Rusya, Ukrayna’daki enerji altyapısı ve İHA tesislerini vurdu

Rusya, Ukrayna’daki enerji altyapısı ve İHA tesislerini vurdu
Rusya Savunma Bakanlığı, Rus ordusunun Ukrayna Silahlı Kuvvetleri’ne ait enerji altyapısı tesislerinin yanı sıra uzun menzilli insansız hava aracı üretim merkezleri ve fırlatma noktalarını vurduğunu açıkladı.

Bakanlık, Ukrayna'da sürdürülen askeri operasyon kapsamında son 24 saatte yaşanan gelişmelere ilişkin bilgi paylaştı.

Açıklamada, Rus Silahlı Kuvvetleri’nin son bir gün içinde yaklaşık bin 170 Ukrayna askerini etkisiz hale getirdiği, ayrıca tankların da bulunduğu 20 zırhlı savaş aracını imha ettiği belirtildi.

Rus ordusuna bağlı taktik hava unsurları, insansız hava araçları ile füze ve topçu birliklerinin; Ukrayna ordusuna ait enerji altyapısı tesislerini, uzun menzilli İHA üretim merkezlerini ve fırlatma noktalarını hedef aldığı ifade edildi.

Ayrıca 142 farklı bölgede konuşlu Ukrayna birliklerinin geçici konuşlanma alanlarının da vurulduğu kaydedildi.

Öte yandan Rus hava savunma sistemlerinin, Ukrayna tarafından fırlatılan bir uzun menzilli Neptun füzesi ile 274 adet uçak tipi insansız hava aracını engellediği bildirildi.

Kaynak:İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.