Polonya uyruklu Honorata Maria, Bingöl’de Müslüman oldu

Polonya uyruklu Honorata Maria, Bingöl’de Müslüman oldu
Bingöl İl Müftülüğünde düzenlenen ihtida töreninde, aslen Polonya uyruklu ve Alman vatandaşı olan Honorata Maria, İslam dinini seçerek Müslüman oldu.

Bingöllü eşi ve çocuklarıyla birlikte İl Müftülüğünü ziyaret eden Honorata Maria, İl Müftüsü Orhan İmamoğlu’nun rehberliğinde Kelime-i Şehadet getirerek Müslümanlığı kabul etti.

İslam dinine girişinin ardından yeni ismini “Eda” olarak belirleyen Honorata Maria, İl Müftüsü Orhan İmamoğlu tarafından ihtida belgesi takdim edildi.

Müftü İmamoğlu, Eda hanımı tebrik ederek kendisine Kur’an-ı Kerim ve çeşitli Diyanet yayınları hediye etti.

Müftü İmamoğlu “İslam barış, kardeşlik ve rahmet dinidir. Müslüman olmak büyük bir lütuf ve hidayettir. Eda kardeşimize yeni hayatında huzur, iman ve bereket diliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Kaynak:İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.