,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 27 °C

Rusya: ABD'nin Gazze'de "ateşkes talep etmeyen" tasarısı ikiyüzlülük

Rusya: ABD'nin Gazze'de "ateşkes talep etmeyen" tasarısı ikiyüzlülük
ABD'nin, Gazze'de ateşkesi esirlerin bırakılmasıyla ilişkilendiren karar tasarısını veto eden Rusya "Ateşkes talebi içermeyen, bizi hiçbir yere götürmeyen anlamsız kararları artık geçirmeyeceğimizi söylemiştik." açıklaması yaptı.

Rusya, Çin ve Cezayir, Birlemiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde (BMGK) yapılan oylamada, ABD'nin Gazze'de ateşkesi esirlerin bırakılmasıyla ilişkilendirip sadece diplomasiyi destekleme çağrısıyla yetinen karar tasarısını veto etti.

11 ülke tasarıyı desteklerken Guyana ise çekimser kaldı

Rusya'nın BM Daimî Temsilcisi Vasiliy Nebenzya, oylamadan önce yaptığı konuşmada, ateşkes içermeyen taslağı destekleyecek ülkelerin kendilerini utanç verici bir duruma düşüreceğini vurguladı.

"Refah saldırısına fiilen yeşil ışık yakılıyor"

Nebenzya, "Ateşkes talebi içermeyen, bizi hiçbir yere götürmeyen anlamsız kararları artık geçirmeyeceğimizi söylemiştik. Bunu yaparsanız, kendinizi utanç verici bir duruma düşürürsünüz. Uluslararası toplumun kafasını karıştırmak ve Konsey'in otoritesini zayıflatmak için tasarlanmış bu ikiyüzlü girişimi desteklerseniz, Ortadoğu halklarının ve kendi ülkelerinizin gözünde nasıl görüneceğinizi bir kez daha düşünün" dedi.

ABD'nin Gazze'ye ilişkin karar tasarısının siyasi saikli olduğunu ve başkanlık seçimleri öncesinde ABD seçmenlerinin duygularıyla oynamak için hazırlandığını belirten Nebenzya, siyonist rejimin suç eylemlerinden tasarıda söz etmeyen Washington'un işgalcilerin cezadan kurtulmasını sağlamaya çalıştığının altını çizdi.

Nebenzya, tasarıda siyonist rejimin Refah kentinde askeri saldırı düzenlemesine fiilen yeşil ışık yakıldığını da vurguladı.

Rusya'nın Birleşmiş Milletler Büyükelçi Yardımcısı Dmitry Polyanskiy ise Moskova'nın derhal ateşkes çağrısında bulunmayan hiçbir şeyden razı olmayacağını belirterek "ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'in bastırdığı ve istediği şey budur." dedi.

"Karar taslağında ateşkes yok"

ABD'nin Gazze'deki durumla ilgili karar taslağının ateşkes çağrısı içermediğini vurgulayan Polyanskiy, "karar taslağının daha önceki taslaklarda olduğu gibi ateşkes çağrısı içermediğini, sadece ateşkesin önemine ilişkin felsefi bir ifade içerdiğini ve bunun esirlerin serbest bırakılmasıyla ilişkilendirildiğini" açıkladı.

"ABD'nin Gazze'deki ateşkesi ilk kez karar taslağına dahil etmesinin ABD'nin bir oyunu olduğunu" söyleyen Polyanskiy'ye göre ayrıca, işgal ordusunun Refah'ta askeri saldırı düzenlemesine fiilen yeşil ışık yakılırken, dikkatler daha çok ABD'nin sahadaki çabalarını övmeye odaklanmış durumda.

"İnsani yardım kuruluşlarının ihtiyacı olan şey bu değil" diyen Polyansky, "doğrudan bir ateşkes talebi olmadığı sürece hiçbir politikanın faydalı olmayacağını" vurguladı.

Polyansky, "Washington'un arzulanan şeyi gerçekmiş gibi gösterme çabalarına kulak asılmaması gerektiğini, zira ABD'nin gerçek bir ateşkesle ilgilenmediğini, Orta Doğu'daki en yakın müttefikinin Filistinlileri taciz etmesini engellememek için elinden geleni yaptığını" belirtti.

Bu açıklama, ABD'nin Güvenlik Konseyi'ne altıncı kez, Gazze Şeridi'ne yönelik devam eden saldırılar ışığında Washington'un bir dizi talebi sıraladığı değiştirilmiş bir karar tasarısı sunmasının ardından geldi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55