,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 21 °C

Putin: Saldırganlara Ukrayna'dan 'pencere' açılmıştı, olayın arkasındakileri de bulup cezalandıracağız

Putin: Saldırganlara Ukrayna'dan 'pencere' açılmıştı, olayın arkasındakileri de bulup cezalandıracağız
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Moskova’da dünkü saldırıya ilişkin, yakalanan saldırganların Ukrayna üzerinden kaçmaya çalıştıklarını belirterek, saldırının arkasındakileri de tespit edip cezalandıracaklarını söyledi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Moskova’da 100'den fazla kişinin hayatını kaybettiği “Crocus City Hall” adlı konser salonunda gerçekleşen dünkü saldırıya ilişkin ulusa sesleniş konuşması yaptı.

Saldırıda hayatını kaybedenler için 24 Mart Pazar gününü ulusal yas günü ilan ettiklerini belirten Putin, Rus halkına başsağlığı diledi.

Putin, saldırıda yaralananların “yangından çıkarılmasına” yardımcı olan doktorlara ve kurtarma ekiplerine teşekkür etti . Putin, "Sıradan vatandaşların yardımını göz ardı edemem" dedi ve şunu ekledi: "Onlar, doktorlar ve güvenlik görevlileriyle birlikte ilk yardım sağladı."

Putin, saldırıda yaralanan ve etkilenen herkese "gerekli yardım" sözü verdi.

Güvenlik önlemleri

Rusya'nın tüm bölgelerinde, "bu kanlı katliamın arkasında olanların yeni bir suç işlemesini önlemek" amacıyla "özel tedbirler getirdiklerini" söyleyen Putin, şu ana kadar 4 failin zaten yakalandığını hatırlattı.

Putin, Saldırganların, kaçmaya çalıştıklarını ve Ukrayna'ya doğru ilerlediklerini ifade eden Putin, ilk bilgilere göre saldırganlar için Ukrayna tarafından devlet sınırını geçmeleri için bir "pencere" hazırlandığını kaydetti.

"Teröristlerin arkasında duran herkesi tespit edip cezalandıracağız"

Putin, şunları kaydetti:

"Toplam 11 kişi gözaltına alındı; kolluk kuvvetleri terör suç ortaklarının tüm tabanını tespit etmek ve ortaya çıkarmak için çalışıyor. Soruşturma suçun ayrıntılarını belirlemek için gereken her şeyi yapacak.

Terör saldırısının failleri, organizatörleri kim olursa olsun adil ve kaçınılmaz cezaya çarptırılacak. Rusya'ya yönelik bu saldırıyı hazırlayan teröristlerin arkasında duran herkesi tespit edip cezalandıracağız."

Suçluların, tıpkı Nazilerin işgal altındaki topraklarda katliamlar yaparken yaptığı gibi, soğukkanlılıkla ve bilinçli olarak vatandaşları, çocukları öldürmek, yakın mesafeden vurmak için yola çıktıklarını söyleyen Putin, suçluların "intikam ve unutulma" kaderine mahkum olacaklarını, onların bir geleceğinin olmadığını kaydetti.

Bu şartlarda Rusların "tek safta bir arada olmalarının" önemli olduğunu söyleyen Putin, "Hiç kimse ve hiçbir şey birliğimizi ve irademizi, kararlılığımızı ve cesaretimizi, birleşmiş Rusya halkının gücünü sarsamaz. Hiç kimse Rusya'nın çokuluslu toplumundazehirli anlaşmazlık, panik ve nifak tohumları ekemeyecek. Rusya birçok kez en zor, bazen de dayanılmaz sınavlardan geçti, ancak daha da güçlendi." diye konuştu.

"Tüm dünyayla işbirliğine hazırız"

Putin, Rusya'nın, "acısını içtenlikle paylaşan" ve "ortak bir düşmana karşı mücadelede güçlerini birleştirmeye" hazır olan tüm devletlerle etkileşime girmekten çekinmeyeceğini kaydetti. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55