,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 18 °C

Putin'den Ukrayna'nın NATO üyeliği açıklaması: Rusya'nın güvenliği için tehdit oluşturur

Putin'den Ukrayna'nın NATO üyeliği açıklaması: Rusya'nın güvenliği için tehdit oluşturur
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'nın olası NATO üyeliğinin Rusya'nın güvenliği açısından tehdit oluşturacağını belirtti.

Rusya Devlet Başkanı Putin, yaptığı açıklamada, Ukrayna'nın olası NATO üyeliği ve 17 Temmuz'da sona erecek tahıl anlaşmasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Putin, Ukrayna'nın olası NATO üyeliğinin Rusya'nın güvenliği açısından tehdit oluşturacağını belirterek, "Bunun Ukrayna'nın güvenliğini artırmayacağından ve genel olarak dünyayı çok daha savunmasız hale getireceğinden ve uluslararası arenada ek gerginliğe yol açacağından eminim." ifadelerini kullandı.

Tahıl koridoru anlaşması ile ilgili olarak Putin, "Birleşmiş Milletler ile yapılan bu anlaşmada Rus çıkarlarının dikkate alınması gereken noktaları vardı. Bunu vurgulamak istiyorum, hiçbir şey yapılmadı. Bu tamamen tek taraflı bir oyun. Ama yetti artık" dedi.

Ukrayna'ya silah sevk edilen uzun menzilli füzelerin hasar verdiğini, ancak çatışma bölgesinde kritik bir değişim oluşturmadığını söyleyen Putin, "Aynı şey yabancı tanklar ve piyade savaş araçları için de geçerli. Dün akşam itibariyle, yalnızca 4 Temmuz'dan bu yana 311 tank imha ettik ve bunların önemli bir kısmı, sanırım en azından üçte biri, Leopar tankları da dahil olmak üzere Batı yapımı." açıklamasını yaptı.

Putin, Ukraynalı askerlerin çoğu zaman Batı yapımı tanklara binmeyi bile reddettiklerini anlatarak, "Neden mi? Adamlarımız için öncelikli hedef oldukları için çatışma bölgesinde her şeyden önce yok edilirler. Onlar da diğerleri gibi yanıyor, hatta Sovyet yapımı meşhur T-72 tanklarından bile daha iyi yanıyorlar." dedi.

Yeni silah sevkiyatlarının Ukrayna için durumu yalnızca daha ağırlaştıracağını ve çatışmayı alevlendireceğinin altını çizen Putin, bu durumdan fayda sağlayanların bulunduğunu söyledi.

Ukrayna'nın NATO'ya olası üyeliğinin Rusya'nın güvenliği açısından tehdit oluşturacağını vurgulayan Putin, "Aslında, özel askeri operasyonun nedenlerinden biri de Ukrayna'nın NATO'ya katılma tehdididir." ifadesini kullandı.

Putin, Ukrayna'nın kendi güvenliğini sağlama alma hakkına sahip olduğunu belirterek, "Tek bir sınırlama var. Bir ülkenin güvenliği sağlanırken başka bir ülkenin güvenliği tehlikeye atılmamalıdır. Dolayısıyla şu anda hem NATO'nun hem de G7'nin ilan ettiklerinde bizim için olağan dışı bir şey yok ve bu tür konuların istişare edilmesine de karşı değiliz. Ancak bir kez daha tekrar ediyorum, zorunlu bir koşul olarak Rusya'nın güvenliğinin sağlanması şartıyla." değerlendirmesinde bulundu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55