,
  • BIST 10082.77
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 21 °C
  • Antalya 21 °C

Peygamber Sevdalıları "Dünya Kudüs Günü" için meydanlara çıktı

Peygamber Sevdalıları "Dünya Kudüs Günü" için meydanlara çıktı
Peygamber Sevdalıları Vakfı, Dünya Kudüs Günü dolayısıyla birçok ilde kitlesel basın açıklamasında Müslümanların ilk kıblesi, üçüncü Harem–i Şerif ve Kutlu Nebi’nin miraç noktasının başlangıcı olan Kudüs ve Mescid-i Aksa'nın özgürlüğü için dua etti.

 

Her yıl Ramazan ayının son cumasında idrak edilen Dünya Kudüs Günü dolayısıyla Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından birçok ilde bugün cuma namazını müteakip kitlesel basın açıklaması düzenlendi.

Diyarbakır'ın Merkez Yenişehir ilçesi AZC Plaza önünde düzenlenen basın açıklamasını Peygamber Sevdalıları Vakfı adına Cemil Cahit Ünsal okudu.

Konuşmasına Peygamber Efendimize salat ve selam ile başlayan Ünsal, "Bugün Dünya Kudüs Günü… Bugün günlerden Kudüs! Ümmet evlatlarının elleri Kudüs ve Gazze için duada… Yükselen haykırışlar Kudüs ve Gazze için! Gün; Kudüs ve Gazze için fedakârlık yapma, Kudüs ve Gazze davasını omuzlama, Kudüs ve Gazze için feda olma günüdür! Ümmetin özgürlük ve izzeti Kudüs'ün ve Mescid-i Aksa'nın özgürlük ve izzetine bağlıdır." dedi.

DİYARBAKIR

Adana'da ise Peygamber Sevdalıları Vakfı ve Özgür Kudüs Platformu tarafından yapılan çağrıyla 5 Ocak Meydanı'nda bir araya gelen vatandaşlar, Çakmak Caddesi'nden İnönü Parkı'na kadar yürüyerek, burada bir basın açıklaması yaptı.

Yürüyüşte kalabalık sık sık; 'HAMAS'a selam direnişe devam', 'Katil israil, Katil Amerika', 'Kahrolsun Amerika', 'Müslüman uyuma Filistin'e sahip çık', 'Katil israil', 'Cenk, Cihad, Şehadet' sloganları attı.

Basın açıklamasını Peygamber Sevdalıları Vakfı ve Özgür Kudüs Platformu adına Peygamber Sevdalıları Adana Koordinatörlerinden Orhan Erkuş okudu.

Ümmetin özgürlük ve izzetinin Kudüs'ün ve Mescid-i Aksa'nın özgürlük ve izzetine bağlı olduğunun vurgulayan Orhan Erkuş, "Kudüs, Peygamberimiz Hazreti Muhammed'in (Sallallahu Aleyhi Vesellem) şanı yüce Allah'ın emriyle sırr-ı kâinat ve sırr-ı hakikatin' bazı ayetlerinin gösterilmek üzere 'bir gece Mescid-i Harâm'dan çevresi mübarek kılınan Mescid-i Aksa'ya' götürülmesiyle İsra olayının ve miraca çıkışın yaşandığı muhterem bir diyar-ı İslam'dır. Kudüs, yeryüzü mü'minlerinin imanın şartlarından olan, nice peygamberin Allah'a davet çağrılarının yankılandığı şehirdir. Kudüs; 'Müslümanım' diyenler için ırksal, mezhepsel, grupsal tüm aidiyetlerin üzerinde insani ve kesinlikle imani bir aidiyet taşır. Kudüs, Arap olan Hz. Ömer'in fethi, Kürd olan Selahaddin-i Eyyûbi'nin rotası ve hürriyete kavuşturması, Türk olan Abdülhamid'in siyonistlere karşı yürek yangını ve sancısıdır." diye konuştu.

ADANA

Mardin’de de Peygamber Sevdalıları Temsilciliği ve Özgür Kudüs Platformu tarafından basın açıklaması düzenlendi.

Mardin Şakir Nuhoğlu Camii önünde cuma namazı çıkışı basın açıklamasında konuşan Mardin Peygamber Sevdalıları Başkan Yardımcısı Mücahit Önen, Filistin halkının, soykırım ve işgal karşısında meşru müdafaa hakkını kullanarak kendi topraklarını, vatandaşlarının canını ve İslam ümmetinin izzetini ve şerefini korumakta olduğuna vurgu yaptı.

Önen, "Siyonist İsrail; küresel siyonist çete ABD, İngiltere, Sovyet Rusya ve BM üzerinden ortaya çıkarıldığından beridir, Kudüs ve Filistin genelinde büyük acılara, zulümlere imza atmış çağın Firavunu ve Nemrududur. Soykırımcı İsrailin yaşattığı zulümlere, yaptığı katliamlar ve sürgünlere, namus-u ekber’e karşı saldırılarına, namus-u mahreme hücumlarına, tüm insani ve İslami değerlere tecavüzlerine, işgal edilmiş Filistin topraklarına karşılık verilen mücadele örneklerinden 7 Ekim sonrası başlattığı soykırım ve canlı yayınlarda sergilenen mezalim, siyonizmin ve İsrailin insanlık ailesi içinde nasıl habis bir ur ve zehirli bir hançer olduğunu bir daha ispatlamıştır." şeklinde konuştu.

