,
  • BIST 10276.88
  • Altın 2398.482
  • Dolar 32.2398
  • Euro 34.6949
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 9 °C
  • İzmir 15 °C
  • Antalya 18 °C

Prof. Dr. Naci Görür: Depreme dirençli kentler inşa etmek zorundayız

Prof. Dr. Naci Görür: Depreme dirençli kentler inşa etmek zorundayız
Fırat Üniversitesi tarafından düzenlenen deprem çalıştayına katılan Prof. Dr. Naci Görür, Türkiye’nin bir deprem ülkesi olduğunu belirterek depreme dirençli kentler inşa etmek zorunda olunduğunu ifade etti.

Deprem Çalıştayı programına katılmak için Elazığ’a gelen Prof. Dr. Naci Görür, program sonrası basın mensuplarına depremlere yönelik alınacak tedbirlerle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Türkiye’nin bir deprem ülkesi olduğunu belirten Görür, depreme dirençli kentler inşa etmek zorunda olduğumuzu ve vatandaşların, yöneticilerden depreme dirençli kentler talep etmesi gerektiğini söyledi.

"Deprem dirençli yerlere sahip olmamız lazım"

Prof. Dr. Naci Görür

7 milyon yıldır bu coğrafyada depremler olduğunu kaydeden Görür, "Bütün Türkiye'miz bir deprem ülkesi. Dolayısıyla bu ülkede ne yöneticilerin ne halkın deprem olacak mı? Olamayacak mı? Nerede olacak? sorusuyla vakit geçirilmesi doğru değil. Bu ülkede yaşayan herkes bilmeli ki bir gece kalktığında ertesi sabah 7 ve üzeri bir deprem olmuş ve binlerce insan ölmüş olabilir. Bu gerçeği kabul etmek lazım. Bunu kabul ettikten sonra Türkiye’de depremlerin 7 milyon sene öncesinde oluşmaya başladığını bilmemiz lazım. 7 milyon seneden beri Türkiye’nin her yerinde depremler devam ediyor. Milyonlarca sene de devam edecek. Böyle olunca yapacağımız tek şey var. Bunu başarmak zorundayız. Nasıl bunu yapacağız? Deprem dirençli yerlere sahip olmamız lazım. Depremi durduramayız. Depremi durduramayacağımıza göre her deprem sonrası on binlerce insanımızı kaybedemeyiz. Deprem dirençli yerleşim alanlarını istemeliyiz." şeklinde konuştu.  

"Deprem tamamen siyaset üstü bir konudur"

Depremin siyaset üstü bir konu olduğunu söyleyen Görür, "Deprem tamamen siyaset üstü bir konudur. Dolayısıyla bu işi siyasete bulaştırmayalım. Hangi parti olursa olsun bizim millet olarak yapacağımız tek şey depreme dirençli yerleşim alanlarını onlardan istemek olacaktır. Hangi partiye oy vereceksek verelim ama ona diyelim ki Elazığ'ı depreme dirençli yapacak plan ve programınızı istiyoruz. Bunu talep edin. Bu konuda çalışmayan partilere asla oy vermeyin. Bunu millet olarak yapamazsak üzüntülerimiz devam eder. ‘Soruyorlar hocam millet olarak biz ne yapabiliriz?’ çok şey yapabiliriz bu devletin sahibi millet. Siz oylarınızla bunu talep edin." dedi.

Gazetecilerin Doğu Anadolu fayının Elazığ için tehdit oluşturup oluşturmadığı sorusuna cevap veren Görür, Elazığ için önemli bir tehlike olmadığını ancak çevre illerdeki faylarda yaşanacak kırılmalardan etkileneceğini belirtti.

"Yerel idarecilerinizden deprem dirençli bir Elazığ isteyin"

Görür, "Elazığ’ın depremle ilgili şu an bir sorunu yok. Şu anda olacak komşu depremleri hisseder. Malatya, Ovacık ve Bingöl fayında olacak depremleri hisseder. Yine eften püften bina varsa yıkılır ama büyük darbe almaz. Fakat ebediyen Elazığ'ı deprem dirençli yapmak istiyorsanız yerel idarecilerinizden deprem dirençli bir Elazığ isteyin." diye konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55