,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 20 °C

​Peygamber Sevdalıları Vakfından Mirac Kandili mesajı

​Peygamber Sevdalıları Vakfından Mirac Kandili mesajı
Peygamber Sevdalıları Vakfı, Mirac Kandili vesilesiyle yayımladığı mesajda, "Namazın farz kılındığı bu mübarek geceyi Rabbimiz namaz kılmayanların namaza başlamalarına, kılanların da tam bir teslimiyet ve huşu ile kılmalarına vesile eylesin." denildi.

Peygamber Sevdalıları Vakfı  Adana İl Koordinatörü Sacit Pişgin, vakfın Mirac Kandili mesajını paylaştı.

Pişgin, mesajının başında Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybedenleren Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır, yaralılara acil şifa temennisinde bulundu.

Pişgin, "Receb ayına ulaşır mıyız, derken bu mübarek ayın sonuna da yaklaştık ve hamdolsun Rabbimiz Mirac Gecesi’ni de görmeyi bize nasip etti. İsra ve Mirac hadisesi, Efendimizin (sallallahu aleyhi vesellem)in Mekke'den Kudüs’e, oradan da Rabbinin huzuruna yaptığı seyahat, Mirac Gecesi de bu seyahati hatırlayarak geceyi hamd ve şükürle geçirmek demektir' dedi.

"Kulunu (Muhammed) bir gece, Mescid-i Harâm’dan kendisine bâzıâyetlerimizi göstermek için, etrâfınımübârek kıldığımız Mescid-i Aksâ’ya götüren Allâh, her türlü noksan sıfatlardan münezzehtir. Şüphesiz O, her şeyi hakkıyla bilen, hak­kıyla görendir." ayet-i kerimesine atıfta bulunan Pişgin, "Bu hadisenin hakikatini Kur’an-ı Kerim’le baki kılmıştır. Necm suresinde de “(Onunla Rabbinin) araları, iki yay arası kadar, ya da daha yakın oldu. Allâh o anda kuluna vahyini bildirdi.” buyurmuştur.' Bu gecede müminlere üç müjde verilmiştir: 'Rasulullah (aleyhisselatuve’s-selam)’ın 'gözümün nuru' dediği namaz müminlere farz kılınmış, Bakara suresinin son iki ayeti nazil olmuş ve son olarak da imanla ölen herkesin sonunda cennete gireceği müjdesi.' ifadelerini kullandı.


"Gaflet uykusunda olanlarımızı uyandırsın"

Pişgin, "Üç Ayların manevi atmosferine girmişken deprem gerçeğiyle bir kez daha karşılaştık. Yüce Allah’tan Mirac gecemizi dua ve niyazla Cenâb-ı Hakk’a sığınma, O’nun engin rahmetini ve yardımını isteme gecesi yapalım. Depremden etkilenen her bir kardeşimizin yüreğine dokunacak, gözyaşlarını silecek bir 'dua eli' olalım. Evini, yakınlarını kaybedip dışarıda kalanların sahibi de olan Rabbimizden niyazımız; onlara yardımcı olmak için canla başla gayret gösteren bütün kardeşlerimize güç ve kuvvet vermesi, bu çetin günlerde rahmet ve inayetine her zamankinden daha çok muhtaç olduğumuzu bu gece vesilesiyle bizlere idrak ettirmesidir. Namazın farz kılındığı bu mübarek geceyi Rabbimiz namaz kılmayanların namaza başlamalarına, kılanların da tam bir teslimiyet ve huşu ile kılmalarına vesile eylesin. Dinin direği olan namazla imanımıza, hanelerimize, ülkemize, dünyaya ve kâinata muhabbet versin. Bu önemli gecelerin kadr-u kıymetini bilenlerden eylesin cümlemizi. Gaflet uykusunda olanlarımızı uyandırsın. Yüce Allah (celle celâluhu), mazlum coğrafyalardaki kardeşlerimize kurtuluş, depremden etkilenen kardeşlerimize sabır ve metanet nasip eylesin." ifadelerini kullandı.

"Mirac Gecemiz mübarek olsun"

Allah'tan, Mirac Gecesi'ni Müslümanların kenetlenerek depremin yaralarını sarmaya vesile kılmasını niyaz eden Pişgin, şunları kaydetti:

"Rasulullah'a (aleyhisselatu vesselam), Hazreti Hatice ve Ebu Talib’in vefatından sonra 'Hüzün Yılı' diye adlandırılan yılda bahşedilen mübarek Mirac gecesiyle, Rabbimizden; ümmete hayırlar ve müjdeler yaşatmasını, ümmeti düştüğü atalet, gaflet ve hüzünden kurtarmasını diliyoruz. Mirac Gecemiz mübarek olsun." (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55