MARDİN

HÜDA PAR Bingöl Merkez İlçe Başkanlığı da siyonist işgal rejiminin Gazze'deki soykırım ve vahşetini telin etmek amacıyla merkez Ulu Camii önünde basın açıklaması yaptı.

Açıklamada, Müslümanların ilk kıblesi ve Müslümanların 3'üncü Harem-i Şerifi olan Kudüs'ün sıradan bir toprak parçası olmadığı, İslam aleminin dünyevileşerek kapitalist çarklar arasında kendini yitirmesi ve HAMAS'ın 7 Ekim'de başlatmış olduğu Aksa Tufanı operasyonuyla yenilmez denilen güçlerin nasıl hezimete uğradığına vurgu yapıldı.

Basın açıklamasını okuyan HÜDA PAR Bingöl Merkez İlçe Başkanı Hatip Üçgül "Gazze'de siyonist soykırımın son bulması ve insani koridorun açılmasına yönelik her türlü çaba gösterilip abluka sona erinceye kadar, somut adımların atılmasını talep edeceğiz. Her Ramazan ayının son cuma gününde, 'Dünya Kudüs Günü' dolayısıyla tüm dünya halkları bir araya gelerek, Filistin'de zulmün son bulması ve fiili adımların atılmasına yönelik çaba sergilenmektedir. Bizler de bu kapsamda, sergilenen her türlü çabayı destekliyoruz. 'Dünya Kudüs Günü'nün önemine binaen, Kudüs İslam Aleminin kalbi durumundadır." dedi.

BİNGÖL

Ağrı Peygamber Sevdalıları Derneği de her Ramazan ayının son cumasının "Dünya Kudüs Günü" olarak kutlanması münasebetiyle, Kudüs için basın açıklaması gerçekleştirdi.

Basın açıklamasını toplanan gurup adına Ağrı Peygamber Sevdalıları Dernek Başkanı Suat Çelik okudu.

Çelik, "Kudüs; Müslümanım diyenler için ırksal, mezhepsel, grupsal tüm aidiyetlerin üzerinde insani ve kesinlikle imani bir aidiyet taşır. Filistin halkı, soykırım ve işgal karşısında meşru müdafaa hakkını kullanarak kendi topraklarını, vatandaşlarının canını ve İslam ümmetinin izzetini ve şerefini korumaktadır. Yüce Allah’ın rahmeti, inayeti Gazze ve Kudüs’ün üzerinde olsun. Gazze Müslüman halkı, dünyanın tüm zihin dünyasını yerle bir eden bir inanç, teslimiyet, samimiyet ortaya koydu. Onları bilen herkes hayranlık içindedir. Görünen dünyaları harap olmuşsa da ebedi yurdu kazanmaları büyük bir kurtuluş değil midir? Tüm dünyanın tanıklığında, sözde çağdaş-barbar emperyal devletleri de yanına alan siyonist İsrail’in Gazze’de sergilediği vahşet ve soykırımlar karşısında insanlığını, vicdanını yitirmemiş olanlar ile iman ehlinden halis olanlar ve amasız tepki gösterenler dışında herkes ve tüm devletler, ilahi adalet terazisinde kaybetmiştir ve doğal olarak bu cürümlerde pay sahibidirler." şeklinde konuştu. 

AĞRI

İşgalci siyonistleri protesto etmek, zulme uğrayan mazlum Filistin halkına destek için Ankara Filistin Dayanışması Platformu tarafından cuma namazından sonra Ankara Hacı Bayram Camii avlusunda basın açıklaması düzenlendi.

Sık sık tekbirlerin getirildiği basın açıklaması öncesi toplanan Kudüs sevdalısı halk, Filistin'in yanında ve işgalcilerin karşısında olduklarını belirten sloganlar atarak, işgalci siyonitlerin yaptığı barbarlığa tepki gösterdi.

Ankara Filistin Dayanışma Platformu adına Mehmet İnanlı tarafından basın açıklaması okundu.

