,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 28 °C

Peygamber Sevdalıları: Ruhsuzlaşmış dünyaya Mekke'nin kutlu fethi gibi bir fetih gerekiyor

Peygamber Sevdalıları: Ruhsuzlaşmış dünyaya Mekke'nin kutlu fethi gibi bir fetih gerekiyor
Peygamber Sevdalıları, Mekke’nin fethinin yıl dönümü mesajına, "Böylesine kirlenmiş ve ruhsuzlaşmış bir dünyaya Mekke'nin kutlu fethi gibi bir fetih gerektiği düşüncesindeyiz. Mekke fethi; zalimleşen modern cahiliyenin en büyük korkusudur." diye belirtti.

Peygamber Sevdalıları Vakfı, Mekke'nin fethinin yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

"Şüphesiz biz sana apaçık bir fetih verdik."(Fetih-1) ayeti ile "Vallahi! Sen Allah’ın en hayırlı beldesi, Allah’a en sevgili topraksın. Eğer senden ayrılmak zorunda bırakılmasaydım, ayrılmazdım. " (Tirmizi) hadis-i şerifine atıfta bulunulan açıklamada, Mekke'nin,  Hazreti İbrahim’den itibaren tevhid inancının merkezi ve Müslümanların kıblesi olan Kâbe’nin bulunduğu şehir olduğu belirtildi.

Mekke'nin, âlemlere rahmet Hazreti Muhammed'in dünyaya teşrif ettiği, çocukluk ve gençlik yıllarının da geçtiği şehir olduğu hatırlatılan açıklamada, "Mekke, vahyin kuşatıcılığına Hira’dan şahit olan ve Hz. Muhammed aleyhisselamın mücadelesine tanıklık eden şehir. Mekke, Kuran-ı Kerim’in hem ilk ayetlerinin hem de son ayetlerinin indirildiği şehir. Mekke, Allah’ın beytinin bulunduğu mübarek şehir, müminlerin namazda yöneldikleri kutsal belde ve gönüllerinin oraya vasıl olmak için özlemle dolduğu haram belde…" denildi.

Mekke'de çekilen sıkıntılara işaret edilen açıklamada, "Daha birçok güzel yönleri ve övülen vasıflarıyla öne çıkan bu nübüvvet şehri vahyin ilk yıllarında Mekkeli Müslümanların mücadelesine, acısına, sancısına ve sabrına ev sahipliği yapmıştır. Mekkeli müşrikler, nübüvvetin ilk günlerinde Allah Resulü aleyhisselama karşı çıkmış, onun davetini reddetmiş ve ona iman edenler kendi öz yurtları Mekke’de her türlü işkence ve eziyetlere maruz kalmış, kendilerine boykot uygulanmıştır. Tazyikler, işkenceler ve boykotlar dayanılmaz bir noktaya varınca ve davetin yeni bir mecraya ihtiyaç duyduğu bir anda Hazreti Peygamber Efendimiz (sallallahu aleyhi vesellem) Mekke’den 'Şu yeryüzünde bana en sevimli yer' dediği bu şehirden çıkmak, Medine’ye hicret etmek zorunda kalmıştır. Bu kutlu yolculuk esnasında yaşlı gözlerle Mekke’ye yönelir ve: 'Ey şehir, senden çıkarılmasaydım vallahi seni terk etmezdim!' demiştir." ifadelerine yer verildi.

"Mekke’nin fethi, tevhid mücadelesinin şirke karşı üstünlüğü, zaferi ve galibiyeti anlamına gelir"

Vahyin kalbinin attığı, tevhid mücadelesinin neşvünema bulduğu, Allah’ın katında en kutlu belde şerefine eren bu şehirde yaşananlara ve Mekke’nin fethine sadece tarihi bir olay olarak bakmamak gerektiğine dikkat çekilen açıklamada, "Mekke’nin fethi, tevhid mücadelesinin şirke karşı üstünlüğü, zaferi ve galibiyeti anlamına gelir. O şehirde hâkim olan şirk, zulüm, haksızlık, sömürü ve ahlaksızlık anlayışının tasfiyesi anlamına gelmektedir." değerlendirmesinde bulunuldu.

"Karanlığa gömülmüş olan bu dünyanın, ancak nurlu bir fetihle kurtarılacağına inanıyoruz"

Açıklamanın devamında şunlar kaydedildi: "Mekke’nin fethinin anlatılan çerçevede anlaşılması ve değerlendirilmesi gereken bu günlerde maalesef yılbaşı adı altında büyük günahlar işlenmekte, İslam’a, gelenek ve göreneklerimize uymayan adetler türetilmektedir. Cahiliye devri modern cahiliye olarak yaşanmaktadır. Bu bağlamda Peygamber Efendimiz (sallallahu aleyhi vesellem) 'Kim bir kavme benzerse o da onlardandır.' (Ebu Davud) hadis-i şerifinin hakikati unutulmamalı ve bir Hıristiyan adeti olan, içinde birçok günah ve haram barındıran yılbaşına kutsallık atfedilmemelidir.

Bizler Mekke’de vahiyle başlayan mücadele tarihini, medeniyetimizin zirvesi olarak görüyoruz. Fetih ruhunun ve bilincinin varisleriyiz. Böylesine kirlenmiş ve ruhsuzlaşmış bir dünyaya Mekke'nin kutlu fethi gibi bir fetih gerektiği düşüncesindeyiz. Katılaşmış, şirk bataklığında kıvranan ve karanlığa gömülmüş olan bu dünyanın, ancak nurlu ve hanif bir fetihle kurtarılacağına yakîn bir şekilde inanıyoruz. Bu yüzden Mekke'nin fethi sadece tarihi bir olay değil; dünya mazlumlarının umudu zalimleşen modern cahiliyenin ise en büyük korkusudur.

Bu münasebetle Mekke’nin fethi yıl dönümünde, bu kutlu fethi yad ederek bu ruhla tekrar dirilmeyi, gönülleri fethetmeyi, İslam aleminde de zaferlerle dolu günlerin müjdecisi olma ümidiyle Yüce Rabbimizden bugünün hayırlara vesile olmasını dileriz." (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55