,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 27 °C
  • Antalya 24 °C

Sağlık-Sen Genel Başkanı Durmuş: Yeni düzenleme, sağlık çalışanlarını koruyan önemli bir adımdır

Sağlık-Sen Genel Başkanı Durmuş: Yeni düzenleme, sağlık çalışanlarını koruyan önemli bir adımdır
​Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, sağlık çalışanlarına yönelik şiddet eylemleriyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık- Sen) Genel Başkanı Semih Durmuş ve yönetim kurulu üyeleri, basın mensuplarını Memur-Sen Genel Merkezi Toplantı Salonu'nda ağırladı. Sağlık çalışanlarının gündemine dair konuları değerlendiren Genel Başkan Durmuş, basın mensuplarının sorularını da cevapladı.

Sağlık-Sen olarak sağlık çalışanlarının tüm sorunlarına yönelik çalışmalar ve çalıştaylar düzenlediklerini belirten Durmuş, buralardan çıkan tüm sonuçları ve çözüm önerilerini yetkililerle paylaştıklarını anlattı. 

Sağlık çalışanlarının en önemli sorunlarının başında şiddetin geldiğini belirten Durmuş, Sağlık Bakanlığının uğraşları ve Adalet Bakanlığının destekleriyle sağlıkta şiddetin katalog suçlar arasına girdiğini hatırlattı. Düzenlemenin çok önemli olduğunu belirten Durmuş, kanunların kendi başına yeterli olmayacağını söyledi.

Sağlıkta şiddetin ortadan kalkabileceğine inandıklarını dile getiren Durmuş, "Yapılan düzenlemeleri önemli buluyoruz ancak şiddeti körükleyen sorunlar da ortadan kalkmalı. Bunun için de çalışmalar yapılmalı. Her ay yayınladığımız raporlarla, sağlıkta şiddete karşı toplumsal bir duyarlılık yarattık. Bu duyarlılığı daha da fazla artırmak için devlet nezdinde de çalışmalar yapılmalıdır." diye konuştu.  

Malpraktis sorununa da değinen Durmuş, hatası olmadan sağlık çalışanlarına rücu edilen tazminatlara itiraz ettiklerini kaydetti. Yeni düzenleme ile bu mağduriyetin de önüne geçileceğini belirten Durmuş, "Düzenleme, sağlık çalışanlarını koruyan önemli bir adımdır. Bu düzenleme birçok Avrupa ülkesinde yok. Dünyaya örnek teşkil edecek önemli bir adım atıldı." ifadelerini kullandı.

Malpraktis düzenlemesinin vatandaş için de önemli olduğunu ifade eden Durmuş, "Doktorlarımız, tazminatlar yüzünden riskli ameliyatları yapmak istemiyordu. Dolayısıyla vatandaş da zarar görüyordu. Aynı zamanda doktorlar daha basit alanlara yöneliyordu. Bu da sağlık sisteminin geleceği için tehlikeliydi. Düzenleme bu durumu ortadan kaldıracaktır." dedi.

Durmuş, 3600 ek gösterge düzenlemesi hakkında, sağlık çalışanlarının özlük ve mali haklarıyla ilgili TBMM gündemine gelen yasa teklifi, sağlık çalışanlarının istihdam yetersizliği ile radyoloji çalışanlarının sağlık iznini kısıtlayan yönetmelikle ilgili konularda konuştu.

Yapılan konuşma sonrası Durmuş, basın mensuplarının sorularını cevapladı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55