,
  • BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 26 °C
  • Antalya 28 °C

Peygamberler şehri Şanlıurfa'da Berat Kandili idrak edildi

Peygamberler şehri Şanlıurfa'da Berat Kandili idrak edildi
Peygamberler şehri Şanlıurfa'da, Ramazan ayının habercisi olan Berat Kandili ihya edildi.

 

Şanlıurfa’da Berat Kandili münasebetiyle kentin dört bir tarafında bulunan camilerde çeşitli programlar düzenlendi.

Şanlıurfalılar, erkeği-kadını, genci-yaşlısı ile camilere akın etti.

Mevlâna Celaleddin Rumi Cami ve Külliyesinde kılınan yatsı namazının ardından Kur'an-ı Kerim tilaveti ve Mevlid-i Şerif okundu.

İl Müftü Yardımcısı Abdulhamit Turgut tarafından Berat gecesi hakkında Kürtçe bir sohbet verildi.

Berat kandili münasebetiyle camiye gelen Şanlıurfalılar, Berat gecesinde Gazze için çokça dua edilmesi gerektiğini ifade ettiler.

"Rabbim Gazze'nin ateşini bir an önce söndürsün"

Şemsettin Çalışkan

Bu gece Gazze için bolca dua edilmesi gerektiğini söyleyen Şemsettin Çalışkan, "Bütün Ümmeti Muhammed'in kandili mübarek olsun inşallah. Çocuklardan beraber geldik. Namazımızı kıldık, mevlidi dinledik. Rabbim bu hizmeti yapanlardan razı olsun. Rabbim Gazze'nin ateşini bir an önce söndürsün inşallah. Onlar için bu gece bol bol dua edeceğiz. Rabbim kimseye böyle acı yaşatmasın çünkü bizim de çocuklarımız var. Her gece onlar için dua ediyoruz." dedi.

"Berat Kandilimiz mübarek olsun"

Mehmet Emin Osor

Mehmet Emin Osor ise "Mevlâna Camii'nde Berat Kandilimizi kutluyoruz. Allah-u Teala bugün bizim tövbe etmemizi istiyor. Burada ibadet ediyoruz, salavatlar getiriyoruz. Berat kandilimiz mübarek olsun. Gazze için de dua edelim. Allah onlara yardım etsin." şeklinde konuştu.

"Gazze'de zulüm yaşanıyor"

Mahmut Bike

Gazze için dua edilmesi gerektiğini belirten Mahmut Bike, "Mevlâna Camisine geldik. Kandili kutluyoruz, Peygamber Efendimize salavat getiriyoruz. Gazze ve Filistin için dua ediyoruz inşallah. Gazze'de zulüm yaşanıyor. Gazze için dua etmeliyiz." diye konuştu.

"Müslümanlar bir olursa israil zulüm yapamaz"

İsmail Hakkı Kara

Müslümanların birlik olması gerektiğini vurgulayan İsmail Hakkı Kara, "Bugün mübarek gün. Allah'ın bizi affettiği, tövbelerin kabul olduğu bir gündür. İnşallah Allah herkesin tövbesini kabul eder, mağfiretini bağışlar. Müslümanların birleşmesi gerek. Müslümanların birliği bozulduğu için israil zulüm yapıyor. Müslümanların bir olması gerekiyor. Müslümanlar bir olursa israil zulüm yapamaz." ifadelerini kullandı.

"Dua etmemiz için bu kandil bize armağan edilmiş"

Muhammed Enes Çilenti

Muhammed Enes Çilenti de "Berat Kandili Allah'ın bize verdiği kandil. Bol bol tövbe ve dua etmemiz için bu kandil bize armağan edilmiş. Biz de tövbe ettik, namaz kıldık ve dualarımızı ettik. İbadet ettik, namazlarımızı kıldık." dedi.

"İnşallah bu savaş, soykırım biter"

Muhammed Ali Takar

İslam aleminin Berat kandilini tebrik eden Muhammed Ali Takar, "Bugün ibadet işledik. Namaz kıldık, tövbe ettik. Allah inşallah bizi ve ümmetin tövbelerini ve dualarını kabul eder. İslam aleminin Berat kandili mübarek olsun. Nice kandiller görelim. Gazze'de katledilenlere Allah'tan rahmet diliyorum. Yaralılara acil şifalar diliyorum. İnşallah bu savaş, soykırım biter. Allah'ım yar ve yardımcıları olsun. Kandilleri mübarek olsun. " diye konuştu.

"Gazze'ye dua ediyoruz"

Abdulkadir Aslan

Abdulkadir Aslan ise "Burada hocalarımızı ve mevlit dinledim. Kur'an okuyacağız, namazlarımızı kılacağız ve dua edeceğiz. Gazze'ye dua ediyoruz, Allah yardımcı olsun." şeklinde konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55