,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 26 °C
  • Antalya 28 °C

Prof. Dr. Memduhoğlu: İşgal ve zulme karşı Müslümanların ses verme zamanı geldi geçiyor

Prof. Dr. Memduhoğlu: İşgal ve zulme karşı Müslümanların ses verme zamanı geldi geçiyor
Siirt Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Hukuku Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Adnan Memduhoğlu, İslam aleminin israil işgaline ve Filistin'deki zulme karşı daha etkili bir şekilde harekete geçmesi gerektiğini ifade etti.

 

İşgal rejimine satılan petrol ve ticaretin kesilmesi gerektiğini ve ticaretin sonlandırılmasıyla birlikte daha etkili adımlar atılması gerektiğini söyleyen Memduhoğlu, Avrupa ve diğer bölgelerde birçok insanın Gazze'deki olaylar sayesinde uyanmaya başladığını ve dünyadaki sömürü düzenine karşı harekete geçmenin gerekliliğine inandığını ifade etti.

Boykotun, basit bir adım olmadığını ve Müslümanların güçlü bir dayanışma içinde hareket etmelerinin önemine değinen Memduhoğlu, sadece işgalcilerin mallarını değil, onları destekleyen şirketlerin ürünlerini de boykot etmeyi gerektirdiğini söyledi.

"İşgal rejimine satılan petrol ve ticaretin bir kere kesilmesi lazım"

Prof. Dr. Adnan Memduhoğlu

İslam aleminin başındaki liderler bugün değil de başka ne zaman Müslümanlara yardım edecek, el uzatacaklar? Sorusunu yanıtlayan Memduhoğlu, şöyle konuştu:

"İşgal rejimine satılan petrol ve ticaretin bir kere kesilmesi lazım. İsrail'e bırakın ticaret yapmayı, ona ders verecek, haddini bildirecek önlemlerin alınması lazım. Dünyanın değişik yerlerindeki Hristiyanlar ve Yahudilerin bu zulme onlar da karşı çıktığını görüyoruz. Gazze, Filistin'de yapılanların zulüm olduğunu söyleyen ama Siyonist ve Haçlı zihniyetini taşımayan insanlar var ve onlar da bu zulme bir tepki ortaya koymaya çalışıyorlar. Ben inanıyorum ki yakın gelecekte Avrupa'da, Doğu'da birçok insan Gazze sayesinde uyandı, dünyadaki sömürü düzenine karşı kıyam etmenin, harekete geçmenin gereğine inandı. Ey Ümmeti Muhammed, ey asırlardır uyuyan ümmet, senin de uyanma vaktin geldi."

"Müslümanlar, zulme karşı duruşlarını göstermeli, net tavır almalı"

Müslümanlar olarak işgal rejimi ve onları destekleyen firmalara karşı boykotun mutlaka devam etmesi gerektiğine dikkat çeken Memduhoğlu, "Boykot basit bir şey değildir. Gazze'deki ve Filistin'deki Müslümanları kurtaramayabilir ama basitten en büyük boykota kadar yapabileceklerini hesap etmelisiniz. Bir mal aldığınızda bu israil malı mıdır? Bu da yetmez, israili destekleyen bir şirketin malı mıdır? Öğrenin. Boykot listesinde bulunan israil mallarının listesi bellidir, onları almayın; alternatifini üretin. Üretinceye kadar ölmezsiniz, onları kullanmayın. Ey oraya ticaretini devam ettiren iş adamı! ticareti kesin, ölmezsiniz. Bunun hesabını ahirette zor vereceksiniz. Boykot hem şimdi hem de o ateş sönünce de devam etmeli. Bir Müslüman insanlığa ve ümmet-i Muhammed'e zulmedenlerin mallarını alamaz, onları destekleyemez, onları besleyemez." ifadelerini kullandı.

"israilin anlayacağı tek bir şey var, o da güçtür"

Gazze'deki insanların artık bombalar yüzünden ölmediğini, açlık ve susuzluk gibi imtihanlarla karşı karşıya kaldıklarını belirten Memduhoğlu, Müslümanların Filistin'e maddi yardımlar göndererek destek olmalarının önemine vurgu yaptı.

Memduhoğlu, "Filistin'de Müslümanlar açlığa mahkûm edildiler. O zaman oraya maddi yardımlar göndereceğiz. Emin olduğumuz güvenli kaynaklardan oraya nakdi ve ayni yardımlar ulaştırmaya çalışmalıyız. Su ihtiyacı var, yemek ihtiyacı var, gıda ihtiyacı var, ilaç ihtiyacı var. Müslüman ülkeler bir Brezilya kadar olamıyoruz. Brezilya ne yaptı? 'Hitlerin sizin dedelerinize yaptığını bugün siz Filistinlilere yapıyorsunuz' deyip onlarla ilişkileri kesti. Bunların yapılması lazım, yoksa israil durmayacak. israilin anlayacağı tek bir şey var, o da güce karşı güçtür. Müslüman halkların liderleri artık uyansın ve o zulme karşı güç birliği yaparak fiili tepki göstersin ve o zulüm dursun. Bunu yapan ümmetin gözünde Selahaddin Eyyubi gibi anılacaktır, Allah'ın sevgili kulu ve ondan razı olacaktır. Bunu ihmal edenler ise tarihin içerisinde ihmalkârlıklarıyla anılacaklardır. Gazze'deki mücahidler Müslüman ümmetin adeta bir farizasını yerine getiriyorlar. Nöbette duruyorlar, vatanlarını müdafaa ediyorlar, Bedir'in aslanları gibi bugün yer yüzünde insanlığa bir örnek davranış sergiliyorlar, hayatlarını ortaya koyuyorlar. Gazze'de hafızlardan oluşan o birlikler, namazlarını hiç kaçırmıyorlar ama vatanlarını da müdafaa ediyorlar o yiğitler. Bir taraftan da siviller ümmetin onlara yardım etmesini bekliyorlar. O çığlığa kulak vermemiz lazım." dedi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55