, Hazreti Rukiyye Binti Muhammed'in (Radiyallahu Anha) hayatı üzerinden Gazze'deki annelerin yaşadığı drama değindi.

Mehmet Ali Altun

"Sahabelerin hayatı zalimlere direnmek ile geçmiştir"

Sahabelerin hayatında güzel örneklerin olduğuna dikkat çeken Altun, "Sahabelerin hayatı ister erkek ister kadın olsun, tevhit mücadelesi üzerinde olmuştur. Hayatları Allah yolunda zalimlere karşı direnmek ile geçmiştir. Bundan dolayı ister erkek ister kadın olsun ashabın hayatında bizler için örneklikler, hikmetler, dersler ve ibretler vardır. Hazreti Rukkiye Peygamber Efendimizin terbiyesinde yetişen biridir." dedi.

"Kudüs'ün gerçek sahipleri destan yazıyorlar"

Bugün İzzetin El-Kassam Tugaylarının da Peygamberin yolunda giden askerler olduklarının altını çizen Altun, "Kudüs'ün gerçek sahipleri, büyük bir kahramanlıkla destanlar yazmaktadırlar. Bu yiğit askerler o yiğit annelerin eserleridir. Filistinli annelerimiz 'Biz çocuklarımızı dünyada çok güzel bir hayat yaşasınlar diye yetiştirmiyoruz, bizler çocuklarımızı Allah yolunda Mescid'ül Aksa davası yolunda şehid olsunlar diye yetiştirip büyütüyoruz' diyorlar. Ve bugün o ciğerparelerini Gazze davası yolunda kurban ediyorlar." diye konuştu.

Ardından sahabeleri konu alan bir sinevizyon gösteriminin yapıldığı etkinlikte ilahiler seslendirildi.

Mehmet Göktaş

Daha sonra söz alan Peygamber Sevdalıları Vakfı Onursal Başkanı Mehmet Göktaş, Hazreti Zübeyir Bin Avvam'ın hayatını konu alan Filistin gündemiyle alakalı bir konuşma yaptı.

"Dünyanın kurtuluşu HAMAS'ın yaptığı bereketledir"

HAMAS'ın ümmetin yüz akı olduğuna vurgu yapan Göktaş, "Şu anda yeryüzünde milyonlarca HAMAS'lı geliyor. HAMAS öyle geliyor ki bırakın Filistin'i, İslam alemini Avrupa'nın statlarında HAMAS'ın bayrağı dalgalanacak. Ebu Ubeyde'nin posterlerini futbol maçlarında bile göreceksiniz. Çünkü dünyanın kurtuluşu HAMAS'ın yaptığı bereketledir. HAMAS yıkılmaz denen put olan israili yıktı. Bu yiğitler israili kevgire çevirdi. Allah HAMAS ile bize gösterdi ki MOSSAD koskoca bir hiçtir." ifadelerini kullandı.

"Bütün mazlumlar ayağa kalkacak"

HAMAS'lı Mücahitler şehid edilse bile dünyada yeni bir dönemin başladığını ifade eden Göktaş, şöyle devam etti:

"Dünyanın birçok putları kırılmıştır. Dünyanın sadece Müslümanları değil bütün mazlumları ayağa kalkacaktır. Onun için Londra'da, Washington'da, New York'ta, Paris'te yapılan gösterilere bir bakın, yüzbinlerce insan geliyor. Bunlar zalimlere düşman olan insanlar. Ama acı bir olay var. Dünyadaki bütün Avrupa şehirleri ayağa kalkıyor ama Hazreti Muhammed Aleyhiselam'ın Mekke'sinde, Medine'sinde bir yaprak bile kıpırdamıyor. Onun için HAMAS siyonizmden önce İslam alemindeki, Körfez'deki siyonistlerin uşaklarını yıkacak."

Program, ilahilerin seslendirilmesinin ardından yapılan dua ile son buldu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55