,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 20 °C
  • Antalya 23 °C

Peygamber Sevdalıları "Salavat Seferberliği" başlattı

Peygamber Sevdalıları "Salavat Seferberliği" başlattı
​Peygamber Sevdalıları Vakfı, Hazreti Muhammed'in miladi takvime göre yaklaşan mübarek viladeti dolayısıyla başlattığı Salavat Seferberliğine 7'den 70'e herkesi davet etti.

Peygamber Sevdalıları Vakfı, mart ve nisan aylarını kapsayacak şekilde ilan ettiği Salavat Seferberliği dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı.

Hazreti Muhammed'e salavat getirmenin ehemmiyetine vurgu yapılan açıklamada, tüm insanlığın içinde bulunduğu bu zorlu süreçte Müslümanların Allah'ın ipine ve Peygamberin sünnetine sımsıkı sarılması gerektiği belirtilerek, bu manevi atmosferi hissettiren ve kazandıran salavatların arttırılması gerektiğine dikkat çekildi.

Peygamber Sevdalıları Vakfı Genel Başkanı Adnan Akgönül tarafından okunan mesajda, şu ifadelere yer verildi:

"Zatının celaline, saltanatının azametine layık hamd ile Rabbimize hamd ediyoruz.

Salat ve selam; O’nun kutlu elçisi Hazreti Muhammed’e (sallallahu aleyhi vesellem), ehl-i beytine, ashabına ve kıyamete kadar onları takip eden Müminlerin üzerine olsun.

"İlahi ölçünün pratikliğini en derinlerimize kadar yokluğunu hissediyoruz"

Özelde İslam coğrafyasının, genelde tüm dünyanın; sıkıntılar, buhranlar ve hastalıklar ile uğraştığı bir zaman diliminde Alemlere Rahmet olarak gönderilen Hazreti Peygamber’in (sallallahu aleyhi vesellem) hayata dair ortaya koyduğu ilahi ölçünün pratikliğini en derinlerimize kadar yokluğunu hissediyoruz.

'Resulüm! Bütün insanlara ilan et: 'Ey insanlar! Şüphesiz ben Allah’ın, hepinize gönderilmiş peygamberiyim. O Allah ki göklerin ve yerin mülkiyeti ve hâkimiyeti O’nundur. O’ndan başka ilâh yoktur; hayat verir ve öldürür. O halde Allah’a iman edin; Allah’a ve O’nun bütün sözlerine, kitaplarına inanan o Ümmî Peygamber'e de iman edip ona uyun ki doğru yolu bulasınız.' (Araf 158) ilahi buyruğu, insanlığın ve İslam ümmetinin yegâne kurtuluşunun Resulullah’ın (sallallahu aleyhi vesellem) pak önderliği ve mukaddes sîreti olduğunu ilan ediyor.

Sosyal hayatın her alanında her daim sîretine, sünnetine ve rehberliğine muhtaç olduğumuz tek önder Hazreti Muhammed'dir. (sallallahu aleyhi ve sellem) Yüce Rabbimiz, Kur’an-ı Kerim’de dünya hayatında kurtuluşu ve ahirette salih bir kul olabilmeyi ancak Resulullah’a ittiba ile mümkün olduğunu beyan etmektedir.

(Resulüm) De ki: 'Eğer Allah’ı seviyorsanız bana uyun ki Allah da sizi sevsin ve günahlarınızı bağışlasın. Çünkü Allah çok bağışlayandır, çok merhamet edendir.' (Âl-i İmran- 31) ilahi fermanı; Allah’ı sevmeyi Resulullah’a tâbi olma şartına bağlamış, O’na bağlanmayı günahlarımızın bağışlanmasına vesile kılmıştır.

'Şüphesiz ki Allah ve melekleri, Peygamber’e çokça salât ederler. Ey mü’minler, siz de O’na salavat getirin ve tam bir teslimiyetle selâm verin!'  (Ahzab-56) ayetiyle Allah; müminleri Resulullah’ı (sallallahu aleyhi vesellem) anmaya, O’nun ismini zikretmeye davet etmektedir. Zira Kur’an 'Biz senin şanını yüceltmedik mi?' (İnşirah-4) ayetiyle asırlar öncesinden Resulullah’ın (sallallahu aleyhi vesellem) şanının yüceliğine ve hayata getirdiği ilâhi ölçüyle yolunun hayatîyetine işaret etmektedir.

'Kıyamet günü bana insanların en yakını, bana en çok salâvat okuyandır.' (Tirmizi) hadis-i şerifinden, Efendimize yakınlaşmanın bir yolunun da O’na salavat getirmek olduğu görülmektedir.       

"Tüm Müslümanları salavat-ı şerif seferberliğine davet ediyoruz"

Bu vesileyle hem dünyamız hem de ahiretimiz için Resulullah’ın (sallallahu aleyhi vesellem) rehberliğine her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyduğumuz şu günlerde tüm Müslümanları hayatın her alanında Efendimizin sünnet-i seniyyesini daima yaşamaya, yaşatmaya vesile olacak salavat-ı şerif seferberliğine davet ediyoruz.

Mart ve Nisan aylarında salavat-ı şeriflere ağırlık vermekle beraber, hayat boyu devam edecek bu seferberliğe kadın-erkek, yediden yetmişe tüm Peygamber Sevdalısı kardeşlerimizi, Hz. Peygambere olan muhabbetlerini, bağlılıklarını; gönülleri ve dilleriyle ilan edip zaman ve mekân sınırlaması olmadan Salavat Seferberliğine davet ediyoruz." (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55