,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 26 °C
  • Antalya 23 °C

Prof. Dr. Dursun: Gazze'ye maddi ve manevi destek vermeliyiz

Prof. Dr. Dursun: Gazze'ye maddi ve manevi destek vermeliyiz
Gazze'ye ve orada direnen mücahitlere karşı tüm Müslümanların sorumluluklarının bulunduğunu belirten Türkiye Yazarlar Birliği Batman İl Temsilcisi Prof. Dr. Şemsettin Dursun, Gazze halkına destek çağrısında bulundu.

Gazze ehlinin izzet ehli olduğunu belirten Dursun, Gazze ehlinin bu izzetini İslam'dan aldığını ifade etti.

Gazze ehli izzetini Kudüs'ün ilk fatihi ve adaletin güneşi olan Hazreti Ömer'den aldığını dile getiren Dursun, "Gazze ehli izzetini Selahaddin'i Eyyubi'den alır. Ki 88 yıllık haçlı işgalini ortadan kaldıran ve 'Dostlarıyla uğraşanlar, düşmanlarıyla savaşamazlar' diyen o büyük sultanın torunlarıdırlar, izzetini ondan alırlar. Gazze ehli izzetini 'İslam kal dini değil hal dinidir. İslam söylem dini değil yaşam dinidir' diyen imamımız İmam Şafii'den alır. Ki İmam Şafii de Gazzeli'dir. Gazze ehli izzetini 'Yakında bizim büyük ölümlerimizi göreceksiniz ama alınlarımızda şu yazılacak; biz direndik, ileri atıldık' diyen muvahhid, mücahid, Şehid Şeyh Ahmet Yasin'den alır." dedi.

"Kassam Tugayları israili dize getirdi"

"İzzet ehli olan Gazze halkı izzetini Suriye'de Fransızlara karşı, Libya'da İtalyanlara karşı ve Filistin'de İngilizlere karşı savaşan, cihad eden muvahhid âlim Şeyh İzzettin El Kassam'dan alır" diyen Dursun, "Bu alanda ortaya koyduğu ilmi çalışmalarla muazzam bir nesil yetiştirdi. Şu anda israili dize getiren Kassam Tugaylarının üstadıdır. Bu kadar izzetle bir araya gelen Gazze halkı elbette en büyük izzete sahiptirler." ifadelerini kullandı.

"Bir avuç mücahit birçok insanın İslam'la şereflenmesine vesile oldu"

HAMAS ve İzzetin El Kassam Tugaylarının dünya harp tarihine adını altın harflerle yazacak muazzam bir strateji ortaya koyduklarını vurgulayan Dursun, şöyle devam etti:

"İsrail, Amerika, Almanya, İngiltere, Fransa ve benzeri devletlerin tam desteğini alan o güç odaklarına karşı bir avuç mücahidin direnişine bütün insanlık şahit oldu. Şu an dünya harp tarihinde olmamış bir olay olarak değerlendiriliyor. Gazze'de İzzetin El Kassam Tugaylarının esir takasında sergiledikleri tutum ve tavırları, stratejileri dünyadaki birçok insanın İslam ile şereflenmelerine vesile oldular."

"Muazzam bir zafer"

Gazze'deki mücahitlerin güçlerini Kur'an'ı Kerim'den aldığını belirten Dursun, "Çünkü onlar Kur'an'ı araştırıp incelediler. Bu süreçte sadece Fransa'da yaklaşık 20 bin insan İslam'la müşerref oldu. Bunun büyük çoğunluğunu ise kadınlar oluşturuyor. Bu da muazzam bir zaferdir." diye konuştu.

"Maddi ve manevi destekte bulunmalıyız"

Dünya Müslümanlarının Filistinli Müslümanlara dua başta olmak üzere maddi ve manevi destek vermesi gerektiğini ifade eden Dursun, şunları söyledi:

"Öncelikle onlara dua edelim. Ardından maddi ve manevi destekte bulunalım. İsraile karşı yapılan boykotta mutlaka fiili olarak görevde bulunalım ve elimizden gelen bütün yardımları mutlaka aktaralım. Çünkü birçok yardım artık Gazze'ye ulaştırılabiliyor. Bunu sürekli gündemde tutmak ve o kardeşlerimize maddi ve manevi tüm yardımları vermeliyiz."

"Müslümanlar bir araya gelmelidir"

Müslümanlara birlik çağrısında bulunan Dursun, "Bütün İslam dünyası bir araya gelip birlikte hareket etmesi gerekir. Maalesef bizler şu anda bunları göremiyoruz. Birçok devletin başında bulunan kişilerin kimlerin onaylı oralara getirildikleri malumdur. Ama buna rağmen halkı Müslüman olan ülkelerin halkları elbette ki kalpleri her zaman Filistin'de atıyordur. Ümit ediyoruz ki bütün bir İslam dünyası ve bütün insanlığın bir vicdan ve merhamet dalgası çerçevesinde bir araya gelmeleri, bu İslam ve insanlık düşmanına karşı bir cephe oluşturmaları en büyük arzumuzdur." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55