,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 14 °C

Regaib Kandili, Batman'da düzenlenen programla ihya edildi

Regaib Kandili, Batman'da düzenlenen programla ihya edildi
​Mübarek üç ayların ilk ayı olan Receb ayının içerisinde bulunan Regaib Kandili münasebetiyle akşam namazı sonrası Mevlid-i Şerif okundu, dua edildi.

Batman merkez Şevket Başak Camii'nde cemaatle kılınan Akşam namazının ardından başlayan programda Kürtçe ve Türkçe mevlid okundu, kaside, salavatlar ve dualar edildi.

Regaib Kandili ile ilgili duygu ve düşüncelerini İLKHA muhabiriyle paylaşan Batman İl Müftüsü Nihat Kök, üç ayların önemi ve bu aylarda yapılması gerekenleri anlattı.

Üç aylara kavuşmanın bereketine değinen Kök, “Halkımız arasında 'Şühûr-ü selâse' olarak bilinen Recep, Şaban ve Ramazan ayına kavuşmuş bulunuyoruz. Rabbimize ne kadar hamd ve şükür etsek azdır. Bu gece Recep ayının ilk Cuma gecesi olan Regaib Kandili'ni kardeşlerimiz ile birlikte hep beraber ihya etmeye çalıştık. Üç aylar geldiğinde Allah Resulü (aleyhisselatuvesselam) şöyle dua ederdi; ‘Yarabbi Recep ve Şaban ayını bizim için hayırlı eyle ve bizleri Ramazan ayına kavuştur ve bizlere oruç tutmayı nasip eyle’ derdi. Bizlerde Peygamberimizin bu duasını tekrarlıyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Receb ve Şaban, Ramazan ayına hazırlık aylarıdır”

Kök, “Üç aylar, Kur’an aylarıdır. Kur’an okumalarımız, mukabelelerimiz ve hatimlerimiz bu aylarda artar. Rabbim kendisine ve Kur’an'a olan rağbetimizi ve Hazreti Peygambere olan rağbetimizi artırsın inşallah. Bununla birlikte bu aylar; oruç aylarıdır. Ramazana hazırlık aylarıdır. Hem kendimiz, hem eşimiz hem de çoluk çocuğumuzla Recep ayı başladığında oruç tutmaya başlarız. Çünkü Allah Resulünün bize örnekliği öyledir.  Ve müjdesi vardır; ‘Kim Allah için bir gün oruç tutarsa, yarın kıyamet gününde cehennemin ateşi ona ulaşmayacaktır’ bu mübarek aylar tövbe ve istiğfar aylarıdır.” dedi.

“Gücümüz yettiği kadar bu ayları değerlendirmeye çalışacağız”

Regaib Kandili'nin tövbe için bir fırsat olduğunu ifade eden Kök, “Rabbimizden af ve bağışlanma dileme aylarıdır. Gücümüz yettiği kadar bu ayları değerlendirmeye çalışacağız. Kur’an okuyarak, nafile ibadet ve oruç tutarak, yine hayır ve hasenatımızı, iyiliklerimizi, güzelliklerimizi bu aylarda artırmaya çalışacağız. Mübarek üç ayların ve bu kandil gecesinin insanımıza, şehrimize, ülkemize, milletimize, âlemi İslam’a ve tüm insanlık âlemine huzur, bereket, saadet getirmesini rabbimden niyaz ediyorum.” diye konuştu. (İLKHA)







  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55