,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 26 °C
  • Antalya 25 °C

Ramazan ayının ilk iftarı dualarla açıldı

Ramazan ayının ilk iftarı dualarla açıldı
Malatya İl Müftüsü Şahin Yıldırım, açtıkları iftar çadırında Ramazan ayı boyunda günlük bin 500 kişiye iftar yemeği ikramına başladıklarını söyledi.

Tüm İslam aleminin dört gözle beklediği mübarek Ramazan ayı, dün gece kalkılan sahur ve bugün açılan iftarla başladı.

Deprem bölgesi Malatya'da halkın iftarını açması için, farklı kurumlar tarafından şehrin farklı noktalarında iftar çadırları kuruldu.

Türkiye Diyanet Vakfı'nın Kernek Karagözlüler Camii bahçesinde kurduğu ve günde bin 500 kişinin iftar edeceği iftar çadırında bugün ilk iftarın yaklaşmasıyla uzun kuyruklar oluştu. Akşam ezanının okunmasıyla birlikte vatandaşlar ilk iftarını açtı.

Konuyla ilgili İLKHA Muhabirine konuşan Malatya İl Müftüsü Şahin Yıldırım, açtıkları iftar çadırında Ramazan ayı boyunca günlük bin 500 kişiye iftar yemeği ikramında bulunacaklarını söyledi.

"Ramazan ayı boyunca iftar çadırlarımızda günde bin 500 kardeşimize iftar yemeği ikram etmiş olacağız"

Müftü Yıldırım: "Ramazan'ın ilk gününde, ilk iftarında, Kernek Meydanı'nda Türkiye Diyanet Vakfı, Diyanet İşleri Başkanlığımız koordinesinde kurmuş olduğumuz iftar çadırındayız. Burada kurmuş olduğumuz iftar çadırlarımızda günde bin 500 kardeşimize iftar yemeği ikram etmiş olacağız. Bunun yanında iftardan sonra görevli arkadaşlarımız vasıtasıyla çocuklarımıza yönelik olarak etkinlikler tertip edeceğiz. Aynı zamanda iftardan sonra da çay ve farklı ikramlarda bulunmaya gayret sarf edeceğiz. Bir nebze olsun Malatyalı kardeşlerimizin yaralarını sarmak, depremin izlerini yok etmek adına onların yanında olduğumuzu göstermenin, bir göstergesidir. Bir kaynaşmadır. Bu kaynaşmayı beraberce yapıyoruz. Diyanet İşleri Başkanlığı, Türkiye Diyanet Vakfı yurt içinde ve yurt dışında organizasyonlar yapmaktadır. Aynı zamanda Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yurt dışında yapıları bulunmaktadır. Beraber koordineli çalışmış olduğu yapıları. Bu vesileyle Malatyalı kardeşlerimize ve diğer deprem bölgelerindeki kardeşlerimize oradan yardım ve desteklerini göndermek isteyen kardeşlerimize de imkan tanımak adına bu akşam bizlerin iftarını üstlenen ve bizlere ta uzak noktalardan İsveç'ten gelen kardeşlerimiz. İsveç'ten emanetlerini bizlere gönderen kardeşlerimizin burada iftar çadırında ev sahipliğinde şu an oruçlarımızı açacağız. Yarın Amerika'dan gelen kardeşlerimiz bizlere sponsorluk yapmak suretiyle iftarlarımızda yardımcı olacak. Aynı zamanda bu gelen kardeşlerimiz sadece iftar çadırlarımızda değil gün içerisinde şehrin ihtiyaçlı bölgelerinde hazırlamış oldukları gıda paketleriyle ve hazırlamış oldukları alışveriş kartlarıyla kardeşlerimizin yaralarını sarmaya, onların sıkıntılarını gidermeye gayret sarf etmektedirler. Bu kardeşlerimize hayırlarını emanet eden kardeşlerimizin hayırlarını yüce Mevla kabul eylesin. Rabbim sayılarını arttırsın. Depremin izlerini silmeye fırsat ve vesile eylesin diyorum" ifadelerini kullandı.

"İnşallah ahiret bilinciyle bütün davranışlarımızı bir daha gözden geçirmiş olacağız"

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın bu yılki Ramazan ayının temasının "Ramazan ve Ahiret Bilinci" olduğunu belirten Yıldırım, "İnşallah bizler ahiret bilinciyle bütün davranışlarımızı Ramazan ayı vesilesiyle tekrar bir daha gözden geçirmiş olacağız. Rabbim bu vesileyle bütün Ramazan'ın güzelliklerini üzerimizde yaşamayı, feyzinden nasiptir olmayı cümlemize nasip eylesin İnşallah" temennisinde bulundu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55