,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 21 °C

Peygamber Sevdalıları Vakfı'ndan Regaip Kandili mesajı

Peygamber Sevdalıları Vakfı'ndan Regaip Kandili mesajı
Peygamber Sevdalıları Vakfı, Regaip Kandili münasebetiyle paylaştığı mesajda bu geceyle başlayan üç ayların bol dua, istiğfar ve ibadetlerle geçirilmesi tavsiyesinde bulunarak tüm İslam aleminin Regaip Kandili'ni tebrik etti.

 

Yarın Regaip Kandili ile başlayan mübarek üç ayların manevi iklimiyle beraber insanlığın arınma, Allah'ın razı olabileceği amellerin ihya edildiği, nefsani arzuların dizginlendiği bir dönem olduğunu belirten mesajda Peygamber Sevdalıları Vakfı, bu mevsimin tüm dünyanın gözü önünde katledilen Müslümanların ferah bulacağı, zalimlerin yerle yeksan olacağı günlerin müjdecisi olması temennisinde bulundu.

Vakfın Regaip Kandili mesajını Peygamber Sevdalıları Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Yakup Kaya okudu.

Mesajına Peygamber Efendimize salat ve selam ile başlayan Kaya, "11 Ocak Perşembe Üç Aylara Regaib gecesiyle merhaba diyeceğiz. Merhaba zamana sığmayan mana denizinden hüzmeler sunan, bizleri insanlığımıza tekrar döndürecek, kirlerimizden arındıracak karanlık içindeki aydınlık gece. Regaib gecesi; rağbetin, teveccühün Allah’ın razı olacağı amellere olması gerektiğinin hatırlatıldığı gecedir." dedi.

"Bu aylarda riya ve kibir gibi kötü hasletler ihlas elbisesine bürünerek bertaraf edilmelidir"

Peygamber Efendimizin "Allah’ım! Recep ve Şaban'ı bize mübarek eyle ve bizi Ramazan'a ulaştır." niyazıyla konuşmasını sürdüren Kaya, "İçinde bulunduğumuz bu anlar; bizler için kayıpların telafisi, arınmamıza vesile, maneviyatın doruk noktası diyebileceğimiz çok önemli zaman dilimleridir. Recep, Şaban ve Ramazan aylarında Rabbimizin razı olacağı ameller işleyerek bu mübarek aylardan istifade etmek gerekir. Nefsani arzu ve istekler dizginlenmeli, şeytani hevesler hayâ ve takva suyuyla yıkanmalı, riya ve kibir gibi kötü hasletler ihlas elbisesine bürünerek bertaraf edilmelidir." ifadelerini kullandı. 

Her yıl baharın gelişinde toprak nasıl yenileniyor, ağaçlar çiçek açıyorsa Müslümanlar için de üç ayların birer fırsat ve yenilenme mevsimi olduğunu sözlerine ekleyen Kaya, bu ayların İslam'ın rahmet mesajlarının mümin dimağlarda ve gönüllerde taptaze tutulmasını, toplum hayatında da daha fazla hissedilmesini sağladığının altını çizdi.

"Niyazımız; alemi İslam’ın huzur ve selamet yurdu olması, Müminler arasında vahdetin sağlanmasıdır"

Konuşmasında bugün itibariyle 996 gündür işgal rejiminin Gazze'ye yönelik sürdürdüğü soykırıma da değinen Kaya, "Merhamet mevsiminde gözlerimiz ve gönüllerimiz mahzun. Siyonistlerin insanlık dışı saldırıları altında kalan, selam ve eman yurdu olan ilk kıblemiz Mescidi Aksa ve Gazze’de kardeşlerimiz topyekün bir katliama maruz kalıyor. Rabbimizden dileğimiz Regaib ve üç aylar; tüm dünyanın gözü önünde katledilen kardeşlerimizin ferah bulacağı, zalimlerin yerle yeksan olacağı günlerin müjdecisi olsun."

Kaya, "Gelin hep beraber İslam’ın mesajını önce gönül evimizde sonra da tüm cihanda hakim kılmanın gayretini gösterelim. Allah’ın zikrini yüreklerimize nakşedip masivadan arınalım. Gece ve gündüzlerimizi ibadet ve zikirle aydınlatalım. Gönüllerimizi rahmet iklimiyle diriltelim. Şefkat ve merhameti çevremizden başlayarak tüm insanlığa sunalım. Rabbül aleminden niyazımız; alemi İslam’ın huzur ve selamet yurdu olması, Müminler arasında vahdetin sağlanmasıdır. Peygamber Sevdalıları Vakfı olarak Regaib Kandilinizi can-u gönülden tebrik eder, hayırlara vesile olmasını Yüce Rabbimizden niyaz ederiz." şeklinde konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55