,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 14 °C

Ramanlı: “Ne Ankara’nın Ne Kandil’in Kayyumunu İstemiyoruz”

Ramanlı: “Ne Ankara’nın Ne Kandil’in Kayyumunu İstemiyoruz”
On binlerce vatandaşın katılımıyla gerçekleştirilen HÜDA PAR mitinginde konuşan Batman Belediye Başkan Adayı Serkan Ramanlı, “Ne Ankara’nın ne Kandil’in kayyumunu istemiyoruz.” dedi.

foto-galeri.jpg

HÜDA PAR Batman İl Başkanlığı’nın 31 Mart yerel seçimler öncesi tertip ettiği miting, Kültür Camii önünde on binlerce vatandaşın katılımıyla gerçekleştirildi.

Okunan Kur’an-ı Kerim ile başlayan mitingin açılış konuşmasını HÜDA PAR Batman il Başkanı Davut Şahin yaptı. Amaçlarının Batman'a hizmet olduğunu ve hizmet yapmak isteyenin sevgiyle yola çıkması gerektiğine inandıklarını vurgulayan Şahin, amaçlarının halkla bütünleşerek Batman için bütün imkanları seferber etmek olduğunu kaydetti.

Bu Sefer HÜDA PAR, Ev Car HÜDA PAR

HÜDA PAR Batman Belediye Başkan Adayı Serkan Ramanlı, kürsüye çıkmadan önce mitinge gelen partililerin arasında dolaşarak partililerle selamlaştı. Mitinge katılan coşkulu kalabalık, sık sık “Bu sefer HÜDA PAR, ev car HÜDA PAR” sloganları attılar.

“Batman'ın gururu Serkan Ramanlı” sloganları eşliğinde kürsüye çıkan Ramanlı, sözlerine besmele ile başlayarak mitinge katılan partilileri selamladı. Mitinge katılan on binlere teşekkür eden Ramanlı, “Bu kalabalık gösteriyor ki HÜDA PAR’ın demi gelmiştir.” diyerek sözlerine başladı.

Beko Avan’lara kulak asmıyoruz, bizim amacımız hizmettir!

Milletvekilliği seçimlerinde elde ettikleri başarıyı tekrarlamak istediklerini belirten Ramanlı, “Beko Avan’lara kulak asmıyoruz, bizim amacımız hizmettir. Geçen sene milletvekili seçimlerinde boşuna “Em é hev in” demiyorduk. O zaman sesimize kulak asmayanlar, bizim güneşimizin doğuşunu gördükleri halde bizim güneşimizin bu kadar yükseleceğine inanmayanlar bizi önemsemiyorlardı. Fakat bugün güneşimizin ne kadar parladığını görünce neye uğradıklarını şaşırdılar. Biz diyoruz ki, bizden korkmayın, bizden korkmanıza gerek yok. Biz halkımızın hizmetkarıyız. Bizim amacımız hizmettir.”

“Hizmet edebilmek için icra makamında olmak lazım”

Ramanlı, belediye başkanı adayı olma gerekçesini şu sözlerle açıkladı: “Batman'ın vekili olarak kaymakamlardan, valilerden, müdürlerden sorunlarımız için taleplerde bulunuyoruz, ricacı oluyoruz. Artık isteme makamından icra makamına geçmek istiyorum. Yani iş yapan, sorun çözen noktada olmak istiyorum. Çünkü Batman’ın birçok hizmete ihtiyacı vardır. Bu yüzden belediye başkanlığına aday oldum. Biz irademize sahip çıkmak istiyoruz. Ne Ankara’nın ne Kandil’in kayyumunu istemiyoruz.”

“Evlenecek gençlere yardımcı olacağız”

Batman'a yapacakları hizmetlerden ve projelerinden bahseden Ramanlı, gençlerin kendi işlerini kurabilmeleri için hibe ve destek vereceklerini söyledi. Evlenecek gençlere yardımcı olacaklarını ve çeyizleri ile ev ihtiyaçlarını karşılayacakları sözü vererek, “Yeter ki siz evlenmeye karar verin, gerisini bize bırakın.” şeklinde konuştu.

“Uyuşturucu ile mücadele edeceğiz”

“Batman'da ailelerimizi perişan eden ve anneyle çocuğu birbirinden ayıran uyuşturucu ile mücadele edeceğiz.” diyen Ramanlı, “Bu sorunun üzerinde hassasiyetle duracağımızı buradan duyurmak istiyorum. dedi.

Belediyelerin Fonksiyonu Hizmettir

Daha sonra HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu bir konuşma yaptı. Yaptığı konuşmada belediyeciliği halka hizmet etme kapısı olarak gördüklerini ve bu yüzden seçmenlerin kendilerini tercih etmesini istediklerini söyledi. Yapıcıoğlu, “Belediyelerin fonksiyonu hizmettir. Ancak bir kısım adayların hatta partilerin kamuoyuna açıkladıkları projeleri yok. Zaten hizmet diye bir dertleri de yok. Bazıları ise zihnen yorulmuş, yozlaşmış ve yaşlanmış bir görüntü veriyorlar. Belediyelerin pek çoğunda rüşvetsiz iş görebilmek neredeyse imkânsız hale gelmiş. Yolsuzluk yapıldığına dair genel bir kanaat var. İsrafın haddi hesabı yok. Adam kayırma normal hale gelmiş. İstisnalar hariç belediyeler borç içinde yüzüyorlar. Ama yine de milleti ifsad edecek programlara çok büyük bütçeler ayırabiliyorlar.” ifadelerini kullandı.

“Size hizmet edecek adaya oy verin”

Seçmenin kendisine hizmet edecek adaya oy vermesi gerektiğini belirten Yapıcıoğlu, “Siyaset adı altında bu milletin sırtından nemalananlar belediyenin asli görevlerini yapmadı. Siyasi konular öne çıkarılarak belediyede yapılan yanlışlıklar örtülemez. Yerel seçimin temel amacı halka hizmet edenlerin seçilmesidir. Siyasi konuları bahane ederek malınızı çalmalarına izin vermeyin. Yapmaları gereken hizmeti yapmayacaklara oy ve destek vermeyin.” dedi.

“Gazze 169 gündür bombalanıyor”

Konuşmasında Gazze’de yaşanan insanlık dramından da bahseden Yapıcıoğlu, “Kardeşlerim, bugün 24 Mart. Aksa Tufanı’ndan bu yana 169 gün geçti. Kimyasal silahlar dahil her türlü silah kullanılarak bir soykırım yapılıyor. 40 bine yakın şehit, 70 binden fazla yaralı var. Şehitlerin ve yaralıların %72 si kadın ve çocuk. Hastaneler, camiler, kiliseler, okullar vuruluyor. Hastanelerin içinde doktorlar, hemşireler, hatta hasta ve yaralı bebekler öldürülüyor.” şeklinde konuştu.

Küresel sistemin mazlumları korumadığını hatırlatan Yapıcıoğlu, “Siyonist katillerin çiğnemediği hiçbir ahlak kuralı, hiçbir insani değer kalmadı. Katliam, soykırım devam ediyor. Ben insanım diyen buna kayıtsız kalamaz. Dünya halkları ayakta, yönetimler ise seyirci. Küresel sistem tıkanmış ve sadece emperyalistlerin çıkarlarını korumak üzere dizayn edildiği için mazlumları korumaya yarayacak bir adım atılamıyor.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: HÜR24 Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55