,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 27 °C

Peygamberler şehrinden Filistin'e güçlü destek mesajı

Peygamberler şehrinden Filistin'e güçlü destek mesajı
Peygamberler şehri Şanlıurfa'da Filistin halkına ve direnişe destek vermek amacıyla program düzenleyen HÜDA PAR, Filistinlilerin yanında olduklarını vurguladı.

Filistin'de yaşanan gelişmeler nedeniyle HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanlığı, Filistinli Müslümanlar için dua programı düzenledi. 

HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanlığı, "Kudüs İçin Duaya" adlı programla bir araya geldi. Balıklıgöl Yerleşkesi Halilürrahman (Dergâh) Camii'nde yatsı namazı ile başlayan programda yüzlerce Şanlıurfalı Filistin için bir araya geldi.

Programda erkek kadın, çoluk çocuk, yaşlı genç vatandaşlar biraraya gelerek birlik oldu.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda, STK temsilcileri birer konuşma yaptı.

"israil, Gazze’de sahilde uçurtma uçurtan çocukları katlederken sizler neredeydiniz?"

Emin Özaslan

Programda konuşan HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Emin Özaslan, "Bu akşam, Peygamberler şehrinden Peygamberler Şehri olan Kudüs’e hem selam hem onlara mesaj hem de sosyal medya ve diğer medyanın diğer araçları kullanarak hem Türkiye’de hem de batıda büyük bir aymazlıkla israil güzellemesi yapanlara sesleneceğiz. Özellikle israil güzellemesi yapan Türkiye'de ki azınlığa seslenmek bu meydanda istiyorum.  Sizler 1948’den beri her gün israil, Filistin’deki sokaktaki çocukları, kadınları, savunmasız yaşlıları sivilleri Gazze’de sahilde uçurtma uçurtan çocukları katlederken sizler neredeydiniz? İsrail fırsatını bulduğu anda vahşi bir canavar gibi İsrail işgalci bir terör çetesidir. İsrail teröristtir, işgal ettiği yerlerde hiçbir zaman çıkmayı düşünmeyen vahşi bir topluluktur. İsrail Siyonist’tir, hiçbir zaman hukuk tanımadı, bugüne kadar hangi uluslararası sözleşmesini tanıdı. İsrail bugüne kadar hangi birleşmiş milletler topluluğunu sözleşmesi tanıdı ve birleşmiş milletler İsrail hakkında aldığı kararı uygulayabildi. Maalesef birleşmiş milletler sadece seyretti. Amerika, İngiltere, batı seyretti. Bugünkü azınlıklar İsrail’in canı yanınca herkes ayağa kalkmış yok neden Filistin’deki Müslümanlar neden durup dururken saldırdı. Adama sormazlar mı 1948’den beri çoluk çocuk kadın yaşlı demeden hukuk tanımadan katledeceksin, İsrail’in canı yanında avaz avaza bağıracaksın. O zaman ey İsrail bizden kork…" dedi.

"Filistin halkının şanlı direnişini selamlıyoruz"

Faruk Polat

Programda basın açıklamasını okuyan HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkan Yardımcısı Faruk Polat, "Bir asırdan uzun bir süredir Siyonist işgalci çetenin Filistin halkına ve topraklarına yönelik uyguladığı sistematik işgal ve katliam devam etmektedir. Topyekûn bir soykırım hedefiyle hareket eden işgalci siyonistler, her geçen gün işgali genişletmekte, ilk kıblemiz Mescid-i Aksa’yı necis postallarıyla kirletmekte, bu kutsal beldenin kutsiyetini hiçe saymakta ve adeta bütün bir İslam âlemine meydan okumaktadır. Filistin halkı, soykırım ve işgal karşısında meşru müdafaa hakkını kullanarak kendi topraklarını, vatandaşlarının canını ve İslam ümmetinin izzetini ve şerefini korumaktadır. Her gün şehit vermesine rağmen, direnişi cephe cephe büyüten Filistin halkının şanlı direnişini selamlıyoruz. Biliyor ve inanıyoruz ki mazlumiyet değil, direniş erdemdir! Erdemli Filistin halkının haklı mücadelesinde muvaffak olması için dualarımızı gönderiyoruz. Yüce Allah yardımcıları olsun, onları muzaffer kılsın!" diye konuştu.

"Filistin’i, Başkenti Kudüs olan ve İslam’ın mukaddes toprakları olarak görüyoruz"

"Filistinli mücahitler, Siyonistlere karşı destansı bir operasyon başlattı. İzzeddin Kassam Tugaylarının yürüttüğü.  "Aksa Tufanı" adlı operasyonunu destekliyoruz" diyen Polat sözlerine şöyle devam etti:

"Filistin halkı, yalnızca kendi topraklarını savunmamaktadır. İslam ülkelerinin izzetini ve şerefini de savunmaktadır. Hal böyleyken Müslümanların resmi-sivil tüm unsurları ekonomik, askeri ve manevi olarak Müslüman kardeşlerinin yanında yer almalıdır. Filistinli Müslümanlar, işgale karşı direnişlerinde yalnız bırakılmamalıdır. Siyonist çete, işgal ettiği Filistin topraklarından defolmalıdır. İşgalci çeteyi, gelinen aşamada katliamcı ve işgalci uygulama ve politikalarından vazgeçmesi, Gazze’ye uyguladığı ambargoyu kaldırması ve yeni bir katliama girişmemesi konusunda uyarıyoruz. HÜDA PAR olarak; Filistin’i, Başkenti Kudüs olan, Doğusu ve Batısıyla bölünmez bir bütün ve İslam’ın mukaddes toprakları olarak görüyoruz. İslam Dünyasını, işgal altında olan ilk kıblesi için bütün ayrılıklarını bir kenara bırakmaya, Filistin’e sahip çıkmaya ve kardeşlerinin yanında durmaya davet ediyoruz. Unutulmamalıdır ki Siyonizm, İslam Dünyasının bağrına saplanmış zehirli bir hançerdir."

"İlk kıblemiz Mescid-i Aksa’nın ve Müslüman kardeşlerimizin yanındayız"

İslam ülkelerine ve Müslümanlara seslenen Polat, "Ey İslam ülkeleri ve Müslümanlar! Artık kendimize gelelim. İslam topraklarını kan gölüne çeviren Siyonist canilere karşı duralım. Mukaddesatımızı çiğneyen Siyonist barbarlığı durduralım. İşgal rejimi ile bırakın normalleşmeyi; var olan siyasi, ekonomik, askeri tüm ilişkilerinizi sonlandırılalım. İşgali meşru gören pratiklerinizden utanın. Ülkelerimizde Siyonist rejimi besleyen lobileri kapatın. Para baronlarını terör listesine alın. HÜDA PAR olarak bir kez daha en yüksek sesle haykırıyoruz ve diyoruz ki; canımızla, kanımızla, malımızla ve evlad u iyalimizle ilk kıblemiz Mescid-i Aksa’nın ve Müslüman kardeşlerimizin yanındayız. Filistin’in ve Mescid-i Aksa’nın özgürlüğüne giden her meşru eylemin yanındayız ve destekçisiyiz. Bu yolda üzerimize düşen her türlü fedakârlığı yapmaya hazırız." ifadelerini kullandı.

Program yapılan dua ile sona erdi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55