Gazze'nin hiçbir zaman unutulmaması gerektiğini aktaran İnanlı, "Eğer Gazze’yi unutursak yeryüzündeki bütün bitkiler, böcekler ve canlılar bize lanet eder. Bunu sürekli birbirimize hatırlatmak gerekiyor, çünkü her şey kendi haline kaldığında, kendimizi başka şeylerle oyaladığımızda Gazze’yi unutabiliyoruz. Gözlerimizi, kulaklarımızı ve zihnimizi kapatabiliyoruz Gazze’ye. Gazze’yi unutursak zihnimizin ve kalbimizin hatırladığı esaslı başka bir şey kalmaz. Bizi insan kılan en temel şeyi, zulme karşı çıkmayı unutursak, insan kalmaya devam edemeyiz. Parçalanmış küçük bedenlere bakamıyoruz artık. Böylesine bir savunmasızlığa sadece bakmak, gözlerini kapatmakla aynı düzeyde insanlık suçudur. Gazze’deki bu ağır zulmün mazlumları yeryüzünün en haklı masumları. Bizler de haklılardan olmayı başarmalıyız. Bu da elimizden geleni değil elimizden gelenin fazlasını yapmakla olur. Ancak bu şekilde, haklılardan olabiliriz. Gazze için bir şey yapmanın ilk adımı Gazze’yi hatırından bir an olsun çıkarmamaktır. Hatırdan çıkarmazsak duadan çıkarmayız. Hatırdan çıkarmazsak tepkilerimizden çıkarmayız. Hatırdan çıkarmazsak boykotlarımızdan vazgeçmeyiz. Hatırdan çıkarmazsak infaklarımızdan çıkarmayız. Hatırdan çıkarmazsak insanlıktan çıkmayız ve insan olduğumuzun delilini muhafaza ederiz. Şu mübarek vakitlerde her türlü had aşıldı, bütün mazeretler, bahaneler tükendi. Şu an sura üflense, yer yerinden oynasa şaşırmamalıyız. Duamızın kabul olması Gazze’yi her daim içimizde canlı tutmamıza bağlı..." dedi.

ANKARA

Gaziantep'te ise kitlesel basın açıklaması Balıklı Parkı'nda düzenlendi.

Basın açıklamasını Gaziantep Peygamber Sevdalıları Derneği Sözcüsü Abdussamed Yeğin okudu.

"Müslümanların resmi-sivil tüm unsurları ekonomik, askeri ve manevi olarak Müslüman kardeşlerinin yanında yer almalıdır" diyen Yeğin, Filistinli Müslümanların işgale karşı direnişlerinde yalnız bırakılmaması, Kudüs ve Gazze İslam devletlerinin öncelikli gündemi olması gerektiğinin altını çizdi.

İşgal rejimine yönelik uygulanması gereken yaptırım ve boykot uygulamalarını sıralayan Yeğin, "Terör şebekesine ciddi ekonomik ve siyasi yaptırımlar uygulanmalı, siyonistlere hiçbir mazeret olmaksızın mal sevkiyatı bir an önce durdurulmalı, Gazze için acil insani yardım girişimleri devreye girmelidir. İslam Dünyasını, işgal altında olan ilk kıblesi için bütün ayrılıklarını bir kenara bırakmaya, Filistin'e sahip çıkmaya ve kardeşlerinin yanında durmaya davet ediyoruz. Bizlerin, ferd-î vahit veya STK'lar olarak bu bağlamda yapmamız ve süreklilik kazandırmamız gereken hususlar; israilin kanlı tarihini bilmek, Kudüs'ün ve Filistin'in tarihini idrak etmek, Selâhaddin örneğindeki gibi İslam'ın fethini ve dirilişini çağa taşımak, düşmanın senaryo ve operasyonlarının bilincinde olmak, bireysel ve kitlesel bilinçlenmeyi artırmak, farkındalığı çoğaltmak, boykot ile düşmanı yerle bir edecek psikolojik ve ekonomik harpte aktif olmaktır." diye belirtti.

GAZİANTEP

"Dünya Kudüs Günü" dolayısıyla Malatya'da Peygamber Sevdalıları Vakfı ve Özgür Kudüs Platformu tarafından cuma namazı sonrası Kernek Karagözlüler Camii bahçesinde basın açıklaması düzenlendi.

Mavi Marmara Gazisi Mehmet Tunç'un yaptığı açılış ve selamlama konuşmasının ardından basın açıklamasını Malatya Peygamber Sevdalıları Derneği Başkanı Behcet Sevgili okudu.

Sevgili "Peygamber Sevdalıları Vakfı olarak; Filistin’i, Başkenti Kudüs olan, doğusu ve batısıyla bölünmez bir bütün ve İslam’ın mukaddes toprakları olarak görüyoruz. Canımızla, malımızla ve evlad u iyalimizle ilk kıblemiz Mescid-i Aksa’nın ve Müslüman kardeşlerimizin yanındayız. Filistin’in ve Mescid-i Aksa’nın özgürlüğüne giden her meşru eylemin yanındayız ve destekçisiyiz. Bu yolda üzerimize düşen her türlü fedakârlığı da yapmaya hazırız. Hakkı ayakta tutmak arzusunda olan tüm mücahitlere selam olsun! Filistin halkına selam olsun! Kahramanca direnen ve gönlümüze su serpen İzzeddin El-Kassam, İslami Cihad ve adını saymadığımız tüm direniş hattına selam olsun! Bu vesileyle tüm Müslümanların Kudüs Günü’nü ve Kadir Gecesini tebrik ediyor, en kısa zamanda bu günlerin Özgür Kudüs’te ve Mescidi Aksa’da kutlanmasını Yüce Rabbimizden diliyor, bu dava uğrunda mücadele eden ve bedel ödeyen tüm kardeşlerimizi minnetle yâd ediyoruz. Rabbimiz, bizleri de bu yüce dava uğrunda mücadele eden şerefli kullarından eylesin." dedi.

(İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55