,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 21 °C
  • Antalya 23 °C

Ramazan Bayramı tatili kamu çalışanları için 9 gün olacak

Ramazan Bayramı tatili kamu çalışanları için 9 gün olacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan, kamu çalışanları için 1,5 gün idari izinle birlikte Ramazan Bayramı tatilinin 9 gün olacağını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ATO Congresium’da düzenlenen iftar programında şoför esnafıyla bir araya geldi.

Kimi takside, kimi minibüste, kimi otobüste helal rızık peşinde koşan şoför esnafının her gün sadece Ankara'da 100 binlerce kişinin iş yerine, evine, sevdiklerine güvenle ulaşmasına vesile olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, yılın 364 günü, günün 24 saati faal olan mesuliyeti gerçekten ağır bir mesleği icra ettiklerini söyledi.

Siyasi hayatı boyunca daima şoförlerle yol yürümüş biri olarak şoförlerin her gün nasıl bir mücadelenin içinde olduklarını çok iyi bildiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu değerlendirmelerde bulundu: "Geçen ay İzmir'de yaşanan menfur hadise, taksicilerimizin hangi riskleri göze alarak ekmek götürmeye çalıştığını göstermiştir. Merhum Oğuz Erge kardeşimizi katleden alçak, işlediği cinayetin hesabını hukuk önünde verecektir. Daha sonra, şoförlerimizi hedef alan sözlü ve fiili pek çok saldırı haberi medyaya yansıdı. Dün Keçiören'de bir taksi durağına yapılan saldırı da hakeza benzer bir örnektir."

"Enerjimizi ve kapasitemizi bahane aramak için değil, sorunları çözmek için kullandık"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, trafik sürekli sıkıştığında, bir yerden bir yere gitmek sorun olduğunda şoförlerin suçlu değil, bilakis mağdur konumunda olduğunu aktardı.

Ankara ve İstanbul başta olmak üzere büyük şehirlerde, özellikle artan trafik keşmekeşinden şoför esnafının herkesten daha çok etkilendiğine dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi: "Bizler, yolları sadece ihtiyaç duyduğumuz zaman kullanıyoruz. Ama şoför kardeşlerim günün 24 saati çalışıyor. Hâl böyleyken görevi yol yaparak, asfalt dökerek, tünel kavşak, alt geçit inşa ederek metro ve tramvay hatları açarak trafiği hafifletmek olanların kendi beceriksizliklerinin vebalini şoförlerimize yüklemesi işgüzarlıktır. Biz siyasi hayatımızın hiçbir döneminde böyle davranmadık, böyle kolaycı yollara tevessül etme gereği duymadık."

Ramazan Bayramı tatili

Ramazan Bayramı tatiline ilişkin de bilgi veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: "Kamu çalışanlarımızın 10 Nisan'da başlayacak Ramazan Bayramı öncesindeki 1,5 günlük sürede idari izinli sayılacakları kararımızı kamuoyumuzla paylaşmak istiyorum. Böylece salı günkü yarım günü ve pazartesi gününü bayram tatiline ekleyerek kamu çalışanlarımıza dokuz günlük rahatça değerlendirebilecekleri bir vakit verdik. Özel sektörümüzün de böyle bir yaklaşıma sahip olduğunu biliyoruz. Ramazan Bayramı’nızı şimdiden tebrik ediyor ve 1,5 günlük idari izin kararımızın hayırlı olmasını diliyorum." (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55