,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 25 °C

Peygamber Sevdalıları Vakfı Siyer Yarışması'nda dikkat edilecek hususları paylaştı

Peygamber Sevdalıları Vakfı Siyer Yarışması'nda dikkat edilecek hususları paylaştı
Peygamber Sevdalıları Vakfı, "O'nu Oku O'nu Yaşa" temasıyla ülke genelinde 11 ve 12 Mart tarihlerinde online olarak düzenleyeceği Siyer Yarışması'nda dikkat edilecek hususları paylaştı.

Peygamber Sevdalıları Vakfı Sınav Komisyonu Başkanı Hamdin Aslan ile Peygamber Sevdalıları Vakfı Tanıtım ve Medya Başkanı Feyzi Aydın'ın hazır bulunduğu basın açıklamasında umre ödüllü Siyer Yarışması'nda dikkat edilecek konulara ilişkin bilgiler aktarıldı.

Yarışma ile ilgili belirtilen hususlara dikkat edilmesi gerektiğini ifade eden Sınav Komisyonu Başkanı Hamdin Aslan, "O'nu Oku O'nu Yaşa" temasıyla düzenlenecek Siyer Yarışması'nı yaşanan deprem musibeti nedeniyle 11-12 Mart Cumartesi ve Pazar günü online olarak gerçekleştireceklerini hatırlattı.

Yarışmanın gün ve saatlerine ilişkin bilgiler aktaran Aslan, "11 Mart Cumartesi: 3. Kategori Lise (9.-10.-11. ve 12. sınıf) sabah 11.00 ile 14.00 saatleri arası, 11 Mart Cumartesi: 4. Kategori (Yetişkinler) öğleden sonra 16.00 ile akşam 19.00 saatleri arası, 12 Mart Pazar: 1. Kategori ( 4. ve 5. sınıflar) sabah 11.00 ile 14.00 saatleri arası, 12 Mart Pazar: 2. Kategori (6.-7. ve 8. sınıflar) öğleden sonra 16.00 ile akşam 19.00 saatleri arasında yapılacak." dedi.

Yarışmaya başvuranların kategoriler için belirlenen gün ve saatler arasında http://peygambersevdalilari.com web sayfasından TC Kimlik numaralarını ve doğum yıllarını girerek yarışmaya katılabileceklerini belirten Aslan, şöyle devam etti:

"Yarışmaya zamanında başlayanlar için veya en fazla 30 dakika gecikme ile başlayanlar için yarışma süresi tam 90 dakikadır. 30'uncu dakikadan sonra yarışmaya katılanların süresi, geciktiği süre miktarınca, sistem tarafından yarışma süresinden eksiltilir. 'Yarışmayı başlat' butonuna bastığınızda süre sayacı başlayacaktır. Kalan süreniz de yarışma ekranı sayfasında görüntülenebilecektir.

Yarışma başlatılmadan önce yarışma süresince dikkat edilmesi gereken önemli hususlar hakkında mesajları okumadan yarışmayı başlatmayınız. Yarışma ekranındaki 'Yukarıdaki bilgilendirmeleri okudum, anladım, yarışmayı başlatmak istiyorum' kutucuğunu işaretlemeden yarışmayı başlatamazsınız. Bilgilendirmeleri okuduktan sonra mutlaka o kutucuğu işaretlemelisiniz. 'Yarışmayı başlat' seçeneğini tıklamanız halinde yarışma ve yarışma süreniz başlayacaktır. Yarışmayı başlattıktan sonra geriye dönüş yapamazsınız."

"Mevcut yarışma ekranından çıkıp başka tarayıcılara giriş yaptığınız sistem tarafından tespiti edilecek olup bu durumda, yarışmanız iptal edilebilecektir." diyen Aslan, "Soruların ekran görüntüsünün alınarak başkalarıyla paylaşıldığının tespit edilmesi durumunda, yarışmanın neticesi ne olursa olsun yarışmanız iptal edilecektir. Herhangi bir soruyu cevaplayıp geçmeniz veya cevap vermeden sonraki soruya geçmeniz hâlinde önceki sorulara geri dönüş yapamazsınız. Cevaplamak istemediğiniz sorular için şıkların hemen altındaki 'Bu soruyu boş bırakmak istiyorum' seçeneğini işaretleyiniz. Bu seçeneği işaretledikten sonra diğer soruya geçmek için de ayrıca 'ileri' tuşuna basmalısınız." ifadelerini kullandı.

Açıklamasının devamında Aslan, "Yarışma sürenizin bitmesi hâlinde sistem ekranı otomatik olarak kapanacak ve o esnada sistemde yüklü veri neyse sınav sonucunuzun hesaplanması için o verilere göre işlem yapılacaktır. Elektrik kesintisi, İnternet bağlantısının kopması veya tarayıcının kapanması gibi durumlarda sisteme tekrar giriş yaptığınızda yarışmaya kaldığınız yerden devam edebilirsiniz; çünkü sistem o ana kadarki verileri kaydetmiş olacaktır. Son soru ile ilgili de tercihte bulunduktan sonra 'yarışmayı bitir' butonunu tıklamanız gerekmektedir.

Bu butonu tıklamanız halinde ekranınıza 'Yarışmayı sonlandırmak ve cevabınızı kaydetmek üzeresiniz. Bunu yapmak istediğinizden emin misiniz?' şeklindeki uyarı mesajı gelecektir. Onay vermeniz halinde hem en son soru tercihiniz kaydedilmiş olacak hem de yarışma başarılı bir şekilde bitirilmiş olacaktır. 'Yarışmayı bitir' seçeneğini onaylamamanız hâlinde süreniz sona erdiğinde ekranınız otomatik olarak kendiliğinden kapanacaktır." uyarısında bulundu.

Aslan son olarak şu bilgilendirmelerde bulundu: "Yarışma bitirildikten sonra yarışma sonrası safhaları ile ilgili olarak 'Sonuçların Açıklanması', 'Ödüllerin Verilmesi' türünden karşınıza ayrıca bir bilgilendirme ekranları gelecektir. Yarışmayı daha erken bitirmek ve süreyi doğru kullanmak değerlendirme aşamasında önemli bir ölçüt olacaktır. Vakfımızdan kaynaklanmayan elektrik kesintisi veya internet bağlantısı kopması ve benzeri sorunlardan vakfımız sorumlu değildir."(İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55