,
  • BIST 9981.92
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 30 °C

Sabah namazında buluşan Hür Gençlik Şanlıurfa: Sabah namazının ruhu kazanılması gerekir

Sabah namazında buluşan Hür Gençlik Şanlıurfa: Sabah namazının ruhu kazanılması gerekir
Sabah namazında Balıklıgöl Dergâh Camii'nde bir araya gelen Hür Gençlik Şanlıurfa, özellikle gençlerin sabah namazına ihtiyacı olduğunu belirterek amaçlarının gençliğin dirilişine vesile olmak olduğunu ifade ettiler.

Sabah namazında buluşan HÜDA PAR Şanlıurfa İl Gençlik Kolları, bu hafta Eyyübiye ilçesinde bulunan tarihi Balıklıgöl Dergâh Camii’nde buluştu.

Kılınan namazın ardından cami avlusunda toplanan gençlere sabah namazının önemi anlatıldı.

Sabah namazı ile ilgili konuşan Hür Gençlik üye ve gönüllüleri, sabah namazının bir dirilme olduğunu belirterek sabah namazı ruhunun kazanılmasının gerektiğini ifade etti.

"Sabah namazının manevi olarak katkısı çok büyüktür"

Sabah namazının atmosferini yaşayabilmek için buluştuklarını ifade eden HÜDA PAR Şanlıurfa İl Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Yıldırım, "HÜDA PAR Şanlıurfa İl Gençlik Kolları olarak düzenli bir şekilde haftalık sabah namazı programı gerçekleştiriyoruz. Özellikle günümüz dünyasında manevi bir boşluk içerisinde olan gençliği toparlamak ve manevi boşluğu bir nebze de olsa azaltmak adına gençlik teşkilatlarımızla birlikte sabah namazı programlarına katılım sağlıyoruz. Gerek genel merkez ve gerekse il başkanlığı olarak bize destek veren HÜDA PAR'a teşekkür ediyoruz. Sabah namazının manevi olarak katkısı çok büyüktür. Bu atmosferi soluyabilmek için sabah namazında buluşuyoruz." dedi.

"Amacımız özellikle de gençliğin dirilişine vesile olmaktır"

Sabah namazında sadece bilinçli insanların uyanık olduğunu belirten HÜDA PAR Haliliye İlçe Gençlik Kolları Başkanı Sinan Çetinsu, "Her hafta Cumartesi günü gençlik kolları olarak 'Sabah Namazıyla Diriliş'  çerçevesi kapsamında sabah namazı programı yapıyoruz. Amacımız gençliğin dirilişine vesile olmaktır. Sabah namazı çok önemli bir namazdır. Sabah namazı; insanların uykuda olduğu, sadece bilinçli insanların uyanık olabileceği bir vakit olduğu için bilinçli insanların birçok işler başarabileceği, bu konuda insanların hidayetine de vesile olabileceği kanalize edilebilirse insanların daha fazla Allah'a bağlanacağı inancındayız. Amacımız sabah namazıyla insanların özellikle de gençliğin dirilişine vesile olmaktır. Genç ruhu kanalize ederek ümmetin birliğine ve vahdetine vesile olması için sabah namazına gelen gençlerin sayısını artırmak istiyoruz. Gençlerle birlikte teknoloji ve bilim olarak daha iyi bir ivme kazanmak istiyoruz." diye konuştu.

"Gençlerin sabah namazına ihtiyacı var"

Güne sabah namazıyla başlamanın insan zihnini ve bedenini dirilttiğini dile getiren Yusuf Çiçek, Sabah Namazı önemlidir. Gerçekten de gençlerin sabah namazında buluşturulması önemlidir. Gençler, her sabah namazında buluşup güzel şeyler söylesin, birbirleriyle muhabbet etsin. Gençlerin sabah namazına ihtiyacı var. Gençler sabah namazında buluşmalı. Diğer namaz vakitleri de önemlidir ama sabah namazı çok farklıdır. Güne sabah namazıyla başlanırsa insanın zihninde ve bedeninde inşallah bir dirilme olacaktır. Allah Müslümanlardan razı olsun ki böyle bir program düzenliyorlar ve biz de istifade ediyoruz." şeklinde konuştu.

"birlik olmamız açısından sabah namazı önemlidir"

Sabah namazında cemaat kültürünün oluştuğunu söyleyen Mehmet Emin Çelebi, "Yapılan programla gençler sabah namazına teşvik ediliyor. Sabah namazında cemaat kültürü oluşuyor. Bu zamanda özellikle birlik olmamız açısından sabah namazı önemlidir. Sabah namazı programında buluşmamız inşallah hayırlı olacaktır. Düzenleyenlerden Allah razı olsun." ifadelerini kullandı.(İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55