,
  • BIST 10082.77
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C
  • Antalya 23 °C

Peygamberler şehri Şanlıurfa'da Kadir Gecesi coşkusu

Peygamberler şehri Şanlıurfa'da Kadir Gecesi coşkusu
Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi, Peygamberler şehri Şanlıurfa'da, ihya edildi.

 

Kadir Gecesi, Kur'an'ı Kerim'in nazil olmaya başladığı ve Kur'an'ı Kerim'de bin aydan daha hayırlı olduğu belirtilen gecedir.

Peygamberler şehri Şanlıurfa'da, Kadir Gecesi'nin feyiz, bereket ve güzelliklerinden nasiplenmek isteyen Şanlıurfalılar, bu mübarek geceyi camilerde idrak etti.

Kadir Gecesi'ni ihya etmek isteyen Şanlıurfalılar, Mevlid-i Halil Camii, Ulu Camii, Eyüp Peygamber Camii, 11 Nisan Camii, Rizvaniye ve Hasan Paşa Camileri başta olmak üzere kentteki camilere akın etti.

Şanlıurfa'nın simgesi olarak kabul edilen Balıklıgöl Yerleşkesi, bu gece tarihi günlerinden birini daha yaşadı. Yaşanan yoğunluktan dolayı akşam namazının ardından Balıklıgöl Yerleşkesinde bulunan camiler tamamen doldu.

Çoluk çocukları ile Mevlid-i Halil (Dergâh) Camii'ne gelen Şanlıurfalılar, Üstad Said Nursi'nin vefat ettiği zaman defnedildiği makberini ziyaret etti.

Yatsı ezanıyla birlikte namaza duruldu. Dergâh Caminin içerisinin dolu olmasından dolayı cami avlusuna ve üst tarafına hasırlar serilerek namaz kılındı.

Kılınan teravih namazının ardından Mevlid okundu ve tesbih namazı kılındı.

Kadir Gecesini ihya eden Şanlıurfalılar duygu ve düşüncelerini İLKHA'ya anlattı.

"Bu dünyadan muhakkak bir gün göç edeceğiz"

Hacı Ömer Delice

Kadir Gecesini ihya etmek için Adıyaman'dan Şanlıurfa'ya gelen Hacı Ömer Delice, "Kadir Gecesi, bin aydan daha hayırlı olduğu için bugünü boşa geçirmeyiniz. İbadetle, Kur'an okumakla geçirmenizi tavsiye ediyorum. Müslüman olarak geldiğimiz bu dünyadan muhakkak bir gün göç edeceğiz. Bu dünya boştur, hiç kimseye yaramaz." dedi.

"Filistin, zulüm altında olduğu için dua edeceğiz"

Mustafa Kaya

Özellikle Filistin olmak üzere zulüm altında olanlar için dua edeceğini belirten Mustafa Kaya, "Bu gece bin aydan daha hayırlıdır. Bütün Müslümanların Kadir Gecesini kutluyorum. Filistin, zulüm altında olduğu için dua edeceğiz. Kadir Gecesi, Kur'an'ın indirildiği aydır. Bu gece dua edeceğiz, namaz kılacağız. Başta Filistin olmak üzere zulüm altında neresi varsa orası için dua edeceğiz." diye konuştu.

"Allah, bütün Müslümanların yardımcısı olsun"

Kadir Karataş

Kadir Karataş ise "Bu gece hürmetine tün Müslümanların muhabbeti artsın, hastalara şifa, Filistin'e verilsin. Allah, bütün Müslümanların yardımcısı olsun. Bu gece camide ibadet yapacağız." ifadelerini kullandı.

İbrahim Tanar da tüm Müslümanların Kadir Gecesini tebrik etti. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55