,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 21 °C
  • Antalya 23 °C

Prof. Dr. Erbaş: Hafızlık dünyevi unvanların en büyüğüdür

Prof. Dr. Erbaş: Hafızlık dünyevi unvanların en büyüğüdür
Ankara'nın Çankaya ilçesinde düzenlenen 'Hafızlık İcazet Merasimi'nde konuşan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, "Dünyevi unvanların hepsini bir kenara koyun, hafız olmak unvanların en büyüğüdür." dedi.

 

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Ankara'nın Çankaya ilçesinde hafızlığını tamamlamış öğrenciler için düzenlenen 'Hafızlık İcazet Merasimi'ne katıldı. Düzenlenen merasimde 68'i erkek 33'ü kız öğrenci olmak üzere toplam 101 hafız ve hafizeye icazet verildi.

Türkiye Diyanet Vakfı Konferans Salonu'nda düzenlenen programda konuşan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Kur'an-ı Kerim'in Allah tarafından Hazreti Peygamber'e (Sallallahu Aleyhi Vesellem) gönderilen en büyük mucize olduğunu belirterek, "Kur'an-ı Kerim, insanları karanlıklardan aydınlığa çıkaran bir hidayet rehberi ve bir hakikat membaıdır. Kur'an-ı Kerim bir taraftan kendini, Rabbini, evreni tanıtırken diğer taraftan da var oluş gayesini, asil, onurlu, tertemiz bir hayatın nasıl yaşanacağını gösterir." dedi.

"Peygamber Efendimiz 23 sene boyunca insanları kurtarmak için çalıştı"

"Ey Nebi! Biz seni ancak bir şahit, bir müjdeleyici, bir uyarıcı, bir davetçi olarak gönderdik. O'nun izniyle Allah'a davet edesin diye gönderdik. Etrafını aydınlatan bir kandil olarak gönderdik." ayet-i kerimesini hatırlatan Erbaş, "Peygamber Efendimiz (Sallallahu Aleyhi Vesellem) işte bu vazifeleri yaparak müjdeleyiciliğini, uyarıcılığını, davetini, irşadını, vaazını yaparak 23 sene boyunca Kur'an-ı Kerim ile insanları karanlıklardan aydınlığa çıkarıp sonra Rabbine yürüdü." diye konuştu.

Prof. Dr. Erbaş: Hafızlık dünyevi unvanların en büyüğüdür

Erbaş, Allah Resulü'ne varis olmayı en çok hak edenlerin hafızlar olduğunu dile getirerek, "Yeryüzünde Peygamber Efendimize (Sallallahu Aleyhi Vesellem) varis olmaktan daha büyük bir unvan var mı? Dünyevi unvanların hepsini bir kenara koyun hafız olmak işte unvanların en büyüğüdür." ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Erbaş: Hafızlık dünyevi unvanların en büyüğüdür

"Hafızlar ümmetin en şereflileridir"

Hafızların ümmetin en şereflileri olduğunu dile getiren Erbaş, "İnşallah bu şerefi ömrünüz boyunca taşımak sizlere nasip olur. Son nefesinize kadar şahitliğini yapacaksınız. Kur'an-ı Kerim'i hayat rehberi olarak nasıl zihinlerinize yerleştirdiniz, hayatınızı da Kur'an'a göre tanzim edeceksiniz ve insanların hayatlarını Kur'an'a göre tanzim etmelerine şahitlik edeceksiniz, yardımcı olacaksınız. Sizin vazifeniz bu." şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Erbaş: Hafızlık dünyevi unvanların en büyüğüdür

Erbaş, "Kur'an-ı Kerim'i ezberleyen ve onu okuyan kimseler Allah'ın şerefli melekleriyle beraberdir." hadis-i şerifini hatırlatarak, "Şu müjdeye bakar mısınız? Hafaza melekleri her an yanınızda. Sürekli o melekler hafızlarımızı muhafaza ediyor. Allah mübarek eylesin hafızlarımızı tebrik ediyorum. Hafızlarımızın hocalarını, annelerini, babalarını tebrik ediyorum. Hepsi fedakârlık yaptı. Hafız olmak ne kadar çetin bir işse hafız hocalığı da o kadar çetin bir iştir." dedi.

Programa, Ankara Valisi Vasip Şahin, Ankara İl Müftüsü Hasan Çınar, hafızlar, aileleri ve vatandaşlar katıldı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55