,
  • BIST 10161.73
  • Altın 2412.296
  • Dolar 32.3677
  • Euro 34.7308
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 23 °C

Peygamber Sevdalıları Vakfından Beraat Gecesi mesajı

Peygamber Sevdalıları Vakfından Beraat Gecesi mesajı
Peygamber Sevdalıları Vakfı, idrak edilecek olan Beraat Gecesi münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

Peygamber Sevdalıları Vakfı Genel Merkezi adına "Beraat Gecesi" mesajını okuyan Peygamber Sevdalıları Vakfı Adana Koordinatörü Sacit Pişgin, "Rabbimiz bu mübarek geceyi nefsimizin esaretinden ve tasallutundan kurtulmamıza vesile kılsın" dedi.

'Kendisinde her hayırlı işin Allah tarafından hikmetle takdir edildiği, af ve mağfiret, huzur ve muhabbet, şifa ve afiyet, günahlardan kurtuluş ve cehennemden azatlık gecesi olarak da bilinen Berat gecesine bir kez daha ulaştık' denilen açıklamada, Pişgin tarafından şu ifadelere yer verildi:

"Berat Gecesi, Kur’an’ın dünya semasına indirildiği gecedir. Berat, kurtuluş demektir. Berat, sıkıntılardan, zorluklardan azad olmak demektir. Rabbimiz Duhan suresinin ilk dört ayetinde şöyle buyurur:  "Apaçık Kitaba yemin olsun ki, Biz Kur’an-ı mübarek bir gecede indirdik. Biz, gerçekten uyarıcıyız. O mübarek gecede, her hikmetli iş katımızdan bir emirle ayırt edilir."

Dünya hayatına dair yaşanacak birçok hadisenin bu gecede yazıldığına dikkat çekilen açıklamada, Pişgin, "Yıl içinde ölecek ve doğacak kişiler, hastalık ve şifa, yeryüzüne inecek bolluk ve bereket yahut insanlara isabet edecek kıtlık ve kuraklık gibi kadere dair her şey bu gecede yazılır. Efendimiz (aleyhissalatu vesselam) Berat Gecesi hakkında şöyle buyurur: 'Şaban ayının on beşinci gecesi olduğu zaman, gecesinde ibadete kalkın. Ve o gecenin gündüzünü oruç tutun. Çünkü o gece güneş batınca Allah Teâlâ (Keyfiyeti bizce meçhul bir halde) dünyaya en yakın göğe inerek (o andan) fecir oluncaya kadar: “Benden mağfiret dileyen yok mu, onu mağfiret edeyim. Benden rızık isteyen yok mu, onu rızıklandırayım. (Bir bela ile) mübtela olan yok mu, ona kurtuluş vereyim. Şöyle olan yok mu? Böyle olan yok mu?” buyurur.' ifadelerini kullandı.

Beraat gecesinin nefsin esaretinden ve tasallutundan kurtulmaya vesile kılınması temennisinde bulunulan açıklamada, Pişgin,"Rabbimiz bu mübarek geceyi nefsimizin esaretinden ve tasallutundan kurtulmamıza, mazlum coğrafyalardaki kardeşlerimizin zulümden, dünyanın keşmekeşinden, kararmış kalplerin zulmetten kurtulmasına, inançsız ve amaçsız yaşayanların hidayete erip ebedi kurtuluş yoluna girmelerine, hastaların şifaya, dertlilerin devaya kavuşmasına, dünyanın dört bir yanındaki mazlum ve mustazaf esirlerin, özgürlüklerine kavuşmasına vesile eylesin. Rabbimiz, bizlere deprem, sel ve benzeri afetlerden ibret almayı nasip eylesin ve tüm insanlığı böylesi musibet ve felaketlerden muhafaza buyursun." dedi.

İdrak edilecek mübarek gece için tavsiyelerde bulunulan açıklamada, Pişgin şunları kaydetti:

-Bu geceyi vesile kılarak Rabbimizle aramıza giren, aramızdaki kardeşlik, komşuluk ve diğer güzel bağları zayıflatan her şeyi yerli yerine koymaya niyet edelim. Ve bu niyetimizi en sağlıklı şekilde yerine getirelim.

-Müslümanlara şefkat, merhamet ve uhuvvet gözüyle bakalım.

-Kardeşlerimizle aramızdaki ihtilafları Allah’ın rahmeti olarak görüp bu ihtilafları ayrışma değil birleşme, düşmanlık değil kardeşlik, sabit fikirli olma değil geniş ufuklu ve anlayışlı olma vesilesi kılalım.

-Bildiğimiz ve fark ettiğimiz kötü huylarımız varsa düzeltmeye çalışalım. Fark etmediklerimiz için de Rabbimize dua edelim. Kibir, gurur, ucub gibi huylarımızı izale edecek güzel hasletler edinelim.

-Anne babamız başta olmak üzere bütün akrabalarımıza şefkat kanatlarımızı indirelim.

-Kötü alışkanlıklarımız yahut bağımlılıklarımız varsa bunlardan kurtulma yollarına bakalım.

-Yakın geçmişte yaşadığımız büyük imtihan olan depremi tefekkür edip Allah ile olan bağımızı güçlendirelim.

-Depremzede kardeşlerimize yardım etmeye çalışalım. Bunun için gayret gösteren, ihtiyaç sahiplerine maddi ve manevi yönden UMUT taşıyan vakıf ve derneklere yardımcı olalım. Maddi gücümüz yoksa birer gönüllü olarak yaraları sarmak niyetinde ve çabasında olalım.

-Peygamberimiz’in(aleyhissalatu vesselam) ayı olan bu mübarek Şaban ayında salâvatı dilimizden, Peygamber sevdasını da kalbimizden düşürmeyelim."

Tüm Müslümanların Beraat Gecesini tebrik eden Pişgin, "Peygamber Sevdalıları Vakfı olarak Beraat Gecemizi tebrik ediyor, gecemizin hayırlara vesile olmasını diliyor, siz kıymetli kardeşlerimizle birlikte nice bereketli ay ve gecelere ulaşmayı Rabbimizden niyaz ediyoruz. Allah’a emanet olunuz." şeklinde konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55