,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 28 °C
  • Antalya 24 °C

Peygamber Sevdalıları Vakfı Kur'an-ı Kerim'e yapılan saldırılara tepki gösterdi

Peygamber Sevdalıları Vakfı Kur'an-ı Kerim'e yapılan saldırılara tepki gösterdi
İsveç ve Danimarka başta olmak üzere kutsal kitabımıza yönelik saldırıların devam etmekte olduğunu söyleyen Peygamber Sevdalıları Vakfı Sözcüsü Yahya Oğraş, Müslümanlar var oldukça emperyalizm ve batıl ehlinin hiçbir zaman durmayacağını belirtti.

 

İslam düşmanları arasında teşkilatlanma ve birlik olma adı altında faaliyetlerini yürüttüklerini söyleyen Oğraş, Müslümanların ümmet olabilme ve ümmet bilincini geliştirme konusunda pasif kaldıklarını söyledi.  

Özellikle Avrupa'da ciddi manada yükselen sesin İslam'ın gür sesi olduğunun altını çizen Oğraş, bu durumun olumsuz olarak onları çok ciddi etkilendiğini, kendi otoritelerinin ve sömürü anlayışlarının yok olması anlamına geleceğine dikkat çekti.

İslam'a ve kutsallarına karşı alçak saldırılar hakkında konuşan Oğraş, sadece Türkiye'de değil, dünyadaki tüm Müslüman ülkelerin de gerek platformlarda gerek sosyal medyada ve gerek görsel gerekse de yazınsal alanlarda aktif olmaları gerektiğini vurguladı.  

"Müslümanlar var olduğu müddetçe emperyalizm ve batıl ehli hiçbir zaman durmayacaktır"

Peygamber Sevdalıları Vakfı Sözcüsü Yahya Oğraş

Kutsal kitabımıza yönelik saldırıların halen devam ettiğini söyleyen Oğraş, "Gerek Avrupa ülkelerinde gerekse de dünyanın değişik yerlerinde farklı tahrik ve provokatörlük olarak ifade edeceğimiz kutsal kitabımıza yönelik saldıralar devam etmektedir. Bunun devam etmesinin birçok nedeni vardır. Birincisi, hak ve batıl mücadelesi devam ediyor. Yani Müslümanlar var olduğu müddetçe emperyalizm ve batıl ehli hiçbir zaman durmayacaktır. Kendi emellerine ulaşmak adına sürekli bulandıracaklar. Müslümanların bu konuda zayıf gördükleri anda bir şekilde üzerlerine gelmeye çalışıyorlar, tarihte de bu böyleydi. Yani bu tür saldırıların ve necis eylemlerin sadece çağımıza has olarak görmemeliyiz. Peygamber Efendimizin (Sallallahu Aleyhi Vesellem) zamanında bile şairler özel olarak tutulup Peygamber Efendimizin şahsına yönelik her türlü hiciv ve hakaretvari şekilde şiirler ve yazılar yazılıyordu. Dolayısıyla bu böyle devam edecektir ama burada önemli olan bu nedene bağlı olarak Müslümanların aktif olmaları lazım ve ümmet bilinciyle hareket etmeleri gerekiyor." şeklinde konuştu.

"Müslümanların birlik olma adı altında her alanda aktif olmaları gerekiyor"

Oğraş, "Bugün İslam düşmanları kendi birliklerinde globalleşme, teşkilatlanma, birlik olma ve farklı çatı adı altında faaliyetlerini sürdürüyorlar, bunu çok yoğun bir şekilde de dile getiriyorlar. Ama Müslümanların ümmet olabilme, ümmet ruhunu ve ümmet bilincini geliştirme konusunda hakikaten çok pasif davrandığını görüyoruz. Dolayısıyla burada çok ciddi aktif olup harekete geçmemiz lazım. Özellikle bugünkü çağda yapılması gereken her türlü eylemlere karşı makul ölçüler dahilinde kutsal değerlerimize sahiplenmemizi en güzel bir şekilde ifade etmeye çalışırız. Gerek platformlarda gerek görsel gerek yazınsal gerekse de sosyal medyada her alanda Müslümanların aktif olmaları lazım. Bunu sadece ülkemiz için söylemiyorum, bütün dünya Müslümanlar için dile getirmeye çalışıyorum." ifadelerini kullandı.  

"Allah'ın izniyle Avrupa'da İslam'ın sesi daha da yükselecektir"

Özellikle Avrupa'da ciddi manada yükselen sesin İslam'ın gür sesi olduğunun altını çizen Oğraş, "Bu durum olumsuz olarak onları çok ciddi etkilemektedir. Çünkü onlara göre İslam'ın gelmesi, kendi otoriterlerini ve sömürü anlayışlarını yok olması anlamına gelecektir. Dolayısıyla burada bu tür sömürgelik ve emperyalizm anlayışına ters gelecek olan her ne varsa karıştıracaklar, bu kaçınılmazdır. Bundan dolayı Avrupa'da İslam'ın sesinin yükseliyor olmasını bir neden olarak bu şekilde görüyoruz. Allah'ın izniyle bu gür sedanın önüne hiçbir engel geçemeyecektir. Her ne kadar necis eylemlerinin arkasında egemen güçler varsa dahi korkudan çok açık bir şekilde dile getiremiyorlar. Ne yapıyorlar? Provakatif eylem bazında şahıslara, tabela olarak ifade ettiğimiz Sivil Toplum Kuruluşlarına ve yöneticilerine yaptırmaya çalışıyorlar. Bu da onların ne kadar korkak olduklarını gösteriyor. Allah'ın izniyle Avrupa'da İslam'ın sesi daha da yükselecektir ve oradaki Müslüman kardeşlerimizin de göstermiş oldukları çalışmalarından, gayretlerinden, emeklerinden ve faaliyetlerine tebrik ediyoruz. İnşallah bunun devamı daha da yoğunlaşacaktır." diye belirtti.  

"Peygamber Sevdalıları Vakfı olarak bunu en güzel şekilde dile getirmeye çalışacağız, tertiplenen olaylara karşı da dimdik ayakta durduğumuzu ifade ediyoruz"

Son olarak Oğraş, "Bu tür saldırılar her zaman olabilecek bir durumdur. Hem okumalıyız hem dini değerlerimize hem de kutsallarımıza sahip çıkmalıyız. Özellikle Avrupa'da bu tür eylemlere ciddi anlamda tepkilerimizi en makul ölçüler dahilinde dile getirmeye çalışmalıyız. Bunlar olmazsa ne olur? Avrupa kendi ayağına kurşun sıkacaktır. Çünkü bu tür eylemlerinin önüne geçilmezse yarın öbür gün farklı kargaşalar ve terör adı altında eylemler gerçekleşecektir. Bu konuda en çok onlar zarar göreceklerdir. Dolayısıyla cezai müeyyidelerin getirilmesi, uluslararası hukukun bu manada çağrılması ve devreye girmesi lazım. Yoksa kargaşalar ve terör eylemlerinin meydana gelmesi kaçınılmaz olacaktır. Peygamber Sevdalıları Vakfı olarak da bunu en güzel şekilde dile getirmeye çalışacağız ve bundan sonrasında da tertiplenen olaylara karşı dimdik ayakta durduğumuzu ifade ediyoruz. Tepkilerimizi de en gür şekilde ifade etmeye çalışacağız inşallah." dedi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55