,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 21 °C

Peygamber Sevdalıları Vakfı'ndan hicri yılbaşı ile ilgili tebrik mesajı

Peygamber Sevdalıları Vakfı'ndan hicri yılbaşı ile ilgili tebrik mesajı
Peygamber Sevdalıları Vakfı’nın 1445’inci Hicri yılbaşı münasebetiyle yayınladığı basın açıklamasında bu günlerin, Müslümanlar arasında vahdet, kardeşlik ve ümmetin uyanışına vesile olması temenni edildi.

Basın açıklamasını Peygamber Sevdalıları Konya Koordinatörü Celal Ödemiş okudu.

Ödemiş basın açıklamasında; “Hamd, âlemlerin Rabbi olan Allah’a mahsustur. Salât ve selam; Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa’ya, ashabına ve kıyamete kadar yolunu sürdürecek muvahhid kulların üzerine olsun.

Müslümanlar İslam medeniyetini kurarken kendine ait değerler üzerinden kurmuştur. Yeni medeniyetin tarih başlangıcı da öz değeri olan hicretin esas alınmasıyla yapılmıştır. Böylece Müslümanlar, karşılaştıkları her sorunu kendi değerleri içinde çözme örnekliğini de bize göstermişlerdir. Tıpkı ezan çağrısı gibi hicri takvim de İslam medeniyetine has bir uygulamadır.” diye konuştu.

‘’Her hicret bir inkılap ve her muhacir bir devrimcidir’’

Ödemiş: “Batılı devirip yerine hakkı ikame den bir İslam devrimcisidir. Mazlumun hakkını zalimden alan bir mücahittir. Tıpkı peygamberler tarihinde peygamberlerin yaptığı hicretler ve mücadeleler gibi… Yüce Allah söyle buyurmaktadır: ‘Şüphesiz iman edenler, hicret edenler ve Allah yolunda cihat edenler; işte onlar, Allah'ın rahmetini umabilirler. Allah bağışlayandır, esirgeyendir.’ (Bakara- 218) ‘Kim Allah yolunda hicret ederse, yeryüzünde barınacak pek çok güzel yer ve maddi manevi genişlik ve bolluk bulur. Kim ki evinden Allah ve Resulü’ne hicret etmek niyetiyle çıkar, sonra da hedefine varmadan kendisine ölüm yetişirse, artık onun mükâfatı Şüphesiz Allah’a aittir. Allah çok bağışlayandır engin merhamet sahibidir.’ (Nisa 100. Ayet) Efendimiz de (Sallallahu Aleyhi Vesellem) ‘Gerçek muhacir, Allah'ın yasakladığı şeylerden kaçınan, onları terk eden kimsedir.’ (Buhari, Rikak:26) buyurarak hicret ve muhacir kavramına yeni bir anlam daha yükleyerek onu hayatımızın ortasına yerleştirmiştir. Müslüman için her günahtan kaçınma bir muhacirlik, her günahlı mekânı terk etme bir hicrettir. Peygamber Sevdalıları Vakfı olarak 1445 Hicri yılbaşının İslam’ın hâkimiyeti için çalışanlara feyiz ve direniş getirmesini; Müslümanlar arasında vahdet, kardeşlik ve ümmetin uyanışına vesile olmasını; zulme uğramış Müslüman kardeşlerimize kurtuluş ve zaferi müjdelemesini, dünyadaki tüm muhacirler için bir kurtuluş kapısına vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyoruz.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55