Prof. Dr. Akşar'ın sözleri birilerinin zoruna gitti!
TRT 1’de yayınlanan Serdar Tuncer’in sunduğu “Ramazan Sevinci” programında konuşan İlahiyatçı Prof. Dr. Mustafa Akşar, varlıklar içerisinde alnı secdeye gidenin sadece insan olduğunu ifade ederek, "Namazı hayvanlar kılmaz. Namaz kılmayan da hayvandır" dedi. Akşar'ın bu sözü birilerin zoruna gittiği için çarpıtarak verilemeye çalışılıyor.
Alnı secdeye giden tek varlığın insan olduğunu ifade eden Aşkar, insanın ‘namaz ergonomik’ yaratıldığını ve bu yüzden secde ettiğini vurguladı.
Akşar konuşmasında, “Şunu diyorum; namaz, oruç, zekât bunlar fazilet değil, bunlar görev. Zaten kılıcan. Efendim, ‘Ben namaz kılıcam.’ Niye söylüyorsun? Avusturalya hayvanat bahçesine gittik, dünyanın en büyük hayvanat bahçesine... Alnı secdeye gelen varlık var mı insanın dışında? Namaz ergonomik, secde eden tek varlık insan. Ben düz söyleyeyim, ayette de bunu söylüyor, ağır gelmesin. Yani namazı hayvanlar kılmaz. Namaz kılmayan da hayvandır. Bir dakika, biz öyle dedik ama Allah ‘Ondan da aşağı’ diyor. Kıyamete kadar namazı konuşacağız. ” dedi.
Aşkar'ın bu sözleri çarpıtılarak gazetelerde haber yapıldı. Çarpıtılan haberleri de görenler de, sosyal medyada Aşkar'ın ne demek istediğini anlamadan hakaretlerde bulundular.
Prof. Dr. Mustafa Akşar’ın ifadelerinde namaz kılmaya en elverişli canlının insan olduğunu, insan dışında kalan hayvan ve diğer canlıların namaz kılmadığını belirttiği net bir şekilde anlaşılırken, İslam’a ve Müslümanlara saldırmaya fırsat kollayan kimi basın ve sosyal medya kullanıcılarının bu konuşmayı adeta cımbızlayarak sadece, “Namaz kılmayan hayvandır” şeklinde vermeleri, ne kadar art niyetli olduklarını gözler önüne serdi. (İLKHA)
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.