,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C
  • Antalya 26 °C

Peygamber Sevdalıları Türkiye genelinde 'Kudüs' temalı basın açıklamaları düzenliyor

Peygamber Sevdalıları Türkiye genelinde 'Kudüs' temalı basın açıklamaları düzenliyor
"Dünya Kudüs Günü" dolayısıyla Türkiye genelinde eş zamanlı olarak 14 Nisan Cuma günü kitlesel basın açıklamaları düzenleyecek olan Peygamber Sevdalıları Vakfı, yapılacak etkinliğe tüm halkı davet etti.

Peygamber Sevdalıları Vakfı Tanıtım ve Medya Başkanı Fevzi Aydın, yaptığı açıklamada, Kudüs'ün ümmetin ortak davası, İslam ümmetinin onuru, izzet ve şerefi olduğunu söyledi.

Müslümanların, Kudüs'ü özgürleştirmek ve siyonist işgal rejiminden temizlemek ile mükellef olduklarını vurgulayan Aydın, vahdet çağrısında bulundu.

"Dünya Kudüs Günü" münasebetiyle 14 Nisan Cuma günü Türkiye genelinde eş zamanlı kitlesel basın açıklamaları düzenleyeceklerini belirten Aydın, tüm halkı yapılacak etkinliklere katılım sağlamaya davet etti.

"Kudüs düştüğünde insanlık düşer"

Aydın, "Kudüs ve Mescid-i Aksa; Allah'ın (celle celalühü) mukaddes kıldığı mekân, Müslümanların ilk kıblesi, 3'üncü Harem-i Şerif ve Kutlu Nebi’nin miraç noktasıdır. Kudüs; Müslümanların, ümmetin vahdet ve birliğinin sembolüdür. Ümmet onunla izzet kazanır ve onsuz da esareti yaşar. Kudüs düştüğünde ümmet düşer, Kudüs düştüğünde insanlık düşer. Bu dava ümmetin ortak davasıdır. Kudüs İslam ümmetinin onurudur, izzet ve şerefidir. Müslümanlar, Kudüs’ü özgürleştirmek ve işgalci Siyonistlerden temizlemek ile mükelleftirler." dedi.

"Halkımızı basın açıklamalarına davet ediyoruz"

Müslümanların Kudüs'ün özgürlüğü için mücadele etmeleri gerektiğini ifade eden Aydın, "Gelin vahdet ve uhuvvet içerisinde, Kudüs’ü özgürleştirerek ümmete özgürlük, bağımsızlık ve izzet yolunu açalım. Tüm Kudüs ve Mescid-i Aksa sevdalısı Müslüman halkımızı 14 Nisan Cuma günü Türkiye geneli yapılacak Dünya Kudüs Günü kitlesel basın açıklamalarına davet ediyoruz." diye konuştu.

Bazı basın açıklamalarının yerleri

Aydın, Türkiye genelinde yapılacak basın açıklamalarının bazılarını ise şöyle sıraladı:  "Diyarbakır-Ulu Camii önü, Batman-Gülistan Caddesi, İstanbul-Fatih Camii, Van-Ulu Camii, Adana- Beşocak Meydanı, Şanlıurfa- Balıklı Göl Platosu Dergâh Camii önü, Gaziantep-Ulu Camii, Konya-Sultan Selim Camii Mevlana Meydanı, Kayseri- Bürüngüz Camii önü, Elazığ-Cumhuriyet Meydanı, Şırnak/Cizre-Huzur Camii önü ve Bingöl-Ulu Camii."(İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55