,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 26 °C
  • Antalya 25 °C

Peygamber Sevdalıları öncülüğünde binler Gazze'ye destek için yürüdü

Peygamber Sevdalıları öncülüğünde binler Gazze'ye destek için yürüdü
Peygamber Sevdalıları Vakfı öncülüğünde bir araya gelen binlerce kişi, Gazze'ye destek için Fatih Camii'nden Mihrimah Sultan Camii'ne kadar yürüyerek basın açıklaması düzenledi.

 

Yürüyüşe; HÜDA PAR, Özgür Kudüs Platformu, Kur'an Nesli Platformu, İdeal Eğitim Vakfı (İDEV), Umut Kervanı Vakfı, Alimler ve Medreseler Birliği (İTTİHADUL ULEMA), Selahaddin Eyyubi Enstitüsü (SALAH), Bağlantısız Hayat Derneği ve Tesettür Seferberliği ve Erdemli Kadınlar Yetiştirme Derneği destek verdi.

İkindi namazına müteakiben Fatih Camii'nden hareket eden kalabalık grup, ellerinde Filistin bayrakları ile direnişe destek mesajları içeren pankartlarla Gazze ve HAMAS'a destek için sloganlar eşliğinde Edirnekapı'da bulunan Mihrimah Sultan Camii'ne kadar yürüdü.

Mihrimah Sultan Camii önünde toplanan gruba hitap eden HAMAS yetkililerinden Talal Nassar, Filistin meselesinin tüm Müslümanlar tarafından sahiplenilmesi gerektiğini ifade etti.

Filistin'in Peygamber Efendimizin miraca çıktığı, Kur'an-ı Kerim'de mübarek topraklar olarak zikredildiğini belirten Nassar, işgalcilere verecek tek karış topraklarının olmadığını söyledi.

Tallal Nassar

"Orada olduğumuz sürece hiçbir zaman geri adım atmayacağız"

Nassar, "Filistin'de olan ailelerimiz sizlere, 'her ne kadar siyonistler hastanelerimize, okullarımıza saldırsalar, evlerimizi yıksalar bile topraklarımızdan vazgeçmeyeceğiz. Peygamberlerden miras kalan topraklarımıza sahip çıkacağız' mesajını gönderiyorlar. İkinci mesajımızı da dünyaya gönderiyoruz. HAMAS, Aksa Tufanı'na başladığında 'kadın ve çocukları öldürüyorlar' diye yalanlar uydurdular ama Filistin topraklarında çocuklar, kadınlar öldürülüyor. Mesele Müslümanlar olunca kimseden ses çıkmıyor. Orada olduğumuz sürece hiçbir zaman geri adım atmayacağız. Üçüncü bir mesajımız da Filistin'deki siyonistleredir. Teknolojinizle, elinizdeki silahlarınızla ne kadar katliam yapsanız da biz mücahitler ile sizinle savaşmaya devam edeceğiz. Siz kadın ve çocuklarla savaşırsınız biz sizinle savaşırız. Bunu yapmalarının sebebi teslim olmamızı beklemeleridir ama biz orada zafer sancağını kaldıracağız. Dördüncü mesajımız da İslam ümmetinedir. Ey İslam Ümmeti! Allah'a yemin olsun ki Filistinli kardeşleriniz orada sizi bekliyor. Filistin halkı üzerine düşeni yapıyor. Sizin de meydanlara çıkarak bu katliamlara dur demesi gerekir. Herkes üzerine düşeni yapmalıdır." dedi.

Dr. Süheyl Hindi

"Kanımızın son damlasına kadar orada savaşacağız"

Direniş adına bir konuşma yapan Dr. Süheyl Hindi, "Peygamber Efendimiz, 'ümmetimden bir taife sürekli hak üzerine kalacaktır. Onlar, Mescid-i Aksa'nın etrafındadırlar' diye buyurmuştur. Buraya Filistin'den, izzetli Gazze'den gelerek Fatih Sultan Mehmed'in şehrine selam getirdik. Siz Mescid-i Aksa'nın yıkılmasına, içerisinde Peygamber Efendimize hakaret edilmeye razı olur musunuz? Diye sormaya geldik. Buna razı olmadığımız için HAMAS orada Aksa Tufanı'nı başlattı. Kassam Tugaylarının da buyurduğu gibi Filistin Allah'tan ayetlerinden bir ayet, Peygamberimizden bir vasiyettir. Kassam Tugayları da 'Fatih Sultan Mehmed'in izinden gittiklerini söylüyor. Bugün Gazze'de katliam devam ediyor. Şehitlerin sayısı 25 bini, yaralıların sayısı 5 bini geçti. Gazze aç ve sığınacak bir yeri olmamasına rağmen direniyor. Gazze'de yapılan zulümlere dur diyen mücahitler var. İnşallah zulüm sona erecek. Direniş önderlerimizden öğrendiğimiz gibi kanımızın son damlasına kadar orada savaşacağız." diye konuştu.

