,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 18 °C
  • Antalya 18 °C

Peygamber Sevdalılarından Ramazan mesajı: Rabbimize içtenlikle yakaralım

Peygamber Sevdalılarından Ramazan mesajı: Rabbimize içtenlikle yakaralım
Mübarek Ramazan ayı dolayısıyla açıklama yapan Peygamber Sevdalıları Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Kenan Çaplık, "Kendimiz, ehlimiz ve tüm İslâm âleminin kurtuluşu için secdelerimizde dualarımızla Rabbimize içtenlikle yakaralım." dedi.

Ramazan'ın özelde müminler ve genel olarak da tüm insanlık için büyük bir arınma ve kurtuluş mevsimi olduğunu belirten Çağlık, Ramazan ayına bir kez daha kavuşmanın sevinci içerisinde olduklarını söyledi.

Yeryüzünün birçok coğrafyasında özellikle de Filistin'de, Gazze'de Müslümanların büyük bir zulüm ve soykırıma maruz kaldığını ifade eden Çaplık, katledilen masum bebeklerin, dünyanın gözleri önünde vahşice şehid edilen Müslüman evlatların, açlıktan cennete uçan yavruların ciğer dağlayan çığlıklarının olduğu bir atmosferde, buruk bir sevinçle Ramazan ayını karşıladıklarını vurguladı.

"Ramazan, kardeşlerimizin zulüm altından kurtarılması için iyi bir fırsat

Çaplık, "Bu mübarek ayı kendimiz ve ehlimizin İslâmî kimliğimizin sağlamlaşması, toplumumuzun İslâmî bir renge bürünmesi ve bu vesileyle Gazze başta olmak üzere diğer coğrafyalardaki mazlum kardeşlerimizin zulüm altından kurtarılması için çok iyi bir fırsat olarak değerlendirmeliyiz." dedi.

"Daha fazla sevap işlemeli ve günahlardan sakınmalıyız"

Bu mübarek ayda her kim Ramazan ayının faziletine inanarak ve karşılığını Allah'tan bekleyerek, Ramazan'ı ibadetle ihya ederse geçmiş günahlarının bağışlandığının altını çizen Çaplık, "Öyleyse idraki içinde bulunduğumuz Ramazan ayının kıymetini hakkıyla bilmeli; bu mübarek ayı maddi ve manevi hayır işlemek için büyük bir fırsat olarak görmeli, daha fazla sevap işlemeli ve günahlardan sakınmalıyız." diye konuştu.

"İslâm âleminin kurtuluşu için Rabbimize içtenlikle yakaralım"

Bir Kur'an ayı olan Ramazan'da karşılıklı okuma olan 'Mukabele' sünnetini idrak etmek gerektiğini vurgulayan Çağlık, şöyle devam etti:

"Camilerde, Kur'an kurslarında ya da en azından evlerimizde bu sünneti yaşayalım, yaşatalım. Kur'an'ı Kerim’in indiği gece olan Kadir Gecesi’nin sevabına erişmek için gecelerimizi ihya edelim. Sahur vakitlerini fırsat bilerek teheccüd namazı alışkanlığını kazanmaya çalışalım. Kendimiz, ehlimiz ve tüm İslâm âleminin kurtuluşu için secdelerimizde dualarımızla Rabbimize içtenlikle yakaralım."

"İsrafa ve şatafata neden olacak görüntülerden kaçınalım"

"İftarın bereketinden istifade etmek adına kimsesiz garibanları, dost ve akrabalarımızı sofralarımıza davet edelim" diyen Çaplık, "Davet edildiğimiz iftarlara icabet ederek kardeşliğimizi pekiştirelim. Orucun, nefsi terbiye etmek olduğunu unutmayalım. İftar yemeklerinde israfa ve şatafata neden olacak görüntülerden kaçınalım. Teravih namazı sünnetini kaçırmamalı, camide cemaatle kılarak kendimiz ihya olduğumuz gibi cemaatimiz ve camimizin de ihya olmasına katkıda bulunalım." ifadelerini kullandı.

"Zekât, fıtır ve sadaka gibi hayırlardan nasibimizi artıralım"

Açıklamasının devamında Çaplık, şunları söyledi:

"Müslümanlar arasında dayanışma ve kardeşliğin nişanesi olan zekât, fıtır ve sadaka gibi hayırlardan nasibimizi artıralım. Zira bu ayda yapılacak hayırların kaç kat artacağını ancak Rabbimiz bilir. Bu duygu ve düşüncelerle dünyanın dört bir tarafında ve özellikle Filistin’de, Gazze'de zulüm ve esaret altında olan tüm mazlum kardeşlerimiz için zulümden çıkış ve büyük bir zafere vesile olması dileğiyle Ramazan-ı Şerif`i tebrik ediyoruz." (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55