,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 15 °C
  • Antalya 21 °C

Sağlık-Sen Adıyaman Şubesinden siyonist işgalci doktorlara tepki

Sağlık-Sen Adıyaman Şubesinden siyonist işgalci doktorlara tepki
Filistin'de işledikleri işgal ve katliamlara doymayan işgal rejiminin doktorlarının açıklamalarına tepkiler gelmeye devam ediyor.

Tüm dünyadaki hekimleri ve sağlık çalışanlarını siyonist işgalci doktorla kaşı ortak tavır sergilemeye davet ettiklerini belirten Sağlık-Sen Adıyaman Şube Başkanı Yakup Çelik, bir grup doktorun masum insanlara yönelik "öldürün" çağrısı yapmasının, insanlık tarihine kara bir leke olarak geçtiğini kaydetti.

"Doktorluk yaşatmaktır, nefes olmaktır"

Çelik, siyonist işgal çetesinin doktorlarının dahi öldürmek için çaba sarf ettiğini belirterek, "Bir grup doktorun masum insanlara yönelik öldürün çağrısı yapması insanlık tarihine kara bir leke olarak geçmiştir. israilli bir grup doktorun 'Gazze'deki hastanelerin bombalanması' çağrısı, siyonist zihniyetin karanlık emellerini açıkça ortaya koymaktadır. Doktorluğun bile israil toplumunda terörize bir hal aldığı bu bildiri ile görülmektedir. Her türlü etik ve ahlak yasasını çiğneyen bu tür bildiriler; tıp fakültelerinde, tarih kitaplarında insanlığın ve hekimliğin utanç tabloları olarak anlatılacaktır. Bu çağrı, doktorluk gibi kutsal bir mesleğe sürülen kara lekedir. Bu kara leke vicdanlarda yer bulmayacak ve dünyanın dört bir yanında görev yapan doktorlar tarafından asla kabul görmeyecektir." dedi.

"Zulmü alkışlayamam, zalimi asla sevemem"

Zalimin ve zulmüm karşısında durulması gerektiğini dil getiren Çelik, "Filistin’deki masum insanların kanı, israilli doktorların ellerine ve beyaz önlüklerine bulaşmıştır. 'Zulmü alkışlayamam, zalimi asla sevemem.' diyen bir milletin mensubu olarak bu vahşiliği asla kabul etmiyoruz.  Hastane, okul demeden bombalamak, savaş suçuna ortak olmak ‘önce zarar verme’ diyen sağlık çalışanlarının kabul edeceği bir tavır değildir. Bu insanlık dışı bakış açısı ve barbarca tavır karşısında Dünya Sağlık Örgütü'nü göreve davet ediyoruz.  Bu insanlık dışı çağrıya karşı ‘insan hakları’ diyen Avrupa ülkelerindeki ve tüm dünyadaki sağlık çalışanlarını da ortak tavır sergilemeye davet ediyoruz.  Biz bu ülkenin hekiminden hemşiresine tüm sağlık çalışanları olarak her zaman yardıma muhtaç insanlara umut olacağız, yaralarını saracağız. Göz göre göre işlenen savaş suçunun, soykırımın ve vahşetin karşısında da durmaya devam edeceğiz. Tüm dünyayı, 21'inci yüzyılda yaşanan bu katliama dur demeye bir kez daha çağırıyoruz." ifadelerini kulandı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55