,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 29 °C

Peygamber Sevdalıları Vakfından Kurban Bayramı mesajı

Peygamber Sevdalıları Vakfından Kurban Bayramı mesajı
Kurban Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Peygamber Sevdalıları Vakfı, “Bayramı idrak ederken biz Müslümanlar Hazreti İbrahim ve İsmail’in teslimiyetini hatırlamalıyız. Çünkü ümmet bugün bu teslimiyet ve fedakârlığa muhtaçtır.” denildi.

Vakıf adına açıklama yapan Peygamber Sevdalıları Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Nurettin Teymur, İslam ümmetinin mübarek Kurban Bayramı’nı tebrik etti.

Bir Kurban Bayramı’nı daha idrak edecek olmanın sevinci içerisinde olduklarını belirten Teymur, başta Hac farizasını yerine getiren Müslümanlar olmak üzere İslam ümmetinin dünyanın dört bir tarafında ve Türkiye’de bu mübarek bayramı karşılamanın heyecanını yaşadıklarını söyledi.

“Müslümanlar yine mukaddes beldeleri şenlendirdiler”

Pandemiden dolayı iki yıldır Müslümanların Hac ibadetlerini yapamadıklarını anımsatan Teymur, “Mekke, Medine ve mukaddes beldeler adeta yetim kalmışlardı. Elhamdülillah bu yıl Müslümanlar yine bu mukaddes beldeleri şenlendirdiler. Bize yeniden Hac ibadetinin mutluluğunu yaşatan Allah’a hamd olsun.” dedi.

“Kurban, tüm bağlardan kurtularak Allah’a yönelmeyi sembolize eder”

Kurban Bayramı’nın Allah’ın, Müslümanlara bağışladığı ve sevinç kaynağı olan iki mübarek bayramdan biri olduğunu anımsatan Teymur, şöyle devam etti:

“Hazreti İbrahim’den bu yana tevhid ehlinin kutladığı kurban bayramı teslimiyetin, bağlılığın, itaatin, Allah yolunda candan geçmenin, fedakârlığın sembolü bir ibadettir. Kurban, tüm bağlardan kurtularak, özgürleşerek Allah’a yönelmeyi sembolize eder.”

“Hazreti İbrahim’in ve İsmail’in davasını omuzlayan müminler ölümsüz günü bayram olarak idrak etmektedir”

Hazreti İbrahim ve Hazreti İsmail’in her türlü bağdan kurtularak Allah’a mutlak şekilde teslim olduklarına dikkat çeken Teymur, “Allah’a şartsız ve fakatsız hiçbir bahaneye sığınmadan kul olmanın yüceliğini yaşamışlardı. Onların bu teslimiyet ve fedakârlığı karşısında, yüce Allah bu günü onlara ve tüm tevhid ehline bayram olarak ilan etti. Bu günü ölümsüzleştirdi. Tarih boyunca İbrahim’in ve İsmail’in davasını omuzlayan müminler bu ölümsüz günü bayram olarak idrak etmektedir.” diye konuştu.

“Ümmet her şeyden daha çok bugün teslimiyet ve fedakârlığa muhtaçtır”

Açıklamasının devamında “Bu mübarek bayramı idrak ederken biz Müslümanlar Hazreti İbrahim ve İsmail’in teslimiyet ve fedakârlığını hatırlamalıyız” diyen Teymur, “Çünkü İslam ümmeti her şeyden daha çok bugün bu bağlılık, teslimiyet ve fedakârlığa muhtaçtır. İslam ümmetini esaret, zulüm, tefrika ve perişanlıktan kurtarıp özgürleştirecek şey bu değerlerdir. İbrahimi ve İsmaili bilinçtir. Bu vesile ile bayram günlerinde kurban etlerini fakirlere dağıtmak amacıyla bu kutlu yolda yürüyerek canını Allah’a kurban eden Yasin Börü ve arkadaşlarını tekrardan yâd edip şehadetlerini de tebrik ederiz.” ifadelerini kullandı.

“Teşrik tekbirlerini dillerinizden ve kalplerinizden eksik etmeyin”

Bayram süresi boyunca teşrik tekbirlerinin unutulmaması tavsiyesinde bulunan Teymur, son olarak şunları söyledi:

“Peygamber Sevdalısı halkımızdan, Hazreti Peygamber’in bayram günlerinde göstermiş olduğu sünnet-i seniyyesine göre davranarak Arefe gününün sabah namazından başlayıp bayramın dördüncü gününün ikindi vaktine kadar sürecek olan teşrik tekbirlerini dillerinden ve kalplerinden eksik etmemelerini tavsiye ediyoruz.

Peygamber Sevdalıları Vakfı olarak İslam ümmetine; zulme karşı İbrahimî bir duruş, fertlerine İsmailî bir adanmışlık ve çalışmalarında Hacer gibi bir gayretin içerisinde olmalarını dileriz. Bu münasebetle İslam ümmetinin mübarek Kurban Bayramını tebrik eder, bayramın hayırlara vesile olmasını şanı yüce Mevlamızdan niyaz ederiz.”(İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55