,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 29 °C

Ramazan Keskin Hoca ebediyete uğurlandı

Ramazan Keskin Hoca ebediyete uğurlandı
​​Âlim, kanaat önderi ve 28 Şubat’ın Malatya’daki simge ismi Ramazan Keskin Hoca, binlerce seveninin katılımıyla defnedildi.

 

Kalp rahatsızlığı nedeniyle tedavi gördüğü Turgut Özal Tıp Merkezinde dün akşam saat 20.30 sularında vefat eden 28 Şubat’ın Malatya’daki simge ismi Ramazan Keskin (70) Hoca, şehir mezarlığında bulunan Kabristan Camii'nde kılınan öğle namazına müteakip binlerce seveni ve dava arkadaşlarının katılımıyla son yolculuğuna uğurlandı.

Ramazan Keskin Hoca’nın cenaze namazını kıldıran oğlu Erzincan’ın Kemaliye ilçesi Vaizi Davut Keskin, babasının sahabeler gibi bir hayat yaşadığını ve güzel ahlaka çok önem verdiğini belirterek, elinde ne varsa infak ettiğini ve sadece ondan geriye üzerinde bulunan ceketinin kaldığına dikkat çekti.

“Babamız sahabeler gibi yaşadı, kendine kefen parası dahi bırakmadı”

Ramazan Keskin Hoca ebediyete uğurlandı

 

Babasının son aylarını çok şiddetli bir hastalıkla boğuşarak geçirdiğini belirten Davut Keskin, şöyle devam etti:

“Peygamber Efendimiz Aleyhi Salatu Vesselam ’da hayatının sonuna doğru çok şiddetli hastalanmıştı, cemaatin karşısına çıkacak gücü ve takati kalmamıştı. Babam bu hastalığı sürecinde hiçbir şekilde of demedi, ‘af’ dedi. Biz buna şahidiz. Peygamberlerin de çekmiş olduğu ızdırabın bir parçasını çekti. Rabbim günahlarına kefaret eylesin. 21’inci yüzyılda sahabeler gibi yaşayan bir Müslüman tanıdık, onun gölgesinde yetiştik. Kendine kefen parası dahi bırakmadı. Oda biliyordu ki bırakacağı her şey fazlalıktı. Tüm fazlalıkları infak etti. Evdeki askıya baktığımızda gözlerimiz doluyor ve ağlıyoruz sadece bir ceketi ve aynı renkten birkaç parça elbiseden başka hiçbir şeyi yoktu. Ahiret yurdu için geçerli olacak akçelere tamah etti, başka hiçbir şeye tamah etmedi. Babamız sadece Allah’ın rızasını gözetiyordu ve biz de buna şahidiz.”

“Hocamızın bıraktığı mirasa sahip çıkacağız”

Ramazan Keskin Hoca ebediyete uğurlandı

 

Cenaze namazı öncesi Kanaat Önderi Ramazan Kayan da yaptığı konuşmada, “Matem ayında yeni bir matem yüreklerimize oturdu. Ramazan Keskin Hocamız bize son mesajını, dersini, sohbetini ve nasihatini yapıyor. Umarım birçoğumuz için dönüm noktası olacak. Ramazan Keskin gibi yiğitler bizi bırakıp gitti. Allah’a (Celle Celaluhu) hicret ettiler. Belki de bize bunu hatırlatıyor. Hocamızın bize bıraktığı mirasa sahip çıkacağız. Onun misyonunu sürdüreceğiz. Onun yasını tutmak değil mirasını sürdürmek noktasında bir iradede bulunacağız. Malatyalı Müslümanların bilinç dünyasında oldukça önemli bir yeri var ama biz inanıyoruz ki böylesi yiğitlerin misyonları ölmekle bitmiyor. İnanıyorum ki Ramazan Hocamızın ölümü hayatından daha fazla İslam’a hizmet edecek” dedi.

Kılınan cenaze namazının ardından yüzlerce araçtan oluşan uzun bir konvoyla Keskin Hoca’nın naaşı, Battalgazi ilçesi Alikan-Uluköy Mahallesi Budak Mezrası’na getirilerek, burada bulunan Ebuzerler Mescidi haziresinde dualar ve salavatlar eşliğinde defnedildi.

Keskin Hocanın ailesi, taziyeleri Battalgazi ilçesi Battalgazi Mahallesi (Hançukur) Bolbey Sokak’ta bulunan evlerinde kabul edecek.

Cenaze namazına AK Parti Malatya Milletvekilleri Bülent Tüfenkci, Öznur Çalık, Hakan Kahtalı ve Ahmet Çakır, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, HÜDA PAR Malatya İl Başkanı Mehmet İlker Dönmezer, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Battalgazi Belediye Başkan Yardımcısı İsmet Sarıgül, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, bazı siyasi parti, oda, sendika temsilcileri ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile binlerce dava arkadaşı ve sevenleri katıldı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55