HÜDA PAR İstanbul İl Başkanı İsa Güvendik

"Zulme karşı direnen kardeşlerimizi zafer gününe kadar yalnız bırakmayacağız"

Kanımızın son damlasına kadar Filistin'i, Gazze'yi, Mescid-i Aksa'yı, mücahitleri zafer gününe kadar asla yalnız bırakmayacağız" diyerek konuşmasına başlayan HÜDA PAR İstanbul İl Başkanı İsa Güvendik, "Filistin'deki kardeşlerimiz bilsin ki, bize nasılsınız dediklerinde Gazze kadar iyiyiz, sevincimizi sorduklarında Filistinliler kadar sevinçliyiz diyoruz. 75 yıldan beri zulme direnen, asla pes etmeyen ama 72 gündür yeryüzünün şahitlik ettiği büyük zulme karşı direnen kardeşlerimizi zafer gününe kadar yalnız bırakmayacağız. Zalimler görecekler! Allah'ın izniyle zafer inananların, müminlerin, Filistinlilerindir. İşgalci siyonistler, Filistin bayrağın kendi bayraklarında yasaklamışlardı ama dünyanın her tarafında Filistin bayrağı dalgalanıyor. Oradaki mücahitlere terörist diyorlardı ama şu anda dünya üzerindeki tüm vicdanlı insanlar mücahitlerle beraberdir. Filistin bizim, Gazze bizim, Kudüs bizim, Mescid-i Aksa bizimdir. Kudüs'ün ilk fatihi Hazreti Ömer bizim, Şeyh Ahmet Yasin bizim, İzzettin el Kassam bizim, Ebu Ubeyde bizimdir. Allah'ın izniyle zafer bizim olacaktır." şeklinde konuştu.

Yunus Emre Tuncay

Yapılan konuşmaların ardından Peygamber Sevdalıları adına basın açıklamasını okuyan Yunus Emre Tuncay, Aksa Tufanı ile siyonist işgal rejiminin hezimete uğradığını söyledi.

"Bu şanlı direniş, barbar Batı'nın yüzündeki maskesini düşürmüştür"

Filistin halkının ortaya koyduğu direnişin kıt imkanlara rağmen tarihin en şanlı direnişi olduğunu belirten Tuncay, Siyonist işgalcileri Kudüs başta olmak üzere işgal altındaki topraklarından çıkarmak için Kurtuluş Savaşı veren Filistin Direniş Hareketleri HAMAS ve İslami Cihad, Aksa Tufanı ile siyonist terör örgütü israilin 75 yıllık kesintisiz işgal, sürgün, katliam ve soykırımını tüm dünyaya görünür kılmıştır. Bu şanlı direniş, barbar Batı'nın yüzündeki maskesini düşürmüştür. Hak ile batılı net çizgilerle birbirinden ayırmakla birlikte yüzü maskeli siyonistlerin de gerçek yüzünü açığa çıkarmıştır. Çocuklarımızın ve yeni neslin kahramanı olan Ebu Ubeyde, Batı'nın sözde demokrasi, insan hakları ve özgürlük putlarının boynuna ipini geçirmiş, vicdan ehli halkların elleriyle, Batılı ülkelerin başkentlerinin sokaklarında sürüklemektedir. Dünyaya pazarladıkları sözde değerleri, kendi halkları nezdinde de itibarını kaybetmiştir." dedi.

"Hiçbir gerekçe bu vahşi katiller ile ticari, ekonomik, diplomatik ilişkileri sürdürmeyi meşrulaştıramaz"

İşgal rejiminin Amerika desteğiyle Gazze'de katliamlarına devam ettiğini hatırlatan Tuncay, "Bombalarla yerle yeksan olan yetmiş bin konutun enkazı altında daha kaç kadın ve çocuğun olduğu halen bilinmemektedir. Bu acımasız katliamlara rağmen Batılı liderler işgal edilmiş Filistin topraklarına gidip siyonist terör örgütü israile desteklerini açık bir şekilde sunmakta ve siyonist soykırıma ortak olmaktadır. Buna mukabil İslam ülkelerinin liderlerinin Gazze'yi ziyaret etmesi bir yana, bir tek memurunu dahi Gazze'ye gönderebilmiş değildir. 'Ben buraya bir Yahudi olarak geldim' diyen Blinken ve 'Siyonist olmak için Yahudi olmaya gerek yoktur, ben bir siyonistim' diyen Biden, söylediklerinin gereğini yapıyorken, İslam ülkelerinin önemli bir kısmının yöneticileri sözle bile Filistin direnişine destek vermeye cesaret edemiyorlar. Destek açıklayanlar da söylediklerinin gereğini fiilen yerine getiremiyorlar. Soykırımı şiddetle kınıyorlar fakat durdurmak için harekete geçmiyorlar. Hiçbir gerekçe bu vahşi katiller ile ticari, ekonomik, diplomatik ilişkileri sürdürmeyi meşrulaştıramaz. Hiçbir uluslararası angajman Kürecik ve İncirlik’ten alınan destekle çocukların üzerine ölüm kusmayı haklı gösteremez ve bizi bu suçun ortağı olmaktan kurtaramaz." diye konuştu.

Basın açıklamasında; Kalka, kanaat önderlerine, hükümete, İslam ülkelerine, basın kuruluşlarına, Filistin için herkesin üzerine düşen görevi yapma çağrısından bulunuldu.

Program, yapılan dua ile son buldu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55