,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 18 °C

Peygamber Sevdalılarından Ramazan Bayramı mesajı

Peygamber Sevdalılarından Ramazan Bayramı mesajı
Peygamber Sevdalıları Vakfı, bayramın bütün Müslümanların Muhammedi bir ruhla tevhid etrafında toplanmalarına, Kur'an-i bir şuurla iman kardeşliğini yeniden tesis etmelerine vesile olması temennisinde bulundu.

Vakıf adına açıklama yapan Peygamber Sevdalıları Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Nurettin Teymur, tüm Müslümanların Ramazan Bayramı'nı tebrik etti.

Mesajında rahmet ayı Ramazan'ın manevi iklimini doyasıya yaşadıklarını belirten Teymur, "Oruçlarımızla arındık, teravihlerimizle rükûa ve secdeye vardık ve mukabelelerimizle Kur'an-ı Kerimi baştan sona tekrar tekrar okuma bahtiyarlığını elde ettik. İftarı beklerken yaptığımız dualarla kendimiz, ailemiz ve bütün İslam âlemi için hayır, rahmet ve bereket diledik." dedi.

"Acı hatıralara hepimizi hüzne boğdu"

Bu bayramı da yine hüzünle idrak ettiklerini ifade eden Taymur, "Ülkemizde gerçekleşen ve yüzyılın felaketi olarak adlandırılan depremde on binlerce kardeşimizi kaybettik. Yaralananlar, yetim kalan çocuklar, çocuklarını kaybeden anne-babalar, evlerini ve barklarını kaybeden milyonlarca insanımızın acı hatıraları bir bütün olarak hepimizi hüzne boğdu. Kardeşlerimize geçmiş olsun ve milletimizin başı sağ olsun." diye konuştu.

"Depremzede kardeşlerimizin acı ve hüzünlerini paylaştık"

İman kardeşliğinin kendilerine yüklediği sorumluluk gereği olarak depremzedelerle büyük bir dayanışma içerisine girdiklerini vurgulayan Teymur, şöyle devam etti:

"Depremin ilk gününden şimdiye kadar ülkenin dört bir tarafından iman kardeşliğinin en güzel dayanışması olarak herkes deprem bölgesine koştu, yardımlar götürdü, yaraları sarmaya çalıştı. Bizleri iman kardeşi kılan yüce Rabbimize şükürler olsun ki bu dayanışma ile depremzede kardeşlerimizin acı ve hüzünlerini paylaştık, dertlerine ortak olduk, yardım seferberliğiyle onlara destek olmaya çalıştık."

"Siyonist katiller Müslümanların kanını dökmeyi alışkanlık haline getirdi"

Bu Ramazan'da da Mescid-i Aksa'nın siyonistlerin işgali altında olduğunu belirten Teymur, "Her Ramazan’da, siyonist katillerin Müslümanların kanını dökmeyi alışkanlık haline getirdiklerini, Mescid-i Aksa'nın hürmetini çiğnediklerini ve Kuds-i Şerif-i işgal altında tutmaya devam ettiklerini endişe içerisinde seyrediyoruz. Orada kardeşlerimizin canları pahasına Mescid-i Aksa'yı savunmaları ve siyonist katillere karşı direnmeleri onların yüz akı olurken, biz diğer Müslümanların ise mahcubiyet sebebi olarak durmaktadır." dedi.

"Mazlumların gözyaşı akmaya devam etmekte"

İslam beldelerinin birçoğunda, bu Ramazan Bayramı'nda da Müslüman kanı akıtıldığına dikkat çeken Teymur, "Mazlumların gözyaşı akmaya devam etmekte, kargaşa, zulüm ve katliamlar rutin hale gelmiş bulunmaktadır. Müslümanların acı ve hüzün içerisinde küfrün cenderesinde tutulmaya devam edilmesi, birlik ve beraberliğimizin yok edilmesi ve ümmetin çocuklarının geleceklerinin talan edilmesi karşı karşıya kaldığımız gafletin büyüklüğünü göstermektedir." diye konuştu.

"Rabbimizden mazlum beldelere nusret ve bereketini yağdırmasını niyaz ediyoruz"

Bayram dolayısıyla başta deprem bölgesi olmak üzere hayatını kaybedenlere Yüce Allah’tan rahmet, halen tedavisi devam edenlere de şifalar dilediklerini ifade eden Teymur, "Bütün mağdurlara sabırlar ve hayırlı kapıların açılmasını temenni ediyoruz. Başta Kudüs’teki Müslüman kardeşlerimiz olmak üzere dünyadaki tüm kardeşlerimize geçmiş olsun dileklerimizi sunuyor, yüce Rabbimizden nusret ve bereketini bu mazlum beldelere yağdırmasını niyaz ediyoruz." açıklamasında bulundu.

"Bayram ümmetin çocuklarının izzetlice ayağa kalkarak bir araya gelmesine vesile olsun"

Teymur, son olarak şunları söyledi: "Ramazan Bayramının, ümmetin çocuklarının izzet içerisinde ayağa kalkarak bir araya gelmesine, bütün Müslümanların Muhammedi bir ruhla tevhid etrafında toplanmalarına, Kur'an-i bir şuurla iman kardeşliğini yeniden tesis etmelerine vesile olmasını yüce Allah’tan niyaz ediyoruz. Ramazan Bayramınızı en kalbi duygularla tebrik ediyoruz."(İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55