,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 20 °C

Peygamber Sevdalıları, Siyer Yarışması sorularına yapılan itirazları değerlendirdi

Peygamber Sevdalıları, Siyer Yarışması sorularına yapılan itirazları değerlendirdi
Peygamber Sevdalıları Vakfı Siyer Yarışması Komisyonu, Siyer Yarışmasına yapılan itirazlar sonucu sadece bir sorunun iptaline karar verirken bazı soruların da cevap şıkları hatalı verildiği için değiştirilmesine karar verdi.

 

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından "O'nu Oku, O'nu Yaşa" temasıyla düzenlenen Siyer Yarışması, 11 Şubat Pazar günü Türkiye genelinde birçok merkezde gerçekleştirildi.

Vakfın Siyer Yarışması Komisyonu, yarışmanın ardından sorulara gelen öneri ve itirazları karara bağladı.

Siyer Yarışmasını, işgalci siyonist rejimin Gazze'de soykırım ve vahşet işlediği bir zaman diliminde yaptıklarını hatırlatan Komisyon, "Yaşanan bu vahşet karşısında iki milyarlık İslam âleminin, içine düştüğü acziyet bizlere bir kez daha gerçek manada O kutlu Peygambere (sav) ümmet olamadığımızı, O’nu hakkıyla tanıyamadığımızı, ilahi mesajı doğru anlayamadığımızı göstermiştir." ifadelerini kullandı.

Komisyon açıklamasında, "Bizler inanıyoruz ki, gerçek manada hayat, Allah’ın kitabı ve Resulünün sünneti ile anlam ve değer kazanır. Âlemlerin Rabbi’ne gerçek manada kul olabilmek, âlemlere rahmet olarak gönderilen Resulullah’ın (sav) örnekliğiyle mümkündür. Hangi şart ve ortamda olursak olalım hayatımızın merkezinde bu yüce gaye olmalı ve yaşantımız buna göre şekillenmelidir." denildi.

Açıklamanın devamında, itirazlara cevap verildi. Birçok itirazda yer alan soruların, cevabında herhangi bir değişikliğine gidilmezken bazı soruların ise cevap şıkkı daha önce hatalı verildiği gerekçesiyle değiştirildi.

Bir soru iptal edildi

Buna göre yarışmada sadece, "2. kategori A kitapçığı 44. sorusu / B kitapçığı 5. sorusu", şıklarda yer alan bilgiler kitapta geçmediği için iptal edildi ve herkesin bu soruyu doğru cevapladığı kabul edildi.

Şıkları değişen sorular

Öte yandan cevap şıkları değişen soru ve kategorilerine ilişkin şu bilgiler aktarıldı:

"4. kategori A kitapçığı 30. soru / B kitapçığı 32. Soru: Cevap anahtarı hatalı verilmiş olup doğru cevap A şıkkı olarak düzeltildi.

3. kategori B kitapçığı 28. soru: Hicretin 9. yılında hac emiri olarak gönderilen Hz. Ebubekir (ra)’dır. B kitapçığı 28. sorunun cevap anahtarı B şıkkı olarak düzeltildi.

3. kategori A kitapçığı 71. Soru / B kitapçığı 31. soru: A ve E şıklarının her ikisi de doğru kabul edildi.

3. kategori A kitapçığı 12. soru / B kitapçığı 60. soru: Doğru cevap A seçeneğinde verilen Muaz b. Cebel olarak düzeltildi.

2. kategori A kitapçığı 37. soru: Cevap B şıkkı olarak düzeltildi.

2. kategori A kitapçığı 51. Soru / B kitapçığı 41. soru: Cevap D seçeneği olarak düzeltildi."

Öte yandan 1. kategoride ise şıklarda herhangi bir düzeltmeyi veya iptali gerektirecek bir durumun söz konusu olmadığı bildirilirken diğer itirazların değerlendirilmesi sonucunda da herhangi bir değişikliğe gidilmediği belirtildi.

Yapılan düzeltmeler neticesinde cevap anahtarları güncel haliyle tekrardan yayınlandı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55