,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C
  • Antalya 26 °C

Peygamber Sevdalıları Vakfı: Gazze'ye beka meselesi olarak bakmak zorundasınız!

Peygamber Sevdalıları Vakfı: Gazze'ye beka meselesi olarak bakmak zorundasınız!
Aksa Tufanı'na destek amacıyla Diyarbakır Bağcılarda bulunan Şeyh Said Camii'nde cuma namazının ardından basın açıklaması düzenledi.

Yaklaşık 5 aydır siyonist işgal rejiminin Gazze'ye yönelik barbar saldırılarına karşı Diyarbakır Bağcılarda bulunan Şeyh Said Camii'nde cuma namazının ardından basın açıklaması düzenledi

Peygamber Sevdalıları Vakfı adına basın açıklamasını okuyan Cengiz Aydın, Gazze'deki direnişe dikkat çekerek, İslam ülkelerinin yöneticilerine çağrılarını yineledi.

 Gazze düşerse Türkiye, Mısır, Ürdün, Suriye, Irak ve İran'ın da düşeceğini söyleyen Aydın, bunun için dahi olsa HAMAS'ın safında yer almak ve bu meseleye beka meselesi olarak bakmak zorunda olduğumuzu söyledi.

"Siyonist israilin Gazze'ye yönelik barbarca ve vahşice saldırılarının beşinci ayına girmek üzereyiz." diyen Aydın, "Gazze'deki meşru hükümet olan HAMAS ve direnişin kahraman mücahidleri, kıt imkanlarla soykırımcı siyonistlere büyük darbeler vurmaktadır. Allah’ın yardım ve inayetiyle direnişin kahraman evlatları olan mücahidler, Gazze'de siyonist çetelerin tank ve zırhlı araçlarını imha etmekte ve işgal çetelerini cehenneme göndererek etkisiz hale getirmektedir. Mücahidlere güç yetiremeyen ve büyük kayıplar veren aşağılık siyonistler, verdikleri kayıplara karşılık olarak Gazze’de kadın, çocuk, yaşlı ve savunmasız sivillere saldırarak soykırım suçu işlemektedir." dedi.

"Gazzeli kardeşlerimiz açlık, susuzluk ve kıtlıkla yok edilmek istenmektedir"

Siyonist işgalcilerden yaptıkları katliamın hesabının sorulması gerektiğini belirten Aydın, "Yapılan saldırılardan dolayı mazlum Gazze halkı, Gazze’deki Refah şehrine göç etmek zorunda bırakılmıştır.  Gazze’deki Refah şehrinde nüfus 5 kat artarken, artan bu nüfusun çoğunluğu, yine siyonist israilin hava saldırılarına maruz kalmaktadır. Nüfusun yoğun olduğu bölgelerin bombalanması hem savaş suçu hem de soykırımdır. Bu soykırımın hesabı siyonist çetelerden sorulmalı katliamlarına müsaade edilmemelidir. İşgal altındaki Gazze'de yürek burkan görüntüler vicdanları harekete geçirmeli, tüm uluslararası kamuoyu bu vahşete dur demelidir." dedi.

"Gazze'de çocukların yoldan kirli su içtiği görüntüler, içimizi acıtmakta, uykularımızı kaçırmaktadır"

Gazze'de siyonist işgal rejiminin bir yandan mazlum halkın başına bombalar yağdırarak soykırım suçu işlerken diğer yandan Gazze'ye insani yardımların yapılmasına engel olduğunu belirten Aydın, "Bunun neticesinde iki buçuk milyon mazlum kardeşimiz olan Gazze halkı; açlık, susuzluk ve kıtlıkla yok edilmek istenmektedir. Abluka altındaki Gazze'de yaşanan insanlık dramı her geçen gün daha da derinleşmektedir. Özellikle susuzluk ve açlıkla mücadele eden çocukların ortaya çıkan görüntüleri yüreklerimizi burkmaktadır. Gazze'de çocukların yoldan kirli su içtiği görüntüler, içimizi acıtmakta, uykularımızı kaçırmaktadır. İnsanların temel yaşam ihtiyaçlarını karşılamakta zorlandığı, suyun bile lüks haline geldiği bu ortamda çocukların yaşadığı zorluklar hepimizi derinden etkilemektedir. Bu mazlum kardeşlerimize, bu zulmü reva görenleri ve bu mezalime seyirci kalanları Allah'a şikâyet ediyoruz. Uluslararası kuruluşlar Gazze'deki yaşam koşullarının daha fazla dikkate alınması ve uluslararası toplumun bu acil duruma müdahale etmesi gerektiğini vurgulamaktadır. Biz de buradan, başta Türkiye olmak üzere, tüm vicdan sahibi ülkelerin liderlerine sesleniyoruz; artık bu mezalime dur deyin! Bu insani krize müdahale ederek insanlığınızı gösterin!" ifadelerini kullandı.

"Gazze'de siyonistlerin saldırıları neticesinde soykırım, açlık ve kıtlık yaşanıyor"

Açıklamasının devamında devlet liderlerine çağrılarını yineleyen Aydın, "Halklar, üzerlerine düşeni yapıyor. Bizler de buradan, devlet liderlerini halklar kadar cesur olmaya davet ediyoruz. Yaşanan zulümlere sessizliğiniz ve seyirci kalmanız eğer Gayretullah’a dokunursa sizler hem bu dünyada hem de ahirette bu vebalin altından kalkamazsınız. Gazze'de siyonistlerin saldırıları neticesinde soykırım, açlık ve kıtlık yaşanırken, Gazze'nin dışında Filistin'in diğer şehirlerinde de işgal genişletilmeye, camilerin kapılarına kilit vurulmaya, gasp edilen topraklara yahudi çapulcular yerleşimci adı altında yerleştirilmektedir. İşgalci çeteler, ocak ayından bu yana Mescid-i Aksa'ya 22 kez baskın düzenledi. Kutsallarımıza her türlü saldırıyı yapan siyonist İsrail, Hz. İbrahim Camii'nde ezan okunmasını 47 kez engelledi. İşgal altındaki Kudüs'ün batısındaki Ukkaşe Camii'nde, geçtiğimiz Ekim ayının 7'sinden bu yana, siyonist işgalcilerin gerçekleştirdiği saldırı ve sabotajlar neticesinde camiyi sinagoga dönüştürdüler." şeklinde konuştu.

"Yapılan bu mezalimi unutmayacağız ve unutturmayacağız"

"Siyonist işgal rejiminin safında yer alan batılı devletler, her geçen gün yaşanan insani drama neden olacak adımları atmaktadırlar." diyen Aydın açıklamalarını şöyle sürdürdü:

"Atılan bu şeytani adımlardan biri de Gazze'ye yapılan yardımların askıya alınmasıdır. Birleşmiş Milletler, Filistinli Mültecilere, Yardım ve Bayındırlık Ajansına sağlanan finansmanı askıya alan ülkeleri buradan kınıyoruz. Siyonistlerin safında yer alan haçlı zihniyetinin modern versiyonu olan Batı ülkelerin bu hamlesini 'iğrenç bir adım' ve 'göz ardı edilemeyecek bir saldırganlık' olarak değerlendiriyoruz. Batılı ülkelerin, Gazze'de açlık çeken Filistinlilere yapılan yardımları askıya alarak siyonistlerle tam ortaklığa girme kararı göstermektedir ki; küfür tek millettir. Yapılan bu mezalimi unutmayacağız ve unutturmayacağız."

"siyonistlerin arzı mev'ud denilen vahşi ve hain bir planları vardır"

Siyonist işgalcilerin "arzı mev'ud" denilen planını anımsatan Aydın, "Unutmayınız ki siyonistlerin arzı mev'ud denilen vahşi ve hain bir planları vardır. Bu plana göre önce Gazze, sonra Fırat ile Nil arasındaki toprakları işgal etmeyi hedeflemektedirler. Gazze düşerse Türkiye, Mısır, Ürdün, Suriye, Irak ve İran düşer. Bunun için dahi olsa HAMAS'ın safında yer almak zorundasınız. Bu meseleye beka meselesi olarak bakmak zorundasınız. Unutmayınız bugün HAMAS kazanırsa, Türkiye, Mısır, Ürdün, Suriye, Irak ve İran kazanacaktır." dedi.

Aydın açılamasında Müslüman liderlere ve tüm uluslararası aktörlere şu çağrıda bulundu:

-Filistin’i devlet olarak tanıyan özgür ülkeler, HAMAS'ın ateşkes ile ilgili açıklamalarını desteklemelidir.

-HAMAS’ın, siyonist israilin Gazze halkına yönelik saldırı ve soykırımları sona erene kadar ateşkesin mümkün olmadığı yönündeki kararını destekliyoruz.

-Batıdan nemalanan medya organlarının, yanlı ve taraflı haberlerinde, HAMAS’ın ateşkese yanaşmadığı yönündeki akla ziyan bilgi kirliliğini lanetliyoruz.

-HAMAS, kalıcı bir ateşkesin sağlanmasını istemektedir. HAMAS, kalıcı bir ateşkesin sağlanması için siyonist saldırıların sona ermesi, sınır kapılarının açılması ve Gazze halkına yapılacak olan insani yardımların koşulsuz bir şekilde ulaşmasını şart koşmaktadır. Bizler de bu şartları buradan destekliyor ve deklere ediyoruz.

-Filistinlilere destek ve insani yardım sağlamak için derhal harekete geçiniz. Gazze'ye insani yardımları askıya alan 18 ülkeye kararlarını yeniden gözden geçirmeleri ve Filistin halkına karşı insani sorumluluklarını üstlenmeleri için baskı yapma' çağrısında bulunuyoruz." (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55