,
  • BIST 10082.77
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 21 °C
  • Antalya 21 °C

Sağlık çalışanları: israile karşı hasmane söylemlerden ziyade eylem görmek istiyoruz

Sağlık çalışanları: israile karşı hasmane söylemlerden ziyade eylem görmek istiyoruz
Yaklaşık 3 hafta önce insani yardım organizasyonu ile Gazze'ye giden Dr. Taner Kamacı'yı yurda dönüşünde karşılayan sağlık çalışanları, Türkiye'nin israille olan ilişkilerini eleştirerek işgal rejimiyle yapılan ticaretin sonlandırılması çağrısında bulundu

Yaklaşık 3 hafta önce insani yardım organizasyonu ile Gazze'ye giden Dr. Taner Kamacı'yı yurda dönüşünde karşılayan sağlık çalışanları, düzenledikleri basın açıklamasında Türkiye'nin israille olan ilişkilerini eleştirerek işgal rejimiyle yapılan ticaretin sonlandırılması çağrısında bulundu.

7 ekimden bu yana işgal rejiminin Gazze'de sürdürdüğü katliam ve soykırımı kınama ve oradaki Müslümanlara destek olabilmek amacıyla dünyanın dört bir yanında yardım çalışmaları yürütülürken Diyarbakır'dan gönüllü olarak Gazze'ye gidip yaralı çocukların ameliyatlarını gerçekleştiren, yaralarını sarmaya çalışan Çocuk Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Taner Kamacı, bugün saat 21.30'da yurda geri döndü.

Diyarbakır havaalanında yapılan karşılama töreninde kısa bir konuşma yapan Memur-Sen Diyarbakır İl Başkanı Ramazan Tekdemir, Türkiye'nin tutumundan dolayı Gazzelilerin bir gönül burukluğu içerisinde olduğunu belirterek bunun bir utanç vesikası olduğuna vurgu yaptı.

"israille ticaretin devam ediyor olmasını alnımızda bir utanç vesikası olarak addediyoruz"

Gazzeli Müslümanların yaralarını derin açan Müslümanların ilgisizliği, ülkelerin sessizliği olduğunu söyleyen Tekdemir, "Aylardır Gazze'de kardeşlerimiz yıkımla karşı karşıyayken dünyanın tüm zulüm yapıları bütün unsurlarıyla birlikte hiyerarşik bir zulüm oluşmuşken imanımızın ve zerrelerimizin her boyutuyla bu katliamı lanetliyoruz. Dileğimiz, Gazze'deki kardeşlerimizin acısının son bulmasıdır. Orada en fazla gönül kırıklığına muhatap olan Türkiye'dir. Demek ki en fazla sorumluluğunu ihmal eden Türkiye'dir. Bu anlamda bizler ticaretin devam ediyor olmasını alnımızda bir utanç vesikası olarak addediyoruz. Artık bu utancın dışına çıkarak, izzeti kuşanarak Gazzeli kardeşlerimizin yarasını hafifletecek iman ve imkana sahip çıkarak çabamızı biriktirmemiz lazım." dedi.

Tekdemir konuşmasından sonra yapılan basın açıklamasını Doç. Dr. Eşref Araç okudu.

Türkiye'den Gazze'ye giden ilk doktor olan Taner Kamacı'nın hayatını riske ederek kardeşlerinin yaralarını bir nebze olsun sarabilmek için 2 hafta süresince Gazze'de çok önemli cerrahi operasyonlara imza attığını söyleyen Araç, bu süreçte Dr. Kamacı'nın Gazze'den kendilerine birçok mesaj gönderdiğini belirterek bu mesajları basın açıklaması yoluyla ilgililere iletmek istediklerini ifade etti.

"Sağlık çalışanlarının Gazze'ye gitmesi için gerekli izinlerin bir an önce onaylanmasını talep ediyoruz"

Gazze'de ilk yapılması gereken insani yardım çalışması değil, savaşı durduracak rasyonel adımların atılması olduğunu söyleyen Araç, "Her meslek grubundan Gazze'ye gitmek isteyen binlerce gönüllü bulunmaktadır. Ancak öncelikli olarak sağlık çalışanlarına ihtiyaç bulunmaktadır. Bu nedenle gönüllü hekim ve sağlık çalışanlarının Gazze'ye gitmesi için yapılan çalışmalar kapsamında resmî kurumlara izin başvuruları yapılmıştır. Bu izinlerin bir an önce onaylanmasını ilgili bakanlıklardan talep ediyoruz. Bir an önce kardeşlerimizin yaralarına biraz olsun merhem olmak istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Türkiye olarak insani yardımlar konusunda halk elinden geleni yapsa da yardımların Gazze'ye ulaşması için diplomatik kanallar mutlaka devreye girilmesi gerektiğinin altını çizen Araç, "Bu konuda Mısır, ABD ve soykırım devleti israile karşı uluslararası arenada diğer devletlerin çabalarına çabalarına destek verilmelidir. İnsani yardımların ulaşması için gereken tüm çabalar sarf edilmelidir." şeklinde konuştu.

"Gazze'deki kardeşlerimiz bu süreçte en çok Türkiye'den yardım beklemektedir"

Araç, "İslam dünyasından hiçbir ülke bir çaba göstermiyor deyip soykırımı seyretmek yerine İslam ümmetinin en çok güvendiği Türkiye'nin soykırımcı israile karşı somut adımlar atması beklenmektedir. İslam ülkeleri içerisinde öncü olmak en çok Türkiye'ye yakışacaktır. Türkiye'nin bunu yapacak gücü, kudreti ve lider kadrosunun olduğuna inanıyoruz. Bu nedenle israile karşı yaptırımların bir an önce başlatılması, Türkiye'den israile yapılan ticarete son verilmesini talep ediyoruz. Yıllar sonra çocuklarımıza utanç hikayeleri değil kahramanlık hikayeleri anlatmak istiyoruz." diye belirtti.

israilin uluslararası arenada yalnızlaştırılması yönünde çabalar harcanması ve dünyaya ne kadar vahşi bir devlet olduğunun anlatılması gerektiğini sözlerine ekleyen Araç, israilin öne sürdüğü dini argümanların sadece Müslümanlara karşı değil Yahudilik dışındaki tüm insanlığa karşı er ya da geç kullanılacağını tüm dünyanın bilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Araç, "israile karşı hasmane söylemlerden ziyade eylem görmek istiyoruz. Gazze'deki kardeşlerimiz bu süreçte en çok Türkiye'den yardım beklemektedir. Tarihi bağlarımız, dini bağlarımız olan Filistinliler son süreçteki tüm eksikliklere rağmen Türkiye'yi diğer ülkelerden ayrı tutmaktadır. Gazze'ye yardım elinin bir an önce uzatılması gerekmektedir." dedi.

Karşılama töreni ve basın açıklaması yapılan dua ile sona erdi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55