,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 14 °C

Peygamber Sevdalıları, Siyer Yarışması öncesi dikkat edilecek hususları açıkladı

Peygamber Sevdalıları, Siyer Yarışması öncesi dikkat edilecek hususları açıkladı
Peygamber Sevdalıları Vakfı Siyer Yarışması Komisyonu Başkanı Hamdin Aslan, yaptığı açıklamada, 11 Şubat Pazar günü yapılacak Siyer Yarışması'na katılacak olanlara önemli hatırlatmalarda bulundu.

Yarışmaya katılacakların bu pazar günü en geç saat 10.30'da yarışmaya girecekleri merkezde, yanlarında kimlik belgesi, kurşun kalem ve silgi ile hazır olmaları gerektiğini belirten Aslan, Yarışma için giriş belgesinin gerekmediğini ifade etti.

Yarışmanın başlama saatinin 11.00 olduğunu aktaran Aslan, yarışmanın birinci ve ikinci kategoride 60 soru, üçüncü ve dördüncü kategoride 75 soru olup, cevaplama süresinin tüm kategoriler için 90 dakika olduğunu belirtti.

"O insanlık için huzurun kaynağı, kurtuluşun reçetesidir"

Peygamber Sevdalıları Vakfı olarak amaçlarının Hazreti Peygamber'in, Rabbimizden bize getirdiğini almak ve onunla amel etmek olduğunu vurgulayan Aslan, "O'nun verdiğini almak ve O'nun sakındırdığından uzak durmak tüm insanlık için huzurun kaynağı, kurtuluşun reçetesidir. O, alemlere rahmet olarak gönderilen son peygamberdir. İnsanlığın son ve tek kurtuluş çaresidir. O’nu sevmek, imanî bir gerekçedir. O’nu sevmenin ispatı da O’nun yolunu -sünnet-i seniyyesini- takip etmekle mümkündür." dedi.

"Cennete gitmenin yolunu insanlara göstermiştir"

Peygamberin hayatının okunmasının büyük önem arz ettiğini ifade eden Aslan, "Bir hadis-i şerifinde 'Kim benim sünnetimi ihya ederse beni sevmiş olur. Beni seven de cennette benimle beraber olur' (Tirmizi) buyurarak kendisini sevmenin ve cennete gitmenin yolunu insanlara göstermiştir. O’nu sevmek, Allah’ı sevmektir. Allah’ı sevmek; O’nun getirdiği vahyi almak, O’nun numune-i imtisal hayatını gündemimize taşımak; O’nu okumak, anlamak ve yaşamaktır." diye konuştu.

"İstediğiniz yerde yarışmaya katılabilirsiniz"

Bu pazar günü düzenlenecek yarışmaya katılanlara yarışma yerlerinin sistemde kayıtlı olan cep telefonlarına SMS ile gönderildiğini, gönderilmeye devam edildiğini dile getiren Aslan, "Kendisine mesaj ulaşamayanlar ile yarışma günü farklı bir yerde bulanan katılımcı kardeşlerimiz yarışma yerini sitemizdeki bize ulaşın https://www.peygambersevdalilari.com/wp/destek-merkezleri/  bölümünde bulunan il/ilçe temsilcilerimizi arayarak yarışma yapılacak yerleri öğrenip istedikleri yarışma merkezinde yarışmaya katılabilirler." ifadelerini kullandı.

"Yarışma için giriş belgesi gerekmiyor"

Açıklamasının devamında Aslan, şu bilgileri paylaştı:

"Yarışmamıza katılacak kardeşlerimizin, 11 Şubat Pazar günü en geç saat 10.30'da yarışmaya girecekleri merkezde, yanlarında kimlik belgesi, kurşun kalem ve silgi ile hazır olmaları yeterlidir. Yarışma için giriş belgesi gerekmemektedir. Yarışmanın başlama saati 11.00'dir. Yarışmamız 1. ve 2. Kategoride 60 soru, 3. ve 4. Kategoride 75 soru olup, cevaplama süresi tüm kategoriler için 90 dakikadır. Bu yarışmanın hayırlara vesile olmasını yüce Rabbimizden diliyoruz." (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55