,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 21 °C
  • Antalya 21 °C

RTÜK: Sapkın ilişkiler içeren yayınlar kabul edilemez

RTÜK: Sapkın ilişkiler içeren yayınlar kabul edilemez
Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, "Aile kurumumuzu incitici, manevi ve kültürel değerlerimize saldıran, toplumsal sağlığı tehdit eden sapkın ilişkiler içeren, mizah programlarında dini değerlerimize hakaret eden yayınlar kabul edilemez." uyarısında bulundu.

RTÜK, internet tabanlı platformlar hakkında son zamanlarda çok fazla şikayet olduğuna dikkat çekerek uyarı niteliğinde bir açıklama yaptı.

Kurulun, ülkedeki radyo, televizyon ve isteğe bağlı yayın hizmetlerini düzenlediği ve denetlediği hatırlatılan açıklamada, radyo ve televizyonların lisans, frekans vs. işlemlerini kanuni olarak düzenleyen Üst Kurulun, yayın içeriklerinin denetiminden de sorumlu olduğu kaydedildi.

Açıklamada, "Üst Kurulumuz internet üzerinden isteğe bağlı yayıncılık alanının düzenleme faaliyetlerini titizlikle yerine getirmiş ve tüm yayınların olduğu gibi bu alanın da içerik denetimlerine hız vermiştir. İzleme uzmanlarımız, bahse konu platform yayınlarını dikkatle takip etmektedir." denildi.

Son dönemde vatandaşlardan da bu platformlara ilişkin çokça şikâyet alındığına dikkat çekilen açıklamada, "Alo 178 RTÜK İletişim Hattı, CİMER gibi mecralar üzerinden fazlaca vatandaş bildirimi kayıtlarımıza girmiştir." denilerek şunlar kaydedildi:

"RTÜK’ün her zaman ifade edilen kırmızı çizgileri bellidir. 

Millî güvenlikten taviz vermeyen Üst Kurulumuz, yayınlarda terör ve terör propagandasına asla ve asla müsaade etmez. Üst Kurul, çocuk ve gençlerin ruhsal ve fiziksel gelişimlerine olumsuz etki edebilecek yayın içeriklerine izin vermez. Yayınlarda kadın ve çocuk istismarına geçit vermeyen Üst Kurulumuz yaşlılara, engellilere ve dezavantajlı gruplara pozitif ayrımcılık yapar. Milli ve manevi değerlerimizi gözeten RTÜK, kutsal bildiği aile kurumuna halel getirecek zararlı yayın içeriklerine karşı son derece duyarlıdır. RTÜK, geleceğimizi tehdit eden madde bağımlılığıyla kıyasıya mücadele eder."  

Geleneksel yayıncıların yanı sıra internet tabanlı platformlarda son zamanlarda fazlaca yayıncılık ilkelerinin ihlal edildiği ifade edilen açıklamada, "aile kurumunu incitici", "manevi ve kültürel değerlere saldıran", "toplumsal sağlığı tehdit eden sapkın ilişkiler içeren", "mizah programlarında dini değerlere hakaret eden", "devlet ve Cumhurbaşkanı aleyhinde yapılan" yayınların kabul edilemez olduğu vurgulandı.

Açıklamada, "Yönetim gereği 'açık kapı' iletişim politikasını yürüten RTÜK, elindeki yaptırım gücünü kullanmayı son çare olarak görmektedir. Muhataplarıyla önce diyalog yolunu tercih eden Üst Kurulumuz, olası sorunların çözümünü karşılıklı anlayış çerçevesinde yerine getirmektedir. Ancak, iyi niyetli çabalarımızın dikkate alınmaması veya yapıcı uyarılarımıza riayet edilmemesi durumunda ise RTÜK en ağır müeyyideleri uygulamaktan çekinmeyecektir." ifadelerine yer verildi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55