Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov ve Pakistanlı mevkidaşı Dar görüştü

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov ve Pakistanlı mevkidaşı Dar görüştü
Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve Pakistan Dışişleri Bakanı Muhammed İshak Dar, telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Rusya Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Pakistanlı mevkidaşı Muhammed İshak Dar ile yaptığı telefon görüşmesinde Basra Körfezi'ndeki durumu ele aldı.

Lavrov, İslamabad'ın İran ile ABD arasında kalıcı bir anlaşmaya varılması yönündeki arabuluculuk rolünü takdir ettiklerini ve Moskova'nın bu çabalara destek vermeye hazır olduğunu bildirdi.

Açıklamada, "Görüşme sırasında taraflar, Rusya-Pakistan iş birliğinin güncel yönlerini ele alarak, Basra Körfezi'ndeki duruma ilişkin görüş alışverişinde bulundu." ifadelerine yer verildi.

Açıklamada ayrıca, Lavrov'un, Pakistan'ın İran ve ABD arasındaki arabuluculuk çabalarına Moskova'nın destek vermeye hazır olduğunu teyit ettiği belirtildi.

Kaynak:İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.