,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 28 °C

Peygamber Sevdalıları Vakfı'ndan Mevlid-i Nebi mesajı

Peygamber Sevdalıları Vakfı'ndan Mevlid-i Nebi mesajı
Allah Resulü'nü hatırlamanın sıradan bir olay ve mesele olmadığını belirten Peygamber Sevdalıları Vakfı Sözcüsü Yahya Oğraş, geceyi camilerde salavatlarla, ibadet ve dua ile geçirmenin manevi feyz açısından önemli vesileler olduğunu kaydetti.

Hazreti Muhammed'in (Sallallahu Aleyhi Vesellem) doğumunun tüm insanlığın ve varlıkların umudu, bekleyişi, kurtuluş habercisi olduğu ifade edilen mesajı Peygamber Sevdalıları Vakfı Sözcüsü Yahya Oğraş okudu.

Konuşmasına Besmele, Allah'a (Celle Celaluhu) hamd ve Allah Resulü'ne (Sallallahu Aleyhi Vesellem) salat ve selam ile başlayan Oğraş, "Her doğum; bir sancının, bir bekleyiş ve sabrın nihayetidir. En şerefli varlık olan insanın doğumu ise en sancılıdır, zira doğan, Yüce Allah (Celle Celaluhu) tarafından Ahsen-i Takvim, yani en güzel ve değerli bir varlık olarak yaratılan insandır. Doğum, sevgi ve muhabbetle dolu yüreğin, aylarca süren bir bekleyiş ve sabrının neticesidir. Her doğum insan için bir sevinç ve neşe kaynağı, bir mutluluk ve göz aydınlığıdır. Ancak gerçekleşen doğum Fahr-i Kâinat bir şahsiyetin, zulüm dolu sancıların bitişini haber veren bir Kurtuluş elçisinin ve insanlığa rahmet olarak gönderilen Allah'ın (Celle Celaluhu) dostu ve habibi ise, işte o doğum kutlu, o doğum yüce ve o doğum eşsizdir." dedi.

"Bu kutlu doğum; tüm insanlığın, hatta tüm varlıkların umudu, bekleyişi ve kurtuluş habercisidir"

Hazreti Muhammed'in (Sallallahu Aleyhi Vesellem) doğumunun gerçekleştiği Rebiülevvel ayında olduklarını, bunun idrak edileceği, hatırlanacağı ve kutlanacağı güne yaklaştıklarını söyleyen Oğraş, "Bu kutlu doğumu anmak ve doğan yüce şahsiyeti, yani Allah Resulü'nü (Sallallahu Aleyhi Vesellem) hatırlamak, sıradan bir olay ve mesele değildir. Bu kutlu doğum; sadece bir ailenin, bir kabile veya kavmin umudu ve muştusu da değildir. Bu kutlu doğum; tüm insanlığın, hatta tüm varlıkların umudu, bekleyişi ve kurtuluş habercisidir. Ve sadece dün değil, bugün ve kıyamete kadar da böyle olacaktır. Böyle bir zaman dilimine yaklaşırken şu gerçeği hatırlatmak isteriz ki, O'nu anmak ve anlamak, bugün de ümmetin en çok ihtiyaç duyduğu bir hakikattir." ifadelerini kullandı.

"İslam'ın değerli bir ferdi olmak isteyen kimsenin tek çaresi, son Nebi'nin bu kutlu mirasına tabi olmak ve O'nun izinde yürümektir"

Peygamber Sevdalıları Vakfı Sözcüsü Yahya Oğraş

Konuşmasına, "Muhammed… Allah'ın Resulü ve Peygamberlerin sonuncusudur." (Ahzab Suresi, 40) ve "Seni ancak âlemlere rahmet olarak gönderdik." (Enbiya Suresi, 107) ayet-i kerimeleri ile devam eden Oğraş, şunları kaydetti:

"Hatem'ül Enbiya ve âlemlere rahmet olarak vasf edilen Hazreti Muhammed (Sallallahu Aleyhi Vesellem), dünya ve ahiret saadetinin yolunu tüm berraklığıyla ortaya koymuş ve insanlığa miras bırakmıştır. İnsan olma vasfını taşımak isteyen, dünya ve ahiret saadetinin vesilesi olan iman ve hidayeti arzulayan, izzet ve şerefin yegâne yolu olan İslam'ın değerli bir ferdi olmak isteyen kimsenin tek çaresi, son Nebi'nin bu kutlu mirasına tabi olmak ve O'nun izinde yürümektir. Bu anlayış ve şuurla kandili beklemek, gafletle değil, hasretle kandili karşılamak, hele ki geceyi camilerde salavatlarla, ibadet ve dualarla geçirmek, evlerde mevlitler vermek, sohbetler yapmak, konu komşuya ikramlarda bulunmak, manevi feyz ve fayda sağlamak açısından önemli vesilelerdir."

"Önce kavli, sonra da fiili dualarla mücadele etmek, neslimiz, ailemiz ve ümmet için hayırlara vesile olacaktır inşallah"

Konuşmasını sonunda bu gecenin idrak etmenin hayırlı olacağını ifade eden Oğraş, "Ümmet coğrafyasında yaşanan zulüm ve haksızlıklar bir yana, İslam âlemini derinden yaralayan deprem ve seller de ayrı bir acının, hüznün kaynağına dönüşmüş durumdadır. Bu vesileyle ümmet için kandili dualarla donatmak, tek amaç haline getirilmeye çalışılan dünyanın fani oluşunu tefekkür etmek, inanç ve değerlerden bihaber, haz ve nefsin esiri yapılmaya çalışılan neslin kurtuluşu için önce kavli, sonra da fiili dualarla mücadele etmek, neslimiz, ailemiz ve ümmet için hayırlara vesile olacaktır İnşallah. Bu vesileyle 26 Eylül Salı gününü çarşambaya bağlayan gece idrak edeceğimiz Mevlid Kandilinizi ve Mevlid-i Nebi Haftanızı tebrik ediyoruz. Mevlid Kandili'nin ümmet ve tüm insanlık için huzur, saadet ve cennet vesilesi olmasını Yüce Rabbimizden niyaz ediyoruz." temennisinde bulundu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55