,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 21 °C
  • Antalya 21 °C

Ramanlı: Kürt meselesi CHP zihniyetinin bir ürünüdür

Ramanlı: Kürt meselesi CHP zihniyetinin bir ürünüdür
Katıldığı bir TV kanalında Kürt meselesine ilişkin sorulan soruya cevap veren HÜDA PAR Batman Milletvekili adayı Serkan Ramanlı, Kürt halkının yaşadığı problemlerinin tamamının CHP kaynaklı olduğunu söyledi.

AK Parti listelerinden HÜDA PAR Batman Milletvekili adayı Serkan Ramanlı, katıldığı bir TV programında gündemle ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Kürt halkının yaşadığı sorunlara yönelik sorulan sorulara cevap veren Ramanlı, Kürt meselesinin CHP zihniyetinin bir ürünü olduğunu vurgulayarak bu meselenin çözümü için Millet İttifak'ında ortaya konulan bir iradenin olmadığını belirtti.

Türkiye'de 20 milyon Kürt seçmeninden sadece 6 milyonunun HDP'ye oy verdiğini ifade eden Ramanlı, Kürtlerin tamamının bir partiye oy veriyormuş gibi bir algının doğru olmadığını söyledi.

Silahlar ortadan kalkmadığı ve güven ortamı oluşmadığı sürece Kürt meselesinde bir ilerleme kaydetmenin mümkün olmayacağının altını çizen Ramanlı, "Ben bu mesele için 'beyaz kefen giydim' diyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu konuda ciddi adımlar da attı. Bu adımlar sonradan istenilen seviyeye gelmedi. Fakat yine de Kürt meselesinde onun daha ciddi, daha sağlam adımlar atmasını ve bu çözümü getirmesini umut ediyoruz. Hiç kimsenin Millet İttifakı'ndan böyle bir beklentisi olmaz. Çünkü Kürt meselesi, CHP zihniyetinin bir ürünüdür. CHP, Türkiye'de böyle bir meseleyi ortaya çıkarmış. Yani Kürt meselesi ve günümüz problemlerinin tamamı CHP'den doğmuş ve günümüze kadar ulaşmıştır. Bugün de CHP Kürtlere bir umut vermiyor. Kürt meselesini halledeceğine dair bir umut vermiyor, güzel bir söz bile ağızlarından çıkmıyor." ifadesini kullandı.

Bazı konularda fikir birliği olmazsa bile partisinin sıkılıkla gündeme getirdiği bazı taleplerin AK Parti Seçim Beyannamesinde yer aldığına dikkat çeken Ramanlı, "İzleyicilerimizin çok iyi bildiğini düşünüyorum. Hem Türkiye ekonomi politikası hem Kürt meselesi konusunda hem de maneviyat politikasında bazen fikir birliğimiz olmayabiliyor. Bu haftanın başında Cumhurbaşkanı Erdoğan seçim beyannamesini açıkladı. Seçim beyannamesindeki 2-3 maddeyi biz bugüne kadar sıklıkla dile getiriyor ve Türkiye politikasında yer edinmesini talep ediyorduk. Bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da bu şekilde politika yürütmek istediği anlaşılmıştır. Atanan memurların kadro mağduriyetleri, mülakat mağduriyetleri gibi… Biz mülakatların tamamen kaldırılması taraftarıyız. Kim ne puan aldıysa, puanına göre, başarısına göre yerleşmesi gerektiğiniz düşünüyoruz." şeklinde